Драга Кајгана (виртуелен дневник)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Кајги, никогаш не сум била толку тивка како последнив месец,а душава вреска. Добро што освен јас, друг не може да ја чуе. Да ти кажам, да ми олесни, не можам да споделам со друг.

1. Кинескиња става живи, незаклани пилиња у врела вода да се варат.
2. Некој идиот (идто Кинез) земал да пржи куче, го става у врело масло живо, незаклано.
3. Во Аустралиска фабрика за месо, овци ги третираат на начин на кој не знам како да го опишам. Ги лупа од земја, ги гази со нозе, се понаша со нив на најбезмилосен начин, исто така живи незаклани.

Колку треба стварно да ти е коефициентот на идиотизам во главата или уште подобро прашање би било колку треба да ти е коефициентот на злобност и поганост во тоа душата да третираш некое живо битие (без разлика кое е) на тој начин. Ако јадеш месо не значи дека треба да си и натпросечно :гомце::гомце::гомце:

Драга Кајгана

Вака се чуствувам.

81stbFqslrL._AC_SX342_.jpg

Ќе те сретнам по многу лета

Ќе те сретнам по многу лета
По многу премрежја и дни
Снежен повит в коси ќе ми цвета
Снежно-бела ќе бидеш и ти.

Без возбуда, без болка без трепет
Ќе ме плисне твојот леден сјај
И срцето завеано в пепел
Рамнодушно ќе прошепне – крај.

Сал можеби на лицето бледо
Горчлив осмев ќе се јави пак:
На чувствата изгаснати – сведок
На страстите истлеани – знак.

Ацо Шопов

Драа

Ке миии собираш фискални?
Ја:Хммм не...
Ееее зашто,па собирај ми.
Мрзи ме стфарно, тапа е.
Ајдееее бе што има врска.
А ти ке ми дааш ли дел од вратену добифку(шљапам на заебанцију)
Како тоа да ти дадам, нема шанси.
Ха, па и ја нема шансе да ти собирам.
:icon_mrgr:

Драгицо,

мислеше никад нема да стигну до дипломску и сга кд стигна леле кое замарање да најдеш тему, па била амбициозна, па требало поконкретно, за 3 теме ми вика професорка биле ми амбициозни, не сфаќа дека сам ја амбициозан типаЦ и не се заебавам, замара две иљаде колешке за идее, колега мој брат што веќ си работи како профа се замара повише за моју дипломску од мене и никако да наштелуемо тему и такој веќ две недеље xD
седнују днска сас цедевиту у руке, и такој каква кока кола од човека сам, за 15 мин страшну идеју и замислу за дипломску доби, на сви ги се свиѓа.
До цедевиту е деца!

Драга,

Сабота навечер, си ги пуштив најголемите хитови од 80тите, си направив пилешко во кари, си ставив винце, една чашка, па уште една....седнав на тераса и дишев со секоја пора. И почувствував таква исполнетост. Бре, колку ми прија воздухот откако ќе падне дожд. :rolleyes:

колку постар станувам толку повеќе ја сфаќам изреката every man for himself.

заеби зближување со луѓе, заеби помагање некому на своја штета, заеби излагање у пресрет на секого кога сето ова не знаат да го ценат.

луѓе на кои сум помагал до максимум, на кои сум им излегувал во пресрет за се нешто и со тоа свесно сум си правел себеси штета во моментот ме кодошат и се спремни да ме фрлат во оган се со цел во нечии очи да се поголеми :)

И мене да ми олесни.Последно време толку имам судир со нелогичности и неправди во државава шо сум полн со гнев и се нешто викам.Не можам да се препознаам себе си,а и почнаа да ме викаат Викинг.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom