Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.

~windy~

urban hippie
Член од
10 септември 2008
Мислења
774
Поени од реакции
120
Убаво врне.
Тивко е.
Имам расцветана цреша во двор и еден јоргован.
Надвор мириса на чисто.
Дома мириса на спокој.
Јас сум дома.
Се врати малото. Учи знаковен јазик и среќна е што може да влезе во светот на оние поинаквите. Луѓе.
Не е мала. Расте во прекрасна и знае што сака да биде кога ќе порасне.
Јас сум некаде помеѓу лево и десно. Ги мешам и на 22. Или помеѓу напред и назад.
Неодредено.
И не знам што сакам да бидам, а веќе пораснав.
Меланхолија пролетна.
Чудно!
Може ќе отворам јога студио, а дипломата со официјалната титула ќе ми стои во втората фиока десно.
Сега само сакам да одам на Skunk Ananise и ако може да си платам од еден хонорар.
Слушам меланхолични женски гласови.
Ми се јаде чоколадо.
Бев на саем и си потврдив дека во гужва, освен на концерт, не можам да издржам повеќе од 10 мин. Проблем е, озбилно.
Најверојатно ќе завршам преведувајќи економски текстови за да не си плаќам концерти од хнорар, ами од плата.
Тажно!
Треба да се соберам. Одам.
А сега пссссст...
Какао и спокоен немир on the Passage to India...

зунза

Модератор
Член од
27 јануари 2006
Мислења
3.301
Поени од реакции
60
Не знам.. се отепа врнење и за чудо не ми смета.
Оди некако чисто небо, изврнато, со зелени лисја. Како можи чоек да се осеќа полно и празно во исто време?

К

Кики.

Гостин
драга....
остарев и јас ... демек.
туку годините си поминуваат а ништо посебно не се случува секој роденден е само една година измината и ништо повеке. така и оваа луге честитаат а некако се чувствувам празно и без врска не знам зошто.:jaj: и се е глупо кога тој ке направи нешто глупо и кога ке ми расипе и ден и се налет веке. сакам се да престане.
ај доста ти беше жалење од мене се читкаме утре
поздрав :smir:

T

TaMчЕ

Гостин
Се остави времево од врнење :je:
се надевам дека на сите ќе им ги уништи плановите и ќе се вратат на мсн :kesa:
Злобна сум К.али што да правам место да шетам во петок јас дремам дома и се спремам за турнеа :tapp:
ичч ама ич не ми се иде али ајде ќе пројде... брзо..да се надеваме :(
денес си се испратив со сите од клас и со лудакот ии да ти кажам веќе ми фалат мнооооогу :( а замисли уше 10 дена плус....:( ахх што ќе правам јас без вас ..
Волим те моја жолтка страницо :back:

си ја за 10 дена :salut:

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Мислев дека знам да читам знаци на флерт...
Надвор врне...
Брат ми му дале лап-топ, јас добив погрешна интерпретација...
т.е. погрешно е да се мисли дека погрешно интерпретирав...

..

ма се е погрешно
а ја сум уште зелен
ко аватарот
*all about the Benjamins...that I lost...
**edit: исчезнуе онака наеднаш, у сред муабет “ае треа да идам“

Medea

Облинеса
Член од
25 април 2007
Мислења
2.973
Поени од реакции
3.269
Жута страницо.

Ме даваа на Телма, и мајка ми попушти телевизор, небаре Пулицерова награда сум добила. :tv:

А јас само давав изјава.

Прекрасно е кога родителите те воскреваат за ништо.:pos2:

Патем, знаеш дека Сандра сунча газ на Лорет Де Мар, а сестра ми јаде сладолед во Фиренца?
Знаеш, знаеш.
Епа јас газам во вирови низ Тафталиџе и пробувам да воспоставам ред на мојата коса и шишка.

Пријатно.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.094
Поени од реакции
74.896
Кајгано да те посетам јас, ама само на кратко :). Место да шетам некаде, јас чмаам дома затоа што утре полагам физика :) Конечно предметот за кој сум најсремен до сега. Ама пак се осеќам како нешто да не знам. Тоа е кога нема да научиш само една лекција, и баш пола колоквиум ќе се падне од таа лекција :). Да не подречам маме му ебем :pos::pos: Само да помине утрешниот колоквиум:cuc: и ќе биде злочести викенд :zlo: Абе заеби викендов, кажи ми дали да ги повторам лекцииве уште еднаш, пред муабетењето по тел???:wub: Не ќе е лошо :tv: Ајмо идам да повторам по милијардити пат, па задачите кој ги ебе, ако знам теорија ваљда ќе знам и нив да ги решам :toe: Или не???:):) Ах пун сум прашања, а утре ќе ги дознаам и одговорите:tv: Се надевам на поволен исход. А до тогаш, РАЦЕ ГОРЕ кајги

Г

Господ

Гостин
Captains Log v3.3
Enter the jeep
Не дека сеуште сум џип али ај фак ќе ја дотерам до 4.0
А и треба нов ник за новата ера...нека биде the scarecrow.
Аха,ок.
Така се осеќам.
Единствено корисен за да може некој да си го тера своето.
Навистина,нема смисла животов.
And I still dont see the exit.
I realize the screaming pain
Hearing loud in my brain
But I'm going straight ahead,
with the scar.

Exit the jeep:salut:

~DaRko

Поштен лопов
Член од
29 март 2009
Мислења
5.888
Поени од реакции
2.481
драга
бев излезен ама времево е многу грдо, почна да врне и такви срања па затоа фино лепо си се вратив домче :pipi:ај утре белки ќе биде поубаво ама мноооогу поубаво да биде се молам. инаку сега одам да вечерам, ќе дремам на нет и крај 2.00 ми почнува некој си филм таму :toe: инаку како ми помина денов шта да ти причам кад све знаш..............само не знам што и стана на онаа коза само мене што ме станува 5 дена по ред :nesvest: мамето

хај :back:

Член од
25 септември 2008
Мислења
8.785
Поени од реакции
1.556
Драга,
Многу тиња ден, само тоа да кажам.

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.983
ДраКа

ти ебем дождот ти ебем
накиснав ко куче прееска,доека трчав по тоа дождот не знаев шо попрво да глеам,да не згазам у некој вир или да глеам некоа стреа да најдам :nerv:
И шо е најтрагично таман ми пројде коленото,па почна да ме боли сеа пошо се учукав у една кола :tapp:
Него ај остај тоа,утре ваљда конечно ќе отиам да се ишишам,на нерви ми иде косиштево више....
иам уше многу да ти пишуем,али ме мрзи више пер
ајт :back:

Член од
24 август 2008
Мислења
1.120
Поени од реакции
163
Јухууууууууууууу!
Оу јеа, оу јеа а а а :cheeky1:
:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:
Радостиииииииииии! асдкласкдчљњкељчекљчњекљњчекњл!
Нубско е ама гајле ми е!
Ве сакаааааааааам! :back:
Убајни. :pipi:

Шмекерот

Еден и единствен
Член од
24 мај 2008
Мислења
1.767
Поени од реакции
384
Драга бејб....како е?
Драга Бејб: Оооо Господинот Шмек. Па кај си срце. Ајде израдувај ме и кажи ми дека си шмекнал нешто на ова врнежливо време! Ајде :)
Хах. Бејб...ќе беше многу добро да ти се пофалам со шмек. Али нажалост сум анти-шмек.
Не е се шмек во животов суров. Осеќаш дека ќе ти се исповедам така? Епа да.
Бидејќи сум шокиран а и сите околу се па немам на кого да се испуцам ми дојде да ти пишам на тебе. Бриџит Џонс (the real one...не Крејзи ин Лав :)) вика дека низ пишвањето дневник човек се ослободува. Епа ок сега сум нешо ко нејзе у тажна фаза.
Само ќе кажам дека пред три недели бев у Миднајт со него. Се сретнавме и бевме цврцнати од алкохол. Он беше многу весел и се смееше. Секогаш беше насмеан и спремен за заебанција. Иако не ми беше близок сепак беше од оние дечки ко ќе ги видиш секогаш имаш фин и ок муабет и некоја топ заебанција.
Се сретнавме у Миднајт. Бев на коњопој со него и со Сандро мој другар а негов најдобар другар. Бевме расположени за ремет на Сандро :) Тој се заебаваше и констатираше у пијанство дека Сандро полека но сигурно заличува на Вранишковски или на Гиш :) Пошо Сандро е брадом и главом само. :) Игравме и пеевме ко распиани плочи на песните од тезгаџискиот бенд у Миднајт. Мислам дека идеше у позадина Ми плешеме лала тралала цели дан и ноч. И игравме цела ноќ и се смеевме. Весела вечер! :)
После една недела го сретнав на факултет и ми рече: Томче брат...ај да те почастам кафенце самошто положив тежок испит. Душа ми олесна. Ептен учев. Му реков: Браво мајсторе...историчар ќе бидеш најдобар! :) Ми вика...уште постов од 40 дена да заврши и се начукувам стуб се праам :)...му викам супер...и треба после тежок испит! Излеговме на кафе и цигара и праевме муабет за жените на факс а он пошо постеше ми рече да прекинам пошо поради постот апстинираше од мрсни мисли и кон жени :) Па ми рече: Томас...не сери брат.
Пред неколку дена му мафнав на факс. Се насмеа! :)
И тоа беше последното мафтање со него :(
Пред 3 саата срце ми застана коа чув дека посегнал по јаже.
Беше добар дечко. Али стварно добар :(
И...што да кажам уште освен само он и бог знае зошто. Бог еј. А толку веруваше во него!! Какви и демони да биле во него повеќе не ќе имам прилика да се зезам со него низ ходници на факултет ниту па да се напијам некад со него. Ниту па да размениме некој виц или заебанција! Го ценев и го почитував. И сега ужасно се курчам зошто пишувам за него во минато време. У пичку матер!
Нема да должам.
Почивај во мир Бош :(
Бејб...не ме сакаш ваков знам.
Драга Кајгана: Шмеки....ај отспиј малку. Те сакам! Отспиј...утре ти е тежок ден!
Ќе пробам. Фала шо ме сослуша. Јебеш га! Луѓе заминуваат.
Даре Бош....поздрав легендо!

Член од
10 октомври 2009
Мислења
502
Поени од реакции
113
..Ејј Кајгиии, знаеш што?!
Само што се вратиф дома, беф на АРЕА и пре нај НАЈјако си поминафф!!!
Ептен луѓето напраија атмосфера, весело беше, онака се внесуваф у песните...Не ги сакаф до толку мноогу порано али нензам послем концертоф го смњниф мислењето 1000%..:vozbud:
...Кој не бил, многу пропуштил:baeh::toe:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom