Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Ф

Флеш

Гостин
Џабе ти се 3 деца и жена и швалерки и колешки да дупиш и секој ден мангуп да испаѓаш коа немаш скршен денар да ги одржаваш .

Не е само направи деца и запушти ги, туку треба и некој и да ги плати тие деца и да ги одржава исто и жената која ти породила деца твои .

Денеска се научиле направи деца и вонбрачно ќе ја напумпаш и со волкав стомак и ајде одма свадба . Толку го мрзам тој тренд искрено сега кај сите млади .

Абе ако не останеше некоја бремена,се кладам дека од 75% од браковиве меѓу младиве денеска немаше ни свадби да направат . Свадба направивте оти или стигма ќе имате оти направивте дете и напуштивте или превземете одговорност дека сте родители . Можеби погрешно сум заклучил,ама мислам дека на терен е така . Скоро кај сите шо сум бил на свадба,не било плански свадба па деца туку обратното . Начукај дете па чукај после глава па ајде свадба . Ми пречи шо се губи традиционалноста и почитта од љубов .

Затоа и денеска полно е разводи .

Нема пари за фамилија а и обратно има пари а здивеен од што не знае да прави со парите ,стара мома или стар ерген .... Викенд у Грчка, кафичи, курчење . Збогтисани од шо не знаат што да прават сами ....

Последно уредено:

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
3.874
Поени од реакции
21.721
Драа

Увек кд виду дека постои тема за бољер на форум, ама увек ми текне на онј глуп српски виц.
Јао брате процурио ми бољер.
Када?
Ма није када, него бољер.

Како се брише меморија од мозак?
Томи ли Џонс и Вил Смит, помагајтеее!!!

Член од
11 март 2023
Мислења
1.451
Поени од реакции
1.887
Не можеш да постиш повеќе од ѓаволот, тој воопшто не јаде.
Не можеш да го читаш Писмото повеќе од ѓаволот, тој веќе го знае наизуст.
Не можеш да бдееш повеќе од ѓаволот, тој никогаш не спие.
Не можеш да веруваш во Бог повеќе од ѓаволот, тој Го има видено лице в лице.
И така натаму, мислам се разбираме.

Единствената област во која можеш да го победиш ѓаволот е понизноста, смирението и послушанието, зашто тој нема ни трошка од овие нешта во себеси.

- Некаде на социјалните мрежи.

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.410
Поени од реакции
10.341
Не ги разбирам овие членови кои се смеат ко одлепени....Спасителот многу убав пост си напишал, а оној ретардон Џонтра става смајли што се смее....не е он крив, болеста е крива.
Сега и Тураелчо ке дојде да стави едно тажно емотиконче.
Свашта оваа земја држи.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.668
Поени од реакции
37.653
Кајг,
идејќи накај работа онака елегантно облечена мрдајќи со колковите прво што помислив е кога воопшто имала време до толку да се скоцка, но поштујем труд да се биде убава, така треба секоја жена да се стреми, но не да претера, зашто ќе добие пак спротивен ефект.

giphy.gif

...следена и од други погледи, таа направи грешка што соодејствува највероватно со нејзниот карактер, па превисоко ја дигна главата а со тоа и погледот, со што не го примети шитот од куче свежо поставен од еден миленик воден од ливадарка која воопшто не се потруди да го прибере, јас отиднав надесно со цел да го избегнам, а дотеранава женска помисли сирота дека се тргнав од пред нејзе за да помине, па со ногата згазна на свежо кучешко гомненце и без да примети помина покрај мене.

... сепак ми беше жал така дотерана да носи гомнешка ареа, па и’ реков :
- Женска ногата ти е со лајна, исчистија!
а таа на ова ми возврати :
- Тебе да не ти е гајле што имам нога сјајна! и продолжи да се движи со куковите лево десно,

„ алооо не „сјајна“ нога туку „лајна“ на нога, но не ме дослушна, еххх си реков кај и да работи има да ја засмрди цела зграда и служба, може и така и’ треба кога се движи со поглед во облаци, наместо да биде во секој момент и приземјена, така не се пилотира!

Последно уредено:
Член од
11 март 2023
Мислења
1.451
Поени од реакции
1.887
Не сакам за себе да речам дека сум ангел,не сум и никој не е. И не ми е криво кога не добивам ништо за возврат кога пружам добрина, апсолутно не.

Криво ми е кога некои работи кои знам дека сум ги направил од срце, без никаква задна намера, биле прикажани како спротивност на тоа што се, од некои ситни души или пак од самите луѓе за кого сум направил нешто добро, а тие го протолкувале погрешно.

Во овие ситуации претерано се разочарувам и тогаш се прашувам дали вреди, ама одговорот ми е секогаш тука: Да, ми вреди и мене и на мојата совест бидејќи тоа е она што ми дава траен мир и спокој во душата.
На крајот, за сите оние што се обиделе и се обидуваат да го потценат, омаловажат, исмеат и изнегираат секој оној кој тоа не го заслужува и кој им помогнал во животот, нека Господ Бог им помогне да ја здогледаат, забележат и спознаат објективната вистина, т.е. да ја согледаат сопствената заблуда и направената неправда кон него и неговиот труд и нека Господ Бог им подари поголема сила на перцепирање, анализирање, синтетизирање и логично заклучување за да ја утврдат вистинската состојба и еднаш засекогаш излезат од светот на идиотизмот, саможивноста и умоболноста во која западнале, а јас, од длабочината на мојата душа ќе ги повторам само зборовите на Човекот со Крстот, кои ги има изречено по распнувањето: "Господе, прости им, оти не знаат што прават“

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.668
Поени од реакции
37.653
Кајг,
за да се чекира во Универзумот дека сме направиле добро дело, никогаш не смееме да го направиме доброто дело со цел да добиеме нешто за возврат или да ни се врати со добро, доброто дело се прави зошто така треба да биде секој човек- хуман и да се грижи за околината и за другите суштества,

3bae8cbfe491bd7235628abd63a5781d.gif

но Универзумот никогаш не останува должен, па кога хуманиот човек ќе има некоја мака секогаш ќе помине полесно токму од чекираните добри дела што ги направил и што се забележани во Универзумот.

Член од
28 јуни 2022
Мислења
2.798
Поени од реакции
9.735
Возење точак, Милка (мачето) и Господ Бог. #СветотоТројство

Пиес трупање со материјални работи е за пички.

Во 18:00 часот ќе го основам првиот фан клуб на Шефилд Јунајтед во Македонија, ако има некој сериозно заинтересиран нека ми пише за да си порачаме по еден дрес од нивната веб страна.

-10 > 40+.

Kajgana Shop

На врв Bottom