Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.

Medea

Облинеса
Член од
25 април 2007
Мислења
2.973
Поени од реакции
3.269
Јуху.
Морн'н.
Испив цистерна кафе и конечно глупавава мигрена се смири.
Вчера плачев на Јова Радевска - Јас сум овде.
Тоа бил трикот бе. Да цмиздриш во кревет дур на тв даваат серии а надвор врне.

Денес станав поради баритонот на татка. Се дереше по мобилен објаснувајќи какви маслинки сака:uvo:. Наглувост и неосетност, ситни 60ка, мора да се биде стрплив.
Пита со спанаќ во џеб и тргам на Саем. Којзнае како ќе биде, ама не му ја мислам.
Вчера се збравме кај мене у населба, ко маалски тикварчиња и врескавме околу проблемите наши. Добро е кога можеме да се слушнеме и видиме.
Тиња расположение денес, ама убаво ми е бе. Ќе се клацкам у 12ка после и ќе го реметам Иван како лиже задници.
Сандра ужива во Шпанија. Даде ќе ми купи црвени чевлиња ко на Дороти од Фиренца, Мио ме сака многу повеќе деновиве од било кога, мајка ми се секира да не и е нешто на мојава мудречка глава, а јас си бладам и си бладам...
Музиче стенд бај, џезови некои, кулирачка атмосфера, ама не до степен да се амебизирам.
Постапно возбудена.
Сликите за табло се оригинално својски. Што ми е мило! Башка, сите се радуваат дека ќе биде посебно табло. :baeh: Колку што може да биде!
Април, дождови... Нерешени мисли во глава.
Креирање живот секој ден, со пластелин во различни бои. Меко, ами како. Да може да си смени правец.
Еј да, тоа сакав да речам.
Ми се оди во село.
Ептен.
Да упалам шпорет на дрва. Да ми замириса одајата на чај и тазе берени буковки.
Да спијам на стариот железен кревет кај што баба и дедо склепале 5 деца.
Да си пржам компирчиња на шпоретот - незаменлив вкус има секоја храна готвена на дрва.
Да сонувам на полското креветче касно навечер, а од тишина да си го слушам и срцебиењето. Поезија скроз. И ѕвонците на овците на Мане,во 4 сабајле како блекаат и меекаат.
Некои сањаат Палма де Мајорка, јас си сакам село.
И тоа сањам, не дека не.
Ама село...

Идам во град сеа.
:salut:
Медеа, продавачка следниве 5 дена.:pipi:

O

okej

Гостин
Квики...Глеам времево на сите мн тужно им влијае па ја да се пофалам (да им праам стрв) и за инат на сите ...среќен сум ко зрела тиква у бавча со бумбари!:pos2:

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Јадам торта еве веќе трето парче, а надвор врни. Прогнозата е врнежлива и наредниве денови, времето се гаѓа со плановите мои ќе имам време да завршам со ова. Поминале овие денеска јас спијав додуша и секогаш кога е врнежливо се успивам повеќе, добро е што имам флексибилно работно време :pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:. Работа од дома полнење на коверти и испраќање на писма е тоа е цела финта :pos::pos::pos::pos::pos:се заебавам. Или онаа кога ја прашеле баба му што работи таа одговорила работи на компјутер учено е детето, е што работи де на компјутер, еееее снима филмови на DVD и ги продава на пазар :pos::pos::pos::pos:. Или она не знам што работи излегува во 3 саатот наутро а се враќа кај 5 секоја вечер којзнае што работи :pos::pos::pos::pos::pos::pos:.
До кај стасав?
Малку досадно е искрено ќе шетнам после малку да видам што како е.....

O

okej

Гостин
Кајги се сеќаваш ли како дееца когааа растевме ситее проблеми заедно ги...решававме! ефтин алкохол пиевме монотонија да разбиеме за некој може чудно е но лудо поминувавме!:smir:

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311
Драга...посакај ми срека со решавањето на 03478392749823740 задачи за физика натпревар и освојувањето на 0,00 поени.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Драга

Денеска се осеќам хумано. Сефтосав и јас за првпат дадов крв:):smir: Се убив од чекање ама ајде:)Плус два дена одмор си ги зиам кога сакам.....абе уживанција:tv:

Член од
18 декември 2008
Мислења
1.277
Поени од реакции
323
Драга Кајги

Многу туши професоров на пракса, мисли ни продава ум за праење прашалници и такви ми ти глупости во Акцес. Сеа ко че му ја дувниме другиов час... Иначе да ти се пофалам, кај да е че ја биде работава, че излезам од љунферскиов живот наредната недела

Milla*

100% Milla
Член од
15 јуни 2009
Мислења
254
Поени од реакции
41
Драга Кајги,
еве си го пијам утринското кафе и да видам што се дешава кај тебе :)
се нервирам што ич не сум одговорна за некои работи и не знам како да се промени тоа :(
поздрав и имај убав ден

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Aj 10 дена плус.

Ееее па ова ги премина сите граници.
Не им личи ни на годините.

Аlso се шо е ново-не чини.
Колку појќе ги запознаваш,толку појќе се разочаруваш.
И глупо е кога мислиш се најдобро за на крај oh love is the biggest problem ever.
It`s ok.
Who cares.

Ojдов да барам кислород.
Ч.

Член од
22 ноември 2009
Мислења
644
Поени од реакции
156
all day falling rain and i realy hate that:nerv:, so can you make it stop. please... please...

Член од
25 септември 2008
Мислења
8.785
Поени од реакции
1.556
Драга,
Утре е денот, само да си знаеш.:salut::salut:

Член од
23 август 2008
Мислења
1.755
Поени од реакции
264
Кара миа...
Вчера бев на проба за фустанот:pipi: Ми стоиииииии..ама не знаеш како ! :vozbud::vozbud:
Се чувствував многу отмено и привлечно:pipi: :) За една недела ќе биде готов па може и слика ќе ти покажам :tv:
Инаку да ти кажам да не ме мислиш, ситуацијата се разбиструва, подобро ми е :) Се надевам дека ќе биде и уште подобро!
Ооо за малце ќе заборавев да се пофалам...добив 5ка на писмената :)

чаоооо

Stre3T Danc@

The definition of #BFABB
Член од
10 април 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
146
Dear Ким,
колку уште пати ќе се наежам, ќе се расплакам на првата сезона од ABDC..?
So... magical :nesum:
Не, другите сезони не ми се толку трогателни. I can watch it gazillion times.. still Jabbaz leave me in awe.. Ain't nun betta.
Inspired..? Hell yea !
Mayne, Б2 и Колосеум ќе мора да ја прекинат конкуренцијата и да ми олеснат... Street dance friday OST?! vs. 4 hip hop DJs in one night..
How to miss any? Sum1 clone me !
..
Како и да е, ме загрижува една ствар шо се дешава со екипава.. што може да квари просек на најдобрите петочни ноќи кога обавезно поминуваме најубаво..
Concerned..? Yes I am.
Иии сум приметила дека има периоди од мојов живот кога бившите се враќаат..Онака all gathered.. the great pathetic return of the suckers & fakers. -.-
Why?
И онака секој продолжува натаму, си имаат нов патетичен живот..why go back?
..
Im out... ме мрзи да пишу.. :/

Член од
10 октомври 2009
Мислења
502
Поени од реакции
113
Драгаа Кајгии
Послем подолго време денес у школо беше презабавно, сите се смееја беа среќнии
Цел ден е такоффф, иако врнеее ств супер све поминаа!!!!:)):):)::))::baeh:

Статус