~windy~
urban hippie
- Член од
- 10 септември 2008
- Мислења
- 774
- Поени од реакции
- 120
Убаво врне.
Тивко е.
Имам расцветана цреша во двор и еден јоргован.
Надвор мириса на чисто.
Дома мириса на спокој.
Јас сум дома.
Се врати малото. Учи знаковен јазик и среќна е што може да влезе во светот на оние поинаквите. Луѓе.
Не е мала. Расте во прекрасна и знае што сака да биде кога ќе порасне.
Јас сум некаде помеѓу лево и десно. Ги мешам и на 22. Или помеѓу напред и назад.
Неодредено.
И не знам што сакам да бидам, а веќе пораснав.
Меланхолија пролетна.
Чудно!
Може ќе отворам јога студио, а дипломата со официјалната титула ќе ми стои во втората фиока десно.
Сега само сакам да одам на Skunk Ananise и ако може да си платам од еден хонорар.
Слушам меланхолични женски гласови.
Ми се јаде чоколадо.
Бев на саем и си потврдив дека во гужва, освен на концерт, не можам да издржам повеќе од 10 мин. Проблем е, озбилно.
Најверојатно ќе завршам преведувајќи економски текстови за да не си плаќам концерти од хнорар, ами од плата.
Тажно!
Треба да се соберам. Одам.
А сега пссссст...
Какао и спокоен немир on the Passage to India...
Тивко е.
Имам расцветана цреша во двор и еден јоргован.
Надвор мириса на чисто.
Дома мириса на спокој.
Јас сум дома.
Се врати малото. Учи знаковен јазик и среќна е што може да влезе во светот на оние поинаквите. Луѓе.
Не е мала. Расте во прекрасна и знае што сака да биде кога ќе порасне.
Јас сум некаде помеѓу лево и десно. Ги мешам и на 22. Или помеѓу напред и назад.
Неодредено.
И не знам што сакам да бидам, а веќе пораснав.
Меланхолија пролетна.
Чудно!
Може ќе отворам јога студио, а дипломата со официјалната титула ќе ми стои во втората фиока десно.
Сега само сакам да одам на Skunk Ananise и ако може да си платам од еден хонорар.
Слушам меланхолични женски гласови.
Ми се јаде чоколадо.
Бев на саем и си потврдив дека во гужва, освен на концерт, не можам да издржам повеќе од 10 мин. Проблем е, озбилно.
Најверојатно ќе завршам преведувајќи економски текстови за да не си плаќам концерти од хнорар, ами од плата.
Тажно!
Треба да се соберам. Одам.
А сега пссссст...
Какао и спокоен немир on the Passage to India...