Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.

~Bunny

Magic wand...
Член од
13 септември 2010
Мислења
902
Поени од реакции
1.266
Драгаа
Such a nice day :)
Денеска сватив колку убаво детство сум си имала. Случајно враќајќи се од факултет го слушнав разговорот на две девојчиња што одеа пред мене. Слушам споделуваат импресии една на друга за некои потпетици високи 16 см, за план да си стават вештачки трепки...И се тоа ќе ми беше океј доколку не напоменеа дека сетоа тоа планирање се однесува за полуматурската вечер!!! За полуматураа носев балетанки бре еј! Какви 16 сантимски штикли,какви фрзиери шминкери. Во тоаа време бевме задоволни со рол-он сјајче со овошен вкус. Ама имав детство.И си го сакам истото. Па кога помаливе веќе се сметаат за големи и зрели и тоа изгледа навидум нормално,зошто да не можам јас да си останам дете? Само ќе си ги смениме улогите зар не ? :pipi:

Член од
25 јануари 2011
Мислења
2.263
Поени од реакции
5.082
Драга, јас ако не ја посерам работата, тогаш кој друг? Еве да ја доловам ситуацијата колку што можам се осврнав на тетка ти Сека... Само од кој џам да се фрлам, или од тараса е по прикладно?

П

Пепси_

Гостин
Кајг` ги мразам....

.....ама ќе одам на дуќанот,ќе си купам сок ово оно ќе си се спремам да почне фудбалот и ќе кулирам тогаш животот ми е нај убав. плус ќе си го викнам и дедо заедно да гледаме (ама се нервира многу кога коментирам за играта :D )

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Драга моја, помагај каде да го носам на вечерааа ..!? :eek:

Треба да е изненадување, а немам идеја воопшто каде. Не сакам да е место на кое сме излегле до сега (јабана беше кога на роденден пробав тоа).

Море не ни заслужува вечера таква, на Валентин ми рече "фала, ама јас не го славам тој празник, католички е" :facepalm: ...

Мислам дека ќе дрпнам идеја од некоја романтична "комедија" :D It will do the job.

Член од
13 јули 2010
Мислења
1.373
Поени од реакции
1.596
Кајг` ги мразам....

.....ама ќе одам на дуќанот,ќе си купам сок ово оно ќе си се спремам да почне фудбалот и ќе кулирам тогаш животот ми е нај убав. плус ќе си го викнам и дедо заедно да гледаме (ама се нервира многу кога коментирам за играта :D )
Радоста на пепси и дедо му кога ќе тепа нивниот клуб:D:D

H

HITCH

Гостин
Драга Кајги,
Прво, најпрво Арсенал во прво полувреме води 3-0 против Милан, а на гости изгуби со 4-0. :coffee:

Е, сега најважното: Денес ги открив преубавите фотки кои ги направил Дејан Соколовски!!! Повели линк од ФБ., ВООДУШЕВЕНА СУМ! Колку сум ненормална, се изнагледав туѓи свадби!!! Па и овие што чудни луѓе биле... свадбата си ја ставиле на ју туб, а јас уште бетер од нив - ги гледам... :tapp: Добра идеја за на свадба наместо валцер... :pos:

П.С. ПОГАДНО нешто од лепење претходно излижани пари на музиката - НЕМА!!!

Драга, ај биди ми поздравена, има уште свадби за гледање... :facepalm:

King B

Bears. Beets. Battlestar Galactica.
Член од
24 јануари 2011
Мислења
1.801
Поени од реакции
4.076
знаеш дека е алармантна ситуацијата коа не ми се јаде.
мртва гладна сум, од сабајле иам изедено еден ѓеврек мртов, и толку.
цел ебан ден пеер, ја, шо јадам ко возрасен маж. и неам намера да јадам, ќе си легнам така.
цел ден ми се заеба.
а многу расположена станав.
браво.
indeed.

bokser_mk

Баксуз
Член од
29 јануари 2012
Мислења
1.363
Поени од реакции
1.831
Kajgi neznam kako da go opisam custvoto so sakam da trae poise a ne da go snemuva
Custvoto koga se custvuvam bezgrizno tie 2 saati koga k.r ne me boli ni za krediti ni za tugi problemi ni za rabota....tuku samo onaka bezgrizno za site problemi i sostojbata vo koja se naogam .....
Tie 2 casa na trening koga ne se grizam za nisto tuku si gi posvetuvam za sebe......
toa kajgi aj da ne te gnjavam vise imaj ubava vecer...:D

Член од
25 октомври 2011
Мислења
663
Поени од реакции
719
Dear Кајгана ништо ама баш ништо не ми оди оваа година. Иначе да ти кажам дека тоа ако ти се падне паричката ќе имаш среќа цела година, ТЕ ЛАЖАТ , да си знаеш потоа да не се разочараш.
Точно една недела после коа ми се падна паричаката толку добро сум се утепал , што докторите се чудеа како неам скршеница. Паднав како фудбалерите коа падаат и потоа едно 5-6 метра се окреќаат на тревата за да изгледа по драматично, . Инаку тоа им беше прва дијагноза , скршена метразална(или како и беше ) коска , коа ми го кажа ова прво на памет ми беше како ќе одам да полагам испитите, јебем ти факс не ми беше битна ногата туку испитите :tapp:. Ова дефинитивно значи дека почнувам да го сфаќам сериозно факсот.
Потоа на рендген рекоа дека не е скршена.
2 недели во кревет и ми требаа вентор и 10 минути да отидем од кревет до маса.
Отидоа и испити и све у курац. Пакет вентор за едно доаѓање на испит испив . И ГО ПАДНАВ.
Две потврди од факс чекав печат да ми удрат месец и нешто + 1 недела што неможев да одам и коа отидов ми дава ЕДНА потврда насмеана до шеска и ми вели "Печатот е удрен пред 2 недели" , го кажа тоа како да завршила којзнае колку тешка работа па се фали. Реков кај е втората потврда , рече само една има. Ми се стемни. Веќе беше доцна за носење документи во агенција. Да скратам приказна и оваа година ништо од арбајтен ин Дојчланд.
Љубов нема што да пишувам по тапа неможеше да крене .
Спортска ме остави оваа недела без пари плус во долгови. Играм 2-3 пати годишно и тоа кога најмногу ми требаат пари и се знае и тоа што имам отиде у неповрат :pos:
Али јбг, shit happens every day.
Баба вика после лош период може само на подобро да е. Епа ја и викам ако не преземеш работите у свои руки нема ништо да се смени.
Од утре место у кладилница да си фатим читалната и викенд да ја посетим баба да подобри финансиска ситуација :pos:

Член од
27 септември 2011
Мислења
423
Поени од реакции
682
Драга, денес се чувствувам како да ме прегазил воз... Во последно време не ми ни текнува ден кога не се чувствувам така, но денес како некој поопасен воз да ме прегазил. Не помогна ни масажата, ни чајчето, ни аналгинот...
Добро, што се случи со мене? Ги посакував овие обврски повеќе од било што, а сега кога ги имам како да ме покорија. Донесоа со себе толку грижи, проблеми, и ми го украдоа сето мое слободно време.
Изморена сум. Изморена од оној хаос кој ме поздравува секој ден, а сите на мене чекаат да го средам. Изморена од мојот труд кој никој не го цени, и кој секогаш не е доволен. Изморена од тоа секој ден да ми почнува и завршува исто. Изморена од НЕГО и од неговите барања да му посветувам повеќе внимание, а јас немам време ни да јадам....
Се прекорувам себеси што вака се жалам, но ете морав негде, морав на некој.

Forrest Gump

низа1
Член од
12 ноември 2009
Мислења
7.038
Поени од реакции
29.618
Кајгич, Fuck the reputation!

Не верував дека ќе дое време да се смеам на вакви ствари, али не можам да се соберам од клипов. :pos::pos::pos:

П.с И покрај се, респект до постарите ( младино низаедна). Ај пријатно ( врв на муабетот) :pos:

К

Кнез Мишкин

Гостин
Драга,

Воопшто се нема променето. Ахх Ирина, Ирина. :love:

Член од
14 август 2010
Мислења
5.508
Поени од реакции
5.821
Кајги,
Го чекам денот кога ќе бидам професорица:), ама тој ден никако да дојде(n) Ќе треба ја нешто друго да најдам, од ова ништо нема, освен ако не почнам со бизнис сама па да биде нешто, иначе вака тешко оди работава.

Член од
16 јуни 2011
Мислења
684
Поени од реакции
1.193
Мила.... работава денес ми беше : ,, Будим се мамурна глава ми пулсира !!! ,,
Ама ич не ми беше денот :/
Ме прашуваат што ми е?
- Незнам што да им одговорам, кога ни јас самата не знам...
Не дека сеа нешто ми е по океј, сега ми е полошо.... некои чуднии мисли ми се вртат во главата, ми се превртуваат цревата ( не, ова не се пеперутките, ова е нешто друго, нешто лошо ќе се деси!! ), Срцето од толку силно чукање ќе ми излезе, неможам да си го контролирам дишењето, се гушам, се осеќам како да сум изложена на опасност !!! Зашто вака?!
Се надевам на подобро утро.....
Но тешко дека вечерва ќе се заспие :/

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.649
Поени од реакции
35.214
Кајгич,,,

Јас навистина можам да се извинам за повишен тон...и за начин,,,но никогаш нема да се извинам затоа што го зборувам она што го мислам,,,

Нели сум во право:cautious:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom