Доселени Евреи пукаат врз палестински муслимани...

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Израел им понуди на Палестинците држава која што ќе постои паралелно со државата Израел. Работата беше толку сериозна, што Израел се сложи со 90% од тоа што бараа Палестинците само да осигура траен мир. Меѓутоа вториве одбија, а индикативно е зошто: целта (и фанатичкиот политики притисок од пошироката муслиманска зедница) пред се' е да го уништат Израел, а потоа се' друго.

Некои велат дека таквиот став се должи на исламското поимање дека ако една територија била муслиманска порано, демек во состав на муслиманска држава, а да не збориме дека се смета за "света", таква мора да биде и понатаму.

Замислете Грција нас да ни понуди автономија на егејска Македонија за да го решиме "спорот", но Солун да биде под нивна контрола, а ние сепак да го користиме. Израел се сложи со многу повеќе од ова.
Сосема релан пост, со кој 100% се согласувам.

Само ќе се надоврзам дека Палестинците ќе одбијат се што ќе им понуди Израел и останатите неверници, од проста причини што основната кауза на исламот, е да се терминира се што е немуслиманско.

Далеку е исламот од религија, тоа е опасна, многу опасна идеологија, која мора да се сосече, додека не биде прекасно.

Член од
6 април 2012
Мислења
84
Поени од реакции
32
Абе ги подржавам евреите нека пукаат !
Нивна земја нивно право !
Не се тие ко нас дајму ова после она и така натаму!

Член од
22 октомври 2011
Мислења
404
Поени од реакции
115
Според ова што го читам ( чест на исклучоци), можам да воспоставам еден психолошки профил на македонците во државата и слободно да констатирам дека тешко држава со ваков народ.

Македонци, се она што го посакувате на другите со векови ви се враќа по глава. И наздравје нека ви е! Вие изгледа не умеете да повлечете паралела помеѓу Палестина и Македонија и да најдете многу заеднички неправди. И пак ќе повторам: Тешко држава со ваков народ!

Член од
20 март 2010
Мислења
1.256
Поени од реакции
243
Абе ги подржавам евреите нека пукаат !
Нивна земја нивно право !
Не се тие ко нас дајму ова после она и така натаму!
zalno za tebe navistina mnogu plitko ramisluvas, no tvoe ramisluvanje neka pukaat evreite sigurno do edno vreme opredeleno , ne mu misli zlo na nikomu priatele
--- надополнето: 9 јули 2012 во 22:46 ---
--- spomenuvas udiranje kloca na nekoe dete nekade vo majcina i baras nekoj da place za toa , pa imame i nie za sto da placeme, ne za udrena kloca , tuku za 4 - te ubistva kaj smiljkovsko ezero
zboruvano e za toa neznam kolku pati , site nie go osuduvame toj nemil nastan i ako se tie ubijci da se kznaat ,.
a koj bara da place za toa dete , abe se citas li ti sto pisuvas , zarem tolku omraza imate vo svoite dusi ,
--- надополнето: 9 јули 2012 во 22:51 ---
Далеку е исламот од религија, тоа е опасна, многу опасна идеологија, која мора да се сосече, додека не биде прекасно.
pa sto cekas sto ne ja soseces, pa ova sto ti go zboruvas na nekogu mu tekna na ova pa resil da ja sosece i se bori protiv islamot,

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Според ова што го читам ( чест на исклучоци), можам да воспоставам еден психолошки профил на македонците во државата и слободно да констатирам дека тешко држава со ваков народ.

Македонци, се она што го посакувате на другите со векови ви се враќа по глава. И наздравје нека ви е! Вие изгледа не умеете да повлечете паралела помеѓу Палестина и Македонија и да најдете многу заеднички неправди. И пак ќе повторам: Тешко држава со ваков народ!
И што е најтрагично, ти не си Македонец, а сепак знаеш дека Македонскиот народ страдал во минатото.
Многу Македонци го поддржуваат Израел бидејки се неинформирани што навистина се случува таму.
Вистината е дека Палестинците моментално се во иста ситуација како Македонците од Егејска Македонија во 1948.

RebelMk

₪ ₪ ₪
Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.705
Поени од реакции
1.106
Лично има страни што ги поддржавам и од страна на Израел и од страна на палестинците . По најденото оружје кај албанката кај нас имаше страшен бунт и немири како демек не професионално однесување на МВР и навреда кон исламот , додека Израел многу тешко да дозволи да има протест а најмалку некој палестинец што ќе биде фатен со арсенал на оружје да го продолжи својот живот толку лесно. Исто за Израел честитки што знаат како да ја задржат земјата пр: на западниот брег населуваат израелци за да не бидат во доминантно население палестинците (мислам дека треба пример да се земе од нив). Во палестинскиот случај секоја чест за нивната фанатичност иако знаат дека израелците имаат моќно оружје и техника сепак херојски одолеваат на војната кога со камења кога со молотови но сепак не им даваат мир.
--- надополнето: 10 јули 2012 во 18:27 ---
pret toa bese britanska kolonija pa potoa bese osmansliskaa pred toa arpaska , no evreite ziveea vo mir so palestincite , pa sega e izraelska do eden den opredelen. koj i da e na vlast treba da bide praveden sprema drugite ,
--- надополнето: 7 јули 2012 во 22:35 ---

nisto ne si znael uci poveke
--- надополнето: 7 јули 2012 во 22:40 ---
eve kako vojuvaat i kako ubivaat nevini civili so pesna e poubavo koga se ubiva

Американски пилот пее додека убива Авганистанци

07.07.2012 | 11:16
Извор: Нетпрес

Уште еден скандал ја затресе американската војска.

Интернет страницата Лајвлик (Ливелеак) објави видео од кабината на еден американски пилот за време на напад во Авганистан на кое еден од војниците ја пее месната “Bye Bye Miss American Pie“ додека испукува проектил кон Авганистанци долу на земјата.
Ако тој незнае еве јас знам повеќе . Гледам како комшииве се (вистински исламски верници) а ја поддржуваат сад иако сад секој ден убива недолжни цивили во Ирак,Афганистан,Либија и ред др неможам да ги разберам . . . .
--- надополнето: 10 јули 2012 во 18:31 ---
zalno za tebe navistina mnogu plitko ramisluvas, no tvoe ramisluvanje neka pukaat evreite sigurno do edno vreme opredeleno , ne mu misli zlo na nikomu priatele
--- надополнето: 9 јули 2012 во 22:46 ---

zboruvano e za toa neznam kolku pati , site nie go osuduvame toj nemil nastan i ako se tie ubijci da se kznaat ,.
a koj bara da place za toa dete , abe se citas li ti sto pisuvas , zarem tolku omraza imate vo svoite dusi ,
--- надополнето: 9 јули 2012 во 22:51 ---

pa sto cekas sto ne ja soseces, pa ova sto ti go zboruvas na nekogu mu tekna na ova pa resil da ja sosece i se bori protiv islamot,
Да надополнам од Nikola2 . Не немаме ние омраза кон никој ама погледни не само кај Смилковското Е. туку претепан до смрт Македонец во Тетово и убиена старица во Струга ( Македонка ) што правиме сега кој кого мрази !?!!?

Член од
20 март 2010
Мислења
1.256
Поени од реакции
243
Л
--- надополнето: 10 јули 2012 во 18:27 ---

А .
--- надополнето: 10 јули 2012 во 18:31 ---

Да надополнам од Nikola2 . Не немаме ние омраза кон никој ама погледни не само кај Смилковското Е. туку претепан до смрт Македонец во Тетово и убиена старица во Струга ( Македонка ) што правиме сега кој кого мрази !?!!?
a zosto ne spomnuvas kako makedonec si ja ubil zenata si go ubil priatelot si ja siluval kerkamu go ubil bratasi, ako nekoj koj stoe musliman i izvrsi zlodelo ili izvsi ubistvo nego go imenuvas kako radikalen islamist , posto bil musliman, abe priatele sekade postojat luge koi toa go pravat zaradi interes ili zabava , prestanete da sirite omraza so toa sto nekoj albanec ubil nekoj makedonec ili makedonec ubie albanec , dali me razbiras sto sakam da kazam go spomnuvas ona sto se slucilo vo tetovo ubile starica , ako bese ubiena vo strumica , na kogo ke go obvinevte , ke go narecese li toj ubiec radikalen hristijanin , sega ubistva ima ne sekoj cekor, covek da se plasi da izleze na ulica no nemojte verata da ja izednacuvate so tie koi izvrsuvat ubistva bez razlika od koja vera e , site povikuvat na mir .

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
a zosto ne spomnuvas kako makedonec si ja ubil zenata si go ubil priatelot si ja siluval kerkamu go ubil bratasi, ako nekoj koj stoe musliman i izvrsi zlodelo ili izvsi ubistvo nego go imenuvas kako radikalen islamist , posto bil musliman, abe priatele sekade postojat luge koi toa go pravat zaradi interes ili zabava , prestanete da sirite omraza so toa sto nekoj albanec ubil nekoj makedonec ili makedonec ubie albanec , dali me razbiras sto sakam da kazam go spomnuvas ona sto se slucilo vo tetovo ubile starica , ako bese ubiena vo strumica , na kogo ke go obvinevte , ke go narecese li toj ubiec radikalen hristijanin , sega ubistva ima ne sekoj cekor, covek da se plasi da izleze na ulica no nemojte verata da ja izednacuvate so tie koi izvrsuvat ubistva bez razlika od koja vera e , site povikuvat na mir .

Пријателе и си во право, ама и не си.

Проблемот е што ваквиот чин кај муслиманите е предизвикан најчесто од религиски побуди, и што е уште поважно воопшто не е осуден од останатите.

А кај другите тоа е јасно и прецизно кажано дека се умоболни личности и јасна е дистинкцијата дека нема врска со религиска побуда, а и што е најважно - осудено е од сите.

ТОа се клучните моменти кои ја прават оваа своевидна омраза, и пред се одбојност кон исламот, како што велиш.

Искрено се надевам дека полека созреваат сите и таа омраза ќе стане минато, за доброто на сите.

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Проблемот е што ваквиот чин кај муслиманите е предизвикан најчесто од религиски побуди...
Ах тие пусти девици во џенетот, се е поради нив... :icon_lol::icon_lol::icon_lol:

S

Shaman

Гостин
Палестинците веќе и имаат на некој начин своја држава, поточно не држава, ама широка автономија(de-facto држава), каде што си имаат сопствени институции и власт, а тоа се двете Палестински територии: Појасот Газа(Gaza Strip) и Западниот Брег(West Bank) ............. така да сепак имаат некаква сопствена земја/територија на која си газдуваат и живеат ............... е сега кој ги тера Палестинците секој месец да пукаат ракети кон територијата на Израел ......... ракетите паѓаат во најблиските Еврејски населби и токму затоа Израел не им дава целосна независност на Палестинските територии, а исто така и ги држи под ембарго(од сите страни) бидејќи наместо храна и облека, во Газа на пр. влегува најмногу оружје(и од Египет и преку морето)-илегално, затоа и Израелците го нападнаа Турскиот ’’хуманитарен‘‘ брод кој носел повеќе оружје, отколку храна и облека за децата во Газа !
Ова „секој месец“, звучи премногу „цивилизирано“.
Поточно е: Секој ден. Значи секој божји ден летаат ракети
кон секое населено место во близина на граничната линија
со Газа. Без предупредување, без ништо. Децата од школска
клупа, имаат 60 секунди фора да отрчаат до скривница.

И што се однесува до Хамас и Газа. Ај прво нека му објасни Хамас,
на светот, зошто намерно ги уништи, сите напуштени населби, останати
од Еврејските доселеници. Зошто намерно ја уништи цела инфраструктура
што им беше оставена бесплатно на користење. Цели плантажи, градини,
овоштарници, полиња итн итн? Сега кукаат за пари и се прават донаторски
конференции за Газа. Молат за помош, а имаа шанса барем делумно да се
осамостојат и да се грижат за себе, а намерно ја уништија таа шанса.
Зошто?

Еве една таква населба во појасот Газа. Принудно иселена од Израел
во 2005 година. Сликава е со голема резолуција и убаво може да се види
какво место им било оставено на Палестинците.

Конкретно за оваа населба на сликата, при повлекувањето, Евреите уништиле дел од куќите,
но останале овоштарниците и стаклениците. Други населби останале цели, недопрени.

И еве подоцна што се случило со населбата.
http://articles.boston.com/2005-09-17/news/29221476_1_hamas-gunmen-gaza-pullout-gaza-strip
http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3171005,00.html

Израел може има многу грешки направено,
ама секоја нивна подадена рака за соживот се дочекува на нож.
--- надополнето: 11 јули 2012 во 12:41 ---

Па еве ти една паралела.
За убиените деца на Смилковско езеро, требаше со булдужери да се срамнат со земја
сите дивоградби во село Сингелич (или Асанбег) ако сакаш повеќе.
Не дека јас како Македонец така сакам, туку дека влечеме паралели, така
прават Евреите кога ќе им убијат војник.
После, ако влечеме паралели, 65ка, не треба да проаѓа низ истово место пошто
многу ја кршат, па треба и без автобус да останат жителите исто така прават Евреите.

Ова да се влечат паралели меѓу Македонија и Израел е најголема глупост
што сум ја прочитал на интернетов оваа година.

Ако се влечат паралели, натовари се со динамит и влези во некоја градинка.
Така може? Ем шехид, ем 72 девици, а и јака паралела ќе повлечеш.....
Така прават Палестинците.

Тешко и на државата и на народот со малоумни испрани мозоци
од двете страни. Само најстрашно од се е што, со секоја невина жртва
се повеќе брадосаните се оддалечуваат од цивилизацијата и од нормалниот
начин на живот. Кога ќе се свртиш околу себе и кога ќе гледаш само кефири,
ако имаш 2 грама мозок, стај си го прстот на глава и размисли. Неможе сите
да нечинат само ти да чиниш.

Член од
6 април 2012
Мислења
84
Поени од реакции
32

Јас не размислувам плитко туку сум бесен затоа што тие палестинци утре или други ден ке влезат во автобус , болница итн... и ќе се разнесат со себе земајќи ги животите на многу невини деца жени...
Кога тие немаат почит кон човечкиот живот тогаш тие се животни и не заслужуваат да бидат третирани како припадници на човечката раса!

Член од
20 март 2010
Мислења
1.256
Поени од реакции
243
Пријателе и си во право, ама и не си.

Проблемот е што ваквиот чин кај муслиманите е предизвикан најчесто од религиски побуди, и што е уште поважно воопшто не е осуден од останатите.

А кај другите тоа е јасно и прецизно кажано дека се умоболни личности и јасна е дистинкцијата дека нема врска со религиска побуда, а и што е најважно - осудено е од сите.

ТОа се клучните моменти кои ја прават оваа своевидна омраза, и пред се одбојност кон исламот, како што велиш.

Искрено се надевам дека полека созреваат сите и таа омраза ќе стане минато, за доброто на сите.
e sto e problemot sto ja ubile staricata vo tetovo od koja religiska pobuda, i site nie go osuduvame sekoe ubistvo koe e izvrseno
kolku treba da vi se kaze deka vo islamot nema nasilstvo izgleda dzaba zboruvame celo vreme jas ti zboruvam edno ti drugo
eve vie ste takva licnost koja izkazuvate deka islamot treba da se izbrise deka treba da se sosece dali vie spagate vo grupata na umbolni licnosti, so ovoj zbor vie izvrsivte religiska omraza, religiska pobuda, sprema nas , uste treba toa da go realizirate kako sto nekoi pocnaa toa da go pravat.
--- надополнето: 11 јули 2012 во 15:41 ---
Јас не размислувам плитко туку сум бесен затоа што тие палестинци утре или други ден ке влезат во автобус , болница итн... и ќе се разнесат со себе земајќи ги животите на многу невини деца жени...
Кога тие немаат почит кон човечкиот живот тогаш тие се животни и не заслужуваат да бидат третирани како припадници на човечката раса!
a ne si besen sto so tie bespilotni avioni umiraat nevini zivoti mirot e najbiten od sve pred da izvrzi inazija izrael na palestina , ziveea vo mir i evreite i hristijanite i muslimanite vo edno mesto,,

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
e sto e problemot sto ja ubile staricata vo tetovo od koja religiska pobuda, i site nie go osuduvame sekoe ubistvo koe e izvrseno
kolku treba da vi se kaze deka vo islamot nema nasilstvo izgleda dzaba zboruvame celo vreme jas ti zboruvam edno ti drugo
eve vie ste takva licnost koja izkazuvate deka islamot treba da se izbrise deka treba da se sosece dali vie spagate vo grupata na umbolni licnosti, so ovoj zbor vie izvrsivte religiska omraza, religiska pobuda, sprema nas , uste treba toa da go realizirate kako sto nekoi pocnaa toa da go pravat.
Јас велам сите религии да исчезнат и светот ќе биде добро место за живеење. А Исламот го ставам на прво место бидејќи сме 21 век, а делува како Христијанството во 15 век.

Ако имаше Инквизиција денес, ќе зборував и против неа.

Ти цело време велиш дека во Исламот нема насилство, а во реалноста не е така.

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Дали кај нас се применува законот за забрана на носење бурка? Колку што знам таков закон постои уште од времето на Југославија. Пред некој ден во Рамстор видов една таква жена заедно со претпоставувам мажот со брада и куси панталончиња.
P.S. и дали мене ми се чини или бројот на вакви луѓе се зголемува? Бев пред две-три недели во охрид и мислам дека толку забулени жени не сум видел никогаш во охрид...

Kajgana Shop

На врв Bottom