До народот е, не е до тие што се моментално на власт

jon

Член од
20 јуни 2007
Мислења
287
Поени од реакции
0
1307 напиша:
Сметам дека, овојпат, Bacillus gagous е комплетно во право. Владетелите и нивната администрација не паднале од Марс, ниту се увезени од Бурунди. Тие се /биле дел од нас. Произлегуваат од нас и се наше огледало. Клипчето е само еден од милијардате докази за тоа. Свртете се околу себе или едноставно, објективно, погледајте се во огледало. Ќе ви стане јасно дека оние што владеат (а со тоа и државата, таква каква што е) - ги заслужуваме.
Не се сложувам, не ги заслужуваме затоа што во Македонија има многу голем број на професионалци , но кои си бркаат своја работа и никој не знае за нив, затоа што и немаат намера да плаќаат сопствен маркетинг, едноставно немаат потреба од тоа.
Она што е власт во Македонија не е елитата од македонскиот народ туку се најобични партиски војници кои се шлепаат со цел да добијат дел од колачот, каква црна елита, тоа се секогаш медиокритети што се познаваат по партиски и роднински линии.
Оние што се навистина добри никогаш нема да се сложат да влезат во партијска машинерија - па кој нормален и паметен човек сака да биде слуга на доналд дак или бц, ако си има професија што сака да ја работи , добро образование и генерално визија во животот.

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
jon напиша:
Она што е власт во Македонија не е елитата од македонскиот народ туку се најобични партиски војници кои се шлепаат со цел да добијат дел од колачот, каква црна елита, тоа се секогаш медиокритети што се познаваат по партиски и роднински линии.
Оние што се навистина добри никогаш нема да се сложат да влезат во партијска машинерија - па кој нормален и паметен човек сака да биде слуга на доналд дак или бц, ако си има професија што сака да ја работи , добро образование и генерално визија во животот.
Dobar opis na prosechniot makedonski gargjanin, od kade shto i poteknuvaat nashite politichari, so shto se potvrduva toa shto i go kazhuvam vo vovedot vo temava.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
jon напиша:
Не се сложувам, не ги заслужуваме затоа што во Македонија има многу голем број на професионалци , но кои си бркаат своја работа и никој не знае за нив, затоа што и немаат намера да плаќаат сопствен маркетинг, едноставно немаат потреба од тоа.

Vidi jon...togas za razlicni filmovi pravime muabet......Donald Duck, B.C i ostanato drustvo ti se kako izbor na ubavici.......sekogas komentarot e : A BE KAJ GI NAJDOA OVIE, izlezi vecer u grad milion poubavi ima.......:)!!
No tie poubavite ne se prijavile na konkursot..:)...Pa zatoa .....ne da nema mestenje , ama ni eden "mediokritet" nema sansa vo odnos na ona sto i na Boga mu e ubavo....
Ako tie obrazuvanite "PROFESIONALCI"...si brkaat svoja rabota i svoja vizija...toa ti e.., no sepak anonimniot narod KACUVA NA VLAST ili SIMNUVA OD VLAST vo tie deset-dvaest minuti, ako odlucil da izleze od doma i da odi da glasa...pa sega gledaj ti kako ponataka......

jon

Член од
20 јуни 2007
Мислења
287
Поени од реакции
0
concrete напиша:
Vidi jon...togas za razlicni filmovi pravime muabet......Donald Duck, B.C i ostanato drustvo ti se kako izbor na ubavici.......sekogas komentarot e : A BE KAJ GI NAJDOA OVIE, izlezi vecer u grad milion poubavi ima.......:)!!
No tie poubavite ne se prijavile na konkursot..:)...Pa zatoa .....ne da nema mestenje , ama ni eden "mediokritet" nema sansa vo odnos na ona sto i na Boga mu e ubavo....
Ako tie obrazuvanite "PROFESIONALCI"...si brkaat svoja rabota i svoja vizija...toa ti e.., no sepak anonimniot narod KACUVA NA VLAST ili SIMNUVA OD VLAST vo tie deset-dvaest minuti, ako odlucil da izleze od doma i da odi da glasa...pa sega gledaj ti kako ponataka......
Ова е реторско прашање на кое самиот даваш одговор.
Кој ќе собере повеќе на гледачи на стадион: Цеца или Леб и Сол?
Можно е Цеца не? А мора на таа глупа сељанка да и се контрира со најдобрата група во Македонија од 1970 па се до денес, за да евентуално бидат изедначени во публиката што би ја собрале.
А доколку наместо Леб и Сол проба да се обиде некоја послаба македонска рок група веќе нема теорије со Цеца да се носи. Заклучок - и да успеам да идентификувам добри лидери во политика, тешко дека ќе успеат да добијат на избори. „Јавноста и јавното мислење“ ќе ме победат секогаш.
Има една позната: народот е секогаш во криво.

Insomniac

Evil Macedonian
Член од
27 мај 2007
Мислења
1.799
Поени од реакции
28
се согласувам дека е до народот "ние" зоран не го избричвме на суво па за друго да не прајме муабет

Член од
22 мај 2006
Мислења
400
Поени од реакции
4
Bacillus gagous напиша:
Значи како што и порани имам спомнувано, власта и лужето кои се власт потекнуваат и се бираат од страна на народот, значи ако народот не го бива, тогаш ни политичарите нема да ги бива, следствено и управувањето на државата. Доказ дека навистина народот не го бива е клипот на линков преку кој се гледа дека народот сам си ја растура државата, па следствено и политичарите ќе ја растураат државата. и не не есамо таа рампа, туку еден куп стубчиња, кои неможат ни 2 месеца да преживеа без да бидат турнати или скршени, само поради тоа што на некому му сметало или пак хартивчиња и друг вид на секојдневно „џебно“ ѓубре кои поради непочитувањето на чистот ан државата го мрзи некого да го сочува во џеб додека не дојде во близина до корпа за ѓубре. Ќе речете дека ова се мали незначајни работи односно ситници, во однос на тоа што политичарите го прават, ама според мене тоа е најголемата грешка да се занемаруваат тие ситници бидејќи причините за тие ситници и големите проблеми имаат иста позадина и се базираат на истите принципи и проблеми, а како што кажав проблемот е во народот како целина не идам на поединци туку како целина.
Taka e momce,
samo sepak mora da priznaes, deka za da go sfatis setoa toa,
bese potrebno da pomines eden period skoluvanje vo Germanija. Se razbira tvojot Umfeld odigruva isto taka uloga, bidejki ne ti se najverojatno drustvo asocijalnite tipovi i anadolcite (pravite turci), koi se slicni na mentalitet, zivotni naviki itn. na nasiot narod u Mkd.

Odamna imam kazano, samo onie koi se skoluvale i rabotele vo civilizirani zemji treba da ja vodat politikata vo Mkd, voopsto drzavata. Ama takvite narodot nema da gi saka, pa taka da se e utopija, dokolku ne se ovozmozi diktatura na takvite.

Do togas, se e DJABE.

Kajgana Shop

На врв Bottom