Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.135
Поени од реакции
37.672
Член од
7 септември 2016
Мислења
21.714
Поени од реакции
37.693
Кајг,
скришум од тебе му го пуши со напрчени усни, а ваму не учи ние пурата само да ја држиме во рака, никако да не ја пушиме, тој во име на нашата држава, нашата земја, нашата територија ќе му го пуши како до вчера по ново и во иднина, ем патриотски ем вистинската пура, брееее, елаборат године! :facepalm:

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.931
Поени од реакции
17.947
Драга

Денес влегувам во една продавница во Свети Николе, ја гледам продавачката бомбонче, кога одеднаш ме натера да размислувам за нешто што ме мачи од кога се појави коронава. Па добро кој кур се носат маски кога не се покрива и носот, една маска не знаат луѓето да носат да му се сневиди.

П. С. Да бев инспектор немаше парично да ја казнам, него на друг начин. :icon_lol:

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.755
Поени од реакции
4.526
ДК

Џеф Безос заедно со екс жената имаат 250 милијарди долари. Не знам дали сум единствен што мисли дека човекот се разведе од 20 годишен брак чисто само за да избегне негативен публицитет за тоа колку баснословна сума на пари поседува. :noze:

Член од
15 јуни 2013
Мислења
130
Поени од реакции
307
Во последно време К. кога ги гледам сликите на сите рандом фаци кои ги имам на социјалните мрежи, изгледаат како да имаат се: среќно изгледаат на сликите и изгледа дека им е доста забавно. Едноставно живеат среќен живот. Но во последно време се питам, што потоа кога ќе се исклучи и последното светло за тој ден? Со кои мисли заспива човек? Дали се среќни? Или сето тоа што гледаме на мрежите се обични happy face исти како оние што им ги праќаме во chat или порака на оние кои не ги сакаме но чисто ради љубезност? Се питам исто понекојпат, колку солзи и жртви чини нашата среќа? Но знам дека ултимативното нешто што може човек да изгуби трчајќи по среќата, е да го изгуби својот разум...

Член од
30 март 2020
Мислења
42
Поени од реакции
140
Оваа тема, Драга Кајгана, ко тајм лајн на Твитер е.
Твитер во мало, ми се свиѓа баш :D

Јас ваљда ќе сум првиот шо се префрлил и на форум :P

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.409
Od kako postoi svetot, postoele i banki kako potreba za izvesen red i zashtita na imovinata. Dali tie bile banki vo natura ili podocna vo pari, no postoele. Vo Sevrna Afrika, vo planinite na Atlas, dolgo imashe "banki" za zzitno bogatstvo, so"bankarot" vo glavno Evrein koj vodeshe precizna smetka, za sekogo poedinechno i bez greshka, i ako se sluchuvashe da ima i po nekoj kurshlus, za da ne bide "ednoslichno". Vo deneshno vreme niz bankite, kurshlusite od sekakov vid se sé pochesti, duri i "namesteni", predvideni ili ne. Ne ednash mali ili golemi banki bankrotirale i predizikale katastrofalni buri vo semejstvata na bankarite i na onie koi imale celosno doverie vo sistemot na bankata, klientite; da ne spomnam i samoubistva .Takarechi na site ni e poznata svetskata finansisko-ekonomska kriza od 1929 godina koja go zafatila celiot svet,pa i nashata mala"Vardarska Banovina". Vo toa vreme, edna pogolema banka kaj nas, bila "SKOPLJANSKA IZVOZNA BANKA" na nekolku kata, vo onie ubavi stari "gazdinski"kukji koi denes gi gledame samo na fotografii ,locirana na desniot breg na Vardar. Ovaa banka mu pripajala na Dimitrije -Taki Bojadzijev(ich) kako mazoritoren vo direkcijata,zaedno so ortacite Evrei, so dobar kapital, i shuma na "Ograzden"od 3 600 hektari .Koga se raschulo za krizata, lugjeto zapochnale da si gi izvlekuvaat parite od site banki,sekoj den,sé povekje i povekje. Taka i od nivnata, pa ortacite zbuneti i isplasheni ne znaejki kako da se odnesuvaat so klientite, doshle da mu se pozzalat na Direktorot. "KE GI ISPLAKJATE" im rekol Direktorot Dimtrije.Taka i postapile. Sekomu dale se sto posakal..Dimitrije Bojadzijev(ich)vratil duri i hipotekirani kukji za ne isplatenite dolgovi i krediti; prodal dobar del od svojata lichna imovina, no ne ostavil nikogo na "cedilo",vo beda i nevolja. Od kako se raschilo za postapkata na "Skopljanska Izvozna Banka" l klientite poleka si se vratie vo nea,a bankata ushte pouspeshno prodolzzila da raboti. Vo 1941 godona na 6 april bila bombardirana, izgorena delimno i dosta unshtena. Za vreme na okupacijata, chstvuvajki ja opshtata polozzba i pomagajki im na ortacite Evrei,da ja napustat tertorijata( site bile prefleni preku Albanija i spaseni) bankata rabotela so mal ritam se do osloboduvanjeto koga 1944 e nacionalzirana i postanala kako osnova na segashnata"STOPANSKA BANKA"...Ponatamoshnata prikazna na bankata, bankarite i semejstvata e tazzna, sramno izvalkana i ne zavshena...P. S. Sluchajot na "Skopljanska Izvoezna Banka" neka im posluzi kako primer na deneshnite banki koi se navogjaat vo teshkotija ili bankrotiraat, bidejki sekogash postoi edna chesna mozznost za izlez; ako iskreno se saka ...................TREBA VO eKONOMIJA DA ODI,,,, tAKI BESE TOJ GAZDA NA hemboj........ popravi go naslovot SKOPSKA

Последно уредено:

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
ДК,
Многу е полесен животот кога сфаќаш дека не треба да имаш високи мислења за одредени индивидуи кои општеството на еден или друг начин ги става на некаква позиција. Ја ова одамна го имам сфатено, и навистина е полесен животот. Мислам, почит секогаш треба да имаш према секој, и хигиеничар и Претседател и штокојкур ама страв и идолизирање никако.
Ако не сте дошле уште до оваа фаза, запомнете дека Жан Митрев вика пЉус.

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.913
Поени од реакции
30.889
Кајги...
Го чекам и незнам дали ќе го дочекам денот кога на нашите телевизии наместо турски/индиски серии ќе дадат некоја образовна програма...го заглупавија народот бе.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.714
Поени од реакции
37.693
Кајг,
една обична Тв контактна емсија не можат да тераат новиве гумени бомбони новинари, ако не се напијат измеѓу коментирање, чај, вода, кафе...со тоа чашата во рака пред ТВ мислиш три дена се пред екранот, па жедни среде емисија пијат :facepalm:

By-o6f9IUAAL6-z.jpg images.jpg хј.jpg

а сега Тошо молерот со издрпани бермуди, нога над нога со чаша виски на ТВ , јест да е „јади бурек“ ама не личи бре како во кафана муабет со чаша виски во рака, не верувам дека е газоза :D
аааааааа вика „чај од нане„ а затемни екран шишето да не се гледа :pos:

ja-sum.png toso.jpg

...австралиски поправен да не ти се верува, а имаше линија не е тој, тој што беше, ама шизик останува секогаш шизик! (y)

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.285
Поени од реакции
8.463
Yo, long time no see.

Zosto na kogo i da mu objasnis deka sakas da dades otkaz bez da najdes druga rabota ne se odnesuva supportive i se obiduva da te “vrazumi”?

Koi se tie predrasudi prema lugje sto se odlucile deka zdravjeto i nervite im se povazni od toa da sedat na stolceto kaj sto im se cica energijata kako baterija na iphone?

Ps. Ebemte kovidot me ostavi vtora godina bez dobar odmor.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kajgana Shop

На врв Bottom