До и Од модераторот на подфорум Религија

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Друже, епа отворете де тема.. Религија - општа дискусија со ниво на толеранција поголемо од предвиденото :pipi: Наведи во воведот дека оваа е посебна тема каде што слободата на изразување ќе биде на максимално ниво со одобрение од модератор. Чао тути постравс
А не овде безвеза реплики на безвеза тема
Од мене само идеја, кој има потреба нека си отвори.

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.814
Друже, епа отворете де тема.. Религија - општа дискусија со ниво на толеранција поголемо од предвиденото :pipi: Наведи во воведот дека оваа е посебна тема каде што слободата на изразување ќе биде на максимално ниво со одобрение од модератор. Чао тути постравс
А не овде безвеза реплики на безвеза тема
Done! Otvorena nova tema.

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Па не ми читај постови, не ми реплицирај и по стотина пати денот повторувај “НЕ ПОСТОИ ЛЕТ3“, НЕ ПОСТОИ ЛЕТ3...“
:rolleyes: Прашањето е насочено кон соодветнот модератор на подфорумов.
Во право е Изгрев, на оваа тема реплицира само Чак Норис, во случајов јас.

Те бришам Лет3, постравс[DOUBLEPOST=1396887701][/DOUBLEPOST]
:D

Не е проблем и да се освежуваат темите, старата добива клуч и продолжуваме на нова... А и убо е за здравјето :LOL:

Член од
9 март 2013
Мислења
1.313
Поени од реакции
580
1,Модератор а зошто толку толеранција до Атеистите дека си Атеист?

За Верниците кој дискутираме со било кого на форумов кога ќе добијат титула во стил Секта,веднаш се навредени и форумџијата добива казнени или пак Бан.
А за нив е сосема спротивно добиваат само избришано мислење а не само што навредуваат туку и хулат.

2.Зошто и тој некој не добие казнени и бан(мислам дека ти е јасно за што ти пишувам) Опомените и за тоа воведени нели за да се подобри квалитетот на дискусија?

И Јас сум за дискусија сите прашања да се отвораат со аргументи но да има квалитетна дискусија без навреди што за дотичните погоре правилата на форумов не важат што кога ќе им се одговорат сите прашања почнуваат со навреди кон религијата и членовите што им ги одговараат.Навистина форумов почна полека да ја губи афтентичноста од она што беше.

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
1,Модератор а зошто толку толеранција до Атеистите дека си Атеист?

За Верниците кој дискутираме со било кого на форумов кога ќе добијат титула во стил Секта,веднаш се навредени и форумџијата добива казнени или пак Бан.
А за нив е сосема спротивно добиваат само избришано мислење а не само што навредуваат туку и хулат.

2.Зошто и тој некој не добие казнени и бан(мислам дека ти е јасно за што ти пишувам) Опомените и за тоа воведени нели за да се подобри квалитетот на дискусија?

И Јас сум за дискусија сите прашања да се отвораат со аргументи но да има квалитетна дискусија без навреди што за дотичните погоре правилата на форумов не важат што кога ќе им се одговорат сите прашања почнуваат со навреди кон религијата и членовите што им ги одговараат.Навистина форумов почна полека да ја губи афтентичноста од она што беше.
Види,

Мојата нерелигиска определба нема врска со форумов. Мислиш дека атеистите не се избришани, едитирани или банирани? Сосем напротив, тие се тие што се полни со казнени и банови. Ако сме веќе нај нај нај искрени.

Друго, осеќам и јас дека во одреден момент на дискусија се омаловажува некоја религија... НО тоа се прави со одбрани и полуодмерени зборови. Значи тие што "боцкаат", тоа го прават доста умешно. Ама и тоа не е проблем. Пријави го мислењето, па во најмала рака ќе го прочитам/едитирам проблематичниот дел. Ако се работи за доволно аргументирана "навреда", тогаш пријавата ќе биде одбиена. Е сеа тесна е разликата од обична до аргументирана навреда. Се трудам да гледам подеднакво.
Најубав совет - користете ја опцијата Пријави. Па шта буде нека буде. Не се умират од казнени, ниту од бан...

И уште една работа.. Не мора нонстоп благо да се објаснувате со тврдокорните атеисти.... "Повишете го тонот" и вие. Не е навреда да му речиш на некој, добро бе испран атеисту, до кога нема да веруваш во единствениот Бог? Толку си неписмен, необразован и затворен во сопствениот свет на илузии?
Не е навреда да му кажиш дека е слеп и дека треба да ги отвори очите и душата... итн итн итн
Секта, заостанат, глупав, неписмен, необразован, заблуден, слеп, крив..... не ги сметам за навреди. И други зборови што се употребени во добар и поштен контекст.

Член од
9 март 2013
Мислења
1.313
Поени од реакции
580
Види,
Мојата нерелигиска определба нема врска со форумов. Мислиш дека атеистите не се избришани, едитирани или банирани? Сосем напротив, тие се тие што се полни со казнени и банови. Ако сме веќе нај нај нај искрени.
Да бидеме најискрени не видов ни дека добија бан ни дека добија казнени.

Друго, осеќам и јас дека во одреден момент на дискусија се омаловажува некоја религија... НО тоа се прави со одбрани и полуодмерени зборови. Значи тие што "боцкаат", тоа го прават доста умешно. Ама и тоа не е проблем. Пријави го мислењето, па во најмала рака ќе го прочитам/едитирам проблематичниот дел. Ако се работи за доволно аргументирана "навреда", тогаш пријавата ќе биде одбиена. Е сеа тесна е разликата од обична до аргументирана навреда. Се трудам да гледам подеднакво.
Најубав совет - користете ја опцијата Пријави. Па шта буде нека буде. Не се умират од казнени, ниту од бан...
Одлично кажано само да функционира.

И уште една работа.. Не мора нонстоп благо да се објаснувате со тврдокорните атеисти.... "Повишете го тонот" и вие. Не е навреда да му речиш на некој, добро бе испран атеисту, до кога нема да веруваш во единствениот Бог? Толку си неписмен, необразован и затворен во сопствениот свет на илузии?
Не е навреда да му кажиш дека е слеп и дека треба да ги отвори очите и душата... итн итн итн
Секта, заостанат, глупав, неписмен, необразован, заблуден, слеп, крив..... не ги сметам за навреди. И други зборови што се употребени во добар и поштен контекст.
Целта ми е многу членови заминаа поради таа ситница од форумов барем јас не ги среќавам веќе на темите што можеше квалитетно да се дискутира.

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Да бидеме најискрени не видов ни дека добија бан ни дека добија казнени.

Одлично кажано само да функционира.

Целта ми е многу членови заминаа поради таа ситница од форумов барем јас не ги среќавам веќе на темите што можеше квалитетно да се дискутира.
Друже потполно те разбирам, разбери ме и ти дека јас не доделувам казнени, туку опомени и други методи. Никого не сум избркал од форумов, ниту навредил. Понекогаш реагираат и супермодератори кои одлучиле дека треба бан.
А за казнени и банови има "history" листа, па ако сакаш да ти ја доставам :icon_lol:

Член од
22 јуни 2013
Мислења
169
Поени од реакции
70
Види,
Друго, осеќам и јас дека во одреден момент на дискусија се омаловажува некоја религија... Се трудам да гледам подеднакво.
т.
Лажеш злато, лажеш душо, лажеш вештице.

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Done! Otvorena nova tema.
абе пробав и јас да отворам таква тема, каде што ќе биде пожустра дискусијата, али некако замре.
Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанстовото и останати убедувања
ај со лесно, ваљда оваа ќе заживее :D

Член од
22 јуни 2013
Мислења
169
Поени од реакции
70
Има ли начин да го ставам на игнор членот Лет3?предходно и друг член побара.
Те бришам Лет3,
Пошто Лед е неписмен, необразован и затворен во сопствениот свет на илузии, а јас би додал и дека е дрогиран нон-стоп, се прашувам што модераторот презема да ја сопре оваа негова гнасна инвазија врз Христијанството.Скоро на сите теми во религија им скисна на сите од него, мислам дека и на сам себе си е скиснал.Се читаат повеќе поплаки а модераторот не презема ништо?

Само да го потсетам:
. Се трудам да гледам подеднакво.

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Пошто Лед е неписмен, необразован и затворен во сопствениот свет на илузии, а јас би додал и дека е дрогиран нон-стоп, се прашувам што модераторот презема да ја сопре оваа негова гнасна инвазија врз Христијанството.Скоро на сите теми во религија им скисна на сите од него, мислам дека и на сам себе си е скиснал.Се читаат повеќе поплаки а модераторот не презема ништо?

Само да го потсетам:

Друже да не се повторвиме, олади малце. Или пријави се за модератор, па види ти реши ги проблемите "подеднакво за сите".

OКПОЗЗ!:))

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Види.....Не е навреда да му кажиш дека е слеп и дека треба да ги отвори очите и душата... итн итн итн. Секта, заостанат, глупав, неписмен, необразован, заблуден, слеп, крив..... не ги сметам за навреди. И други зборови што се употребени во добар и поштен контекст.
Ногу ме бендисвит твојов објективен пристап во артбитражата. Ак можит само да проверам дали ова (чисто како теоретски пример) ќе се рачунат за добар/поштен контекст во кој се реплицират, да речиме, на долгогодишниот аутпут на рандом член на форумов:

„Мотивиран од квантумот и имбецилноста на твоите постови, сакам да те посочам како невидено сељачиште и идиот, кој, поради трауматично детство и немање асална занимација, го отру форумов со бладања, глупости, и ноторна моронштина. Воедно ја користам приликава да ви пожелам тебе, и на сите припаднички на понежниот пол од твоето семејство, редовна и интензивна анална пенетрација од илјадници темпераментни младинци од КПД Идризово.“

Последно уредено:
Член од
14 август 2006
Мислења
45.358
Поени од реакции
84.580
Мрзам тужибаби, али глеам дека ти модераторе така функционираш, па еве:

У верски вести, членот partizann*, пренел вест, од Точка, со наслов, во оригинал: Вознемирувачки фотографии: Ужасни ритуали на распнување на Филипинците за Велики петок

http://tocka.com.mk/1/124448/voznemiruvacki-fotografii-uzasni-rituali-na-raspnuvanje-na-filipincite-za-veliki-petok

Но тој си го обликувал самиот насловот на темата, со јасна цел, иако во оригиналот пишува нешто друго. Заради тоа не ни ставил линк до веста, но не е тешко уште од око да се примети неговата конструкција.

Прашањето ми е: - Може ли, во рубриката Верски Вести, да пренесуваме вести без линк и самите да си склопуваме наслови?

Ако може така, онда барем да знам, па и ја така да праам.

Инаку ништо чудно ова, очекувано е. Со години околу Велигден и Божиќ имаме наплив од провокации од Муслиманите на форумов.

* да, тоа е оној кој тврдеше дека Христијаните во Египет си го заслужиле геноцидот

Kajgana Shop

На врв Bottom