Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.021
Поени од реакции
24.588
Јесен стиже, циркуз (кај и да е) одлази, а неки нови клинци тазе бегаат од матично ми Ј(е)Б(о)Т(е), за да пијат кафе и скришно да пушат во Пијаца Либертас. Се е како песна на Балашевич. Згодни пиќки нема повеќе да трчаат на кеј, жалејќи се дека сите ги буљаат во гз. Секако она мора да носи бицклистички од кој се прави камел тое и 2 броја помала маичка на прерамки, оти ако носи нормална тренерка ефектот од вежбањето е 80 посто помал, а овие од анима замунди ќе немаат протести каде да се испуцаваат дека се демек активни, а не мрзлива и неодговорна организација. А јас ќе се турам во Читална и ќе му кажам на газда да ми го пушти це-дето од Звонко Богдан за да си ја слушам уз Струмичка гроздова, Јесен стиже дуњо моја, оригналната, првичната Јесен стиже, според која тек многу подоцна Балашевич ќе се инспирира да ја напише својата песна со исто име само со додавка однапред Свирете ми. Чисто да ја отстранам заблудата околу овие 2 песни кои огромна група на луѓе ја имаат. Еве ја и од ју туб. Е сега не е исто кога ја свират во живо Војвоџански тамбураши, ама и оваа снимка сосе главниот шмек од пуцкетање на винилот врши работа.

M

Moon Child

Гостин
Драга, луѓево од мојава генерација масовно почнаа да се женат/мажат и остануваат трудни. Ај тоа, туку па колку ме нервира шо кога ќе родат, се понашаат како да го допреле врвот во нивното постоење, и онака те гледа ко да е којзнае колку изживеана и престарена, налет и сериозна, а до вчера сме пафкале и сме се пијанчеле заедно. Најди ми некаков сенс во оваа ситуација, де жити се. Не, стварно не се правам незнам ти колку модерна, ама ич не ми е дојдено до мажачка, барем не во наредниве 6-7 години, камо ли деца да раѓам o_O Една па ми вика, парафразирам: Ајде ма, шо чекаш и ти? и викам, рано ми е мене за деца, несакам уште сега. И пази еј, ми вика дека и било смачено од тие младалачки муабети. Типката е колку мене, 22 факинг години! Смачено и било, замисли. Ќе ја прашам за година-две дали ќе го мисли истото.
Туку, скапана сум, да бегам да го фаќам креветот:cautious:
На ти, за добра ноќ

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.402
Поени од реакции
16.632
Кајгано,
иам уш стотче низ џеб ми се мафта. На шо ли да ја потрошам?:coffee:

NelTu

Coffee addict
Член од
1 август 2011
Мислења
2.370
Поени од реакции
7.013
Зарем е тешко да се види сето тоа кое стои позади лузната на душата?

WOLAND

Messire
Член од
13 септември 2012
Мислења
45
Поени од реакции
22
ДК,
Да не отварам тема ќе постирам тука.
Во една од темите некој имаше постирано песна Чаки панкеро. Линкот http://www.youtube.com/watch?v=bIeuuWybXXk&feature=player_embedded
Иако на прв поглед изгледа како обична зафрканција сепак трагедијата на Чаки иако измислен лик е огромна и ме натера малку да размислувам.
Значи Чаки е роден да речеме во некое зафрлено село каде луѓето си живеат со некои свои убедувања сфаќања и обичаи. Селаните во тоа некое измислено село носат опинци, имаат едвај осмо одделение и немаат поим што е тоа панк. За нив е тоа некое чудно ново облекување. Не можат да го разборат. Можат најмногу да разберат како се користи некој нов алат при работа на нивата можеби. Не се способни да ги сфатат тие панк идеи, го немаат мајндсетот народски кажано. И така таму Чаки за нив е еден глупав млад ексцентрик. А Чаки во споредба со нив објективно гледано е генијалец, но во таа околина не може да просперира затоа што тоа негово знаење и тие идеи се неупотребливи таму и како такви се изложени на потсмев. Што му останува на Чаки? Да оди во градот. Арно ама ако оди во градот ќе е само чаки (со мало ч) од некоја припиздина па ако сака нека биде попаметен и од Ајнштајн. И така Чаки за да преживее има избор или да облече опинци и да се фати за мотика или да оди во градот и да почне од нула.
Ете тоа е трагедијата на генијалниот ум. Биди колку сакаш паметен никој не те цени и нема да има никаков напредок никогаш.

M

Mussolini

Гостин
еј кајго, шо нешш читам сите викат есен есен а јас оште ни е не сум видел од есента. Иначе денеска се осекам ебено довро: уште некој саат јок станувам од работата и така. Баш са загледах колегата шо праа ама как шо е завлечел со сонот широко ке му е полето до вај вечер. Иначе имам нов самсунг и затава пишам как лев. Ај јок ми стани :*

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
Мала, гадно е, тешко е и ќе се напуниш со нервоза кога попладневната дремка ќе ти ја разруши ѕвонењето на телефонот. А уште потешко е кога ќе кренеш и од другата страна ќе го слушнеш убрзаниот говор на некоја тетка од некоја си Х маркетинг агенција, која се интересира за јавното мислење :facepalm: .. Оф брееее, како на прсти да си гледат !

ПС - Синоќа вртев една ретроспектива и дојдов до интересно сознание. Алокохолот е најјак и најстандарден wingman ! :eek:

N

Nessa Alcarin

Гостин
Long time, no Kamelot ....

Денес ми текна дека ги слушав до бесвест. Многу чудно суштество сум. Музиката што ја слушам во даден период, најчесто ми е поврзана со луѓето што ги дружам во истиот период. Ако нешто се случи и престанеме да комуницираме и музиката ја заборавам. А толку се прекрасни Камелот...

Член од
13 мај 2009
Мислења
687
Поени од реакции
283
Драга,
прекина дождот. А со него и радоста во мене и желбата за читање. Ќе посветам еден мал дел од времето за интернет и се враќам на книгата. Ете и да ти ја пуштам чисто онака да знаеш на шо се темелам деновиве :)

H

HITCH

Гостин
„Терапијата“ која ми ја предложи мојата најдобра другарка вродила со плод. Книгите, смеењето, музиката, воздухот... си го сториле своето. :giggle: Деновиве решив да се проверам до каде сум и ... ЛУДНИЦА! Не можам да се препознаам, бе... Имав некоја работа надвор од Скопје и ме запре полиција пред Тетово. Порано намерно правев некоја глупост за џандарите да ме запрат и да им пукам сеир, еднаш со еден се убедувавме дека позиционите светла се средни, толку многу го збркав што не му текнуваше каде се долгите светла. Овој пат не можев да се препознаам, му дадов документи и си седев у кола, не му пукнав никаков сеир, а се погоди еден глуп дилбер... абе плачеше за ремет. Замисли ми пресметуваше колку години сум возела, колку години поминале од 2001 до сега :eek:, сега додека го пишувам ова се чудам како се воздржав, ама пак да дојде - пак ќе куртули. Се` ми е под конец, абе и собата ми е средена цакум пакум. Не знам како да ти објаснам... абе, сега можам и мемоарите од Гзим Острени да ги прочитам, до таму е дојдена работава. :pos: Не знам што е следно. Да отидам на ДНК и да ја пеам „авион“?! :icon_mrgr: Кога сме веќе кај песната, девојките во спотот се далеку од авиони. Може да бидат вагони од македонски железници, а не авиони!

Ај, уживај.

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
Кајганче!
Турбо ден денес.Конечно уште малку ќе ми завршат посетите на забар, па нема да се осеќам толку утепана.После таа обврска, ќе се посветам на едни две други кои за разлика од оваа, ми причинуваат мало слатко задоволство, мх мх :)
Една желба ми се исполни, се надевам на пат е и вторава инаку длабоко ќе се разочарам.
А да, и ќе ги откажувам цигариве, преку глава ми дојдоа.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom