Доселени Евреи пукаат врз палестински муслимани...

RebelMk

₪ ₪ ₪
Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.771
Поени од реакции
1.166
a zosto ne spomnuvas kako makedonec si ja ubil zenata si go ubil priatelot si ja siluval kerkamu go ubil bratasi, ako nekoj koj stoe musliman i izvrsi zlodelo ili izvsi ubistvo nego go imenuvas kako radikalen islamist , posto bil musliman, abe priatele sekade postojat luge koi toa go pravat zaradi interes ili zabava , prestanete da sirite omraza so toa sto nekoj albanec ubil nekoj makedonec ili makedonec ubie albanec , dali me razbiras sto sakam da kazam go spomnuvas ona sto se slucilo vo tetovo ubile starica , ako bese ubiena vo strumica , na kogo ke go obvinevte , ke go narecese li toj ubiec radikalen hristijanin , sega ubistva ima ne sekoj cekor, covek da se plasi da izleze na ulica no nemojte verata da ja izednacuvate so tie koi izvrsuvat ubistva bez razlika od koja vera e , site povikuvat na mir .
Зошто не кажеш за дивата орда што нападна сред Гостивар и тоа "мажиштата" 3 на 1 и тоа пред
ќерка му ццц . Само да им биде јасно на сите човекот немаше никого да убие доколку не бил нападнат од глудницата , а воедно ја заштитил ќерка си можеби ќе била и силувана пред негови очи. Како може да се бара крвна одмазда што е ова Афганистан ли според кој закони се живее ? Ако некој е решен да живее во Р.М треба и да ги почитува законите ако сакаш биди и во хороскоп пешачки али дома само може да се спроведуваат шеријатски закони а улицата налага друго ;) Те разбрав али ти дали ме разбра како ќе им објасниш на Македонците тие протести што беа против Монструм и против апсењето на терористката дома и такви пароли погрдни извикувања како тоа ќе ни биде објаснето ? Како се нарекуваат исламски верници а поддржуваат обиства на млади момчиња. Едно е јасно дека албанците во РМ ја мешаат верата за да успеат во својата мегаломанска идеа јас незнам како турци,бошњаци,роми и ред др како до сега неможат да сватат дека се манипулирани ...
--- надополнето: 12 јули 2012 во 11:31 ---
Пријателе одењето гол е исто онолку глупо како и одењето скроз замотам како нинџа од глава до пети, со само две мали кругчиња околу очите колку да се гледа патот ............ значи постои одреден светски прифатен кодекс на облекување, ниту скроз гол, ниту пак скроз нинџосан од глава до пети(и тоа на +40степени) ........... на пр. нека носат шамии, шамиите не им го покриваат лицето, а плус и шамиите се дел од традицијата(и нивна, а и наша) и нашите баби носеле шамии до пред 50/100 год. ............ проблемот е во тоа што тие се целосно покриени, дури и носат црни ракавици на рацете, лицето им е целосно покриени со само два мали отвора околу очите ............ е сега од друга страна исто така сум строго и против носењето на провокативна облека и премногу голотија ............. ако е женско незначи дека треба да оди како гола кучка по улица ......... а дома во своја куќа/стан ако сака некој/а нека се облече и како космонаут .......... збориме за јавни места значи(ван куќа/стан) !
Надвор од тема али се сложувам со тебе треба секој да си е облечен пристојно (значи не во капут на +50) за секое годишно време соодветно и скромно според некои критериуми ни премногу радикално ни премногу либерално

Член од
20 март 2010
Мислења
1.256
Поени од реакции
243
Е ај поздрав.

Нели ти реков дека клучно е образованието и науката за да има прогресивна "еволуција" на мислата.

Очигледно не си разбрал, штом пиша вакво нешто.

Јеби га, рано е уште.
a zosto mislis deka religijata go sprecuva obrazovanieto i naukata , prviot zbor vo islamot e ikre;; sto znaci uci obrazovajse , kade vo kuran kerim veli; uci vo imeo na tvojot gospodar , verata na covekot samo mu go pokazuva patot a negovo e toj pat da go ureduva i olesnuva i da bara nauka , ne e isto onoj sto znae i onoj sto ne znae onoj sto uci i onoj sto ne uci ,pouka primaat onie koi se obdareni so razum,

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
a zosto mislis deka religijata go sprecuva obrazovanieto i naukata , prviot zbor vo islamot e ikre;; sto znaci uci obrazovajse , kade vo kuran kerim veli; uci vo imeo na tvojot gospodar , verata na covekot samo mu go pokazuva patot a negovo e toj pat da go ureduva i olesnuva i da bara nauka , ne e isto onoj sto znae i onoj sto ne znae onoj sto uci i onoj sto ne uci ,pouka primaat onie koi se obdareni so razum,

Е ај бе пријател сети се на Инквизицијата само. Колку таа институција има направено штета врз развојот на научната мисла и образование.

Погледни сега како се практикува Исламот во поглемиот дел арапски земји.

Не тргај од себе во ваква дискусија, кога живееш во Европа, каде ги уживаме сите благодети на науката и техниката, и слободно можеш да си ја практикуваш својата вера.

ЈАс со болдот се слагам, не ја негирам верата како катализатор за успех во животот.

Но, не сите ја имаат прифатено и разбрано верата, како што на пример ти го имаш тоа сторено.

Гледаш што се се случува низ светот.

Член од
20 март 2010
Мислења
1.256
Поени од реакции
243
Е ај бе пријател сети се на Инквизицијата само. Колку таа институција има направено штета врз развојот на научната мисла и образование.

Погледни сега како се практикува Исламот во поглемиот дел арапски земји.

Не тргај од себе во ваква дискусија, кога живееш во Европа, каде ги уживаме сите благодети на науката и техниката, и слободно можеш да си ја практикуваш својата вера.

ЈАс со болдот се слагам, не ја негирам верата како катализатор за успех во животот.

Но, не сите ја имаат прифатено и разбрано верата, како што на пример ти го имаш тоа сторено.

Гледаш што се се случува низ светот.
pa i ja istoto ti go zboruvam verata mora da se oslobodi od primitivnoto svakanje ako sakame da gi vozdignime denesnite i idnite genaracii fakt e deka islamskiot umet denes e vo mosne teska sostojba toa sto nise slucuva vo posledno vreme e nasata odalecenost od sverata na naukata, no pogresno e ako nekoj misli deka islamot kako religija ne se vklopuva vo sovremeniot svet , tie se vo golema zabluda, bidiiki ne znaat deka ilsamot dal golem pridones vo razvojot na naukata,muslimanite i go otvorija patot na evropa kon razvojot na napredokot,toa treba da se ceni ,a kolku informacija za tebe islamot dava golema vaznost kon naukata a mnogu luge go obvinuvaat i go iskrivuvaat islamot za vinovnik na zaostanetosta na muslimanite vo denesno vreme , Allah nema da ja smeni sutacijata na eden narod se dodeka toj samiot ne se smeni.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
pa i ja istoto ti go zboruvam verata mora da se oslobodi od primitivnoto svakanje ako sakame da gi vozdignime denesnite i idnite genaracii fakt e deka islamskiot umet denes e vo mosne teska sostojba toa sto nise slucuva vo posledno vreme e nasata odalecenost od sverata na naukata, no pogresno e ako nekoj misli deka islamot kako religija ne se vklopuva vo sovremeniot svet , tie se vo golema zabluda, bidiiki ne znaat deka ilsamot dal golem pridones vo razvojot na naukata,muslimanite i go otvorija patot na evropa kon razvojot na napredokot,toa treba da se ceni ,a kolku informacija za tebe islamot dava golema vaznost kon naukata a mnogu luge go obvinuvaat i go iskrivuvaat islamot za vinovnik na zaostanetosta na muslimanite vo denesno vreme , Allah nema da ja smeni sutacijata na eden narod se dodeka toj samiot ne se smeni.
Значи ќе дојдеме полека до моментот дека некои структури ја користат религијата во свои цели, кои секако не се добри за општото човеково добро и развојот на науката и техниката.

Дали според тебе се ова заликува, како што некој спомена, дека Исламот го живее црното доба, налик она со Инквизицијата кај Христијанството?

Дали некој се обидува според тебе, да даде лажна слика за вистинскиот Ислам ширум светот?

RebelMk

₪ ₪ ₪
Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.771
Поени од реакции
1.166
Зошто има малцинства во Европа со муслимани на пример Санџак , делови од БиХ , делови од Албанија , делови од Македонија ??? Тоа значи дека на овдешното автохтоно население некој им ја НАМЕТНАЛ религијата ислам и некој на мали врати сака да се шири . Морав да се конфронтирам со тебе за ова "muslimanite i go otvorija patot na evropa kon razvojot na napredokot,toa treba da se ceni " - игра добра улога Турција(но во денешно време) али пред да дојде таа на европско тло секако дека многу повеќе била развиена Европа него од кога била окупирана од отоманската империја

Член од
6 април 2012
Мислења
84
Поени од реакции
32
Кажими еден муслимански научник што открил нешто е светски познат!

Член од
20 март 2010
Мислења
1.256
Поени од реакции
243
Кажими еден муслимански научник што открил нешто е светски познат!
ibn haldun
ibn madzid,
ebul fargani,
ibn sina
ibn finas, ibn hajsem,
al dzabir, ili al - gebar si slusnal za ovie,.
--- надополнето: 13 јули 2012 во 11:31 ---
Зошто има малцинства во Европа со муслимани на пример Санџак , делови од БиХ , делови од Албанија , делови од Македонија ??? Тоа значи дека на овдешното автохтоно население некој им ја НАМЕТНАЛ религијата ислам и некој на мали врати сака да се шири . Морав да се конфронтирам со тебе за ова "muslimanite i go otvorija patot na evropa kon razvojot na napredokot,toa treba da se ceni " - игра добра улога Турција(но во денешно време) али пред да дојде таа на европско тло секако дека многу повеќе била развиена Европа него од кога била окупирана од отоманската империја
nikoj na nikogo ne im nametnuva nisto
--- надополнето: 13 јули 2012 во 11:33 ---
Значи ќе дојдеме полека до моментот дека некои структури ја користат религијата во свои цели, кои секако не се добри за општото човеково добро и развојот на науката и техниката.

Дали според тебе се ова заликува, како што некој спомена, дека Исламот го живее црното доба, налик она со Инквизицијата кај Христијанството?

Дали некој се обидува според тебе, да даде лажна слика за вистинскиот Ислам ширум светот?
neznam mozebi ima i takvi koi sakaat da dadat lazna slika za islamot,

RebelMk

₪ ₪ ₪
Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.771
Поени од реакции
1.166
ibn haldun
ibn madzid,
ebul fargani,
ibn sina
ibn finas, ibn hajsem,

Вака ако те мрзи или ако немаш одговор кажи ми не мора да арчиш на тастатурава ;) Иначе еве погледни го ова па види дали исламот не бил наметнат на Балканските народи http://www.egolpion.com/img/people/kastrioti-2.jpg , а посебно тука да се види што означува 2глав орел и со која вера бил тој што го носел

Член од
20 март 2010
Мислења
1.256
Поени од реакции
243
Вака ако те мрзи или ако немаш одговор кажи ми не мора да арчиш на тастатурава ;) Иначе еве погледни го ова па види дали исламот не бил наметнат на Балканските народи http://www.egolpion.com/img/people/kastrioti-2.jpg , а посебно тука да се види што означува 2глав орел и со која вера бил тој што го носел
abe priatele voopsto na nikomu ne e nametnat islamot
aj da receme na balkanot bila osmaliska vojska , kazimi koja islamska vojska stapnala vo indonezija ,
pa tamu ima najgolem broj na muslimani,
koj gi prisiluva vo evropa sto primaat islam , ima iljadnici , im nametnuva li nekoj.. moze li jas tebe so sila da ti nametnam nesto sto ti ne go sakas,

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
aj da receme na balkanot bila osmaliska vojska , kazimi koja islamska vojska stapnala vo indonezija ,
koj gi prisiluva vo evropa sto primaat islam , ima iljadnici , im nametnuva li nekoj.. moze li jas tebe so sila da ti nametnam nesto sto ti ne go sakas,
Види дека имало наметнување имало и те како низ историјата, посебно Балканов.

Можеби и ти потекнуваш од некој, кој бил принуден да го прифати исламот, а не од што сакал. Си помислил на тоа?

Tzeentch

Дискретен Херој
Член од
6 октомври 2011
Мислења
581
Поени од реакции
347
ibn haldun
ibn madzid,
ebul fargani,
ibn sina
ibn finas, ibn hajsem,

Тие таквите некако изгледаат ко мнозина да се , или барем се толку гласни( а "мирните" муслимани се толку тивки и со пасивност ги одобруваат нивните дела) што даваат слика ко секој муслиман да е радикалец.

RebelMk

₪ ₪ ₪
Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.771
Поени од реакции
1.166
Значи за Ѓорѓи Кастриот не ми одговори хмм ок . Индонезија ти е земја со еден тон емигранти таму е Туркестан таму биле Татарите не било многу проблем да се пренесе исламот . На османлиите не им била намерата само да покорат население или ограбуваат или силуваат тие имале многу поголема задача во Европа да пренесат ново учење што до тогаш било непознато и од тогаш Гегите и Бошњаците го попримиле исламот :)

Член од
13 февруари 2012
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.226
државата е наша затоа што нашите предци се бореле за оваа држава - Македонија. Твоите не сум баш сигурен, или не се бореле воопшто или се бореле на другата страна.
мое мислење
--- надополнето: 14 јули 2012 во 02:20 ---
a makedonija demek e nesto podobra od grcija , vo ekonomski plan.:tapp: pa mu velis pak ke pitate
само што докажа дека не ја сакаш Македонија а некој пост наназад кажуваш дека ја сакаш
абе цепки си
--- надополнето: 14 јули 2012 во 02:26 ---
priatele nisto nee opravdano vaka da se odnesuvas so deca, iako i da pcuel i da frlal kamenja bilo sto , ne treba vaka cverski da se odnesuva vrs decaata .,, znaeme i gledame kako od snimki kako tie maloletnici flaat kamenja po policijata , a dodeka drugite evrejski doselenici gagaat so osuzje vrs niv, mene ne mie problem ako postoi izrael, no vo ovaa izraerlska drzava ne postoi pravda vrs palestinskoto naselenie tie se ugenetni a nikoj ne vodi racun za toa , kaj sto ima sila nema pravdina neli.
--- надополнето: 6 јули 2012 во 17:24 ---

priatele toa sto go zboruvas e obratno udri i mavaj stom si musliman , zarem ne gledas :) da zaborviv nie sme muslimanskite teroristi
кефсер никој не вика дека ти лично си терорист. А ова за детево што го претепале хмм па врати неколку страни назад и види колку мали деца (можеби помали од 5 години) држат оружје во раце и тренираат воени (терористички) вежби, е тогаш можеби ке ти стане јасно зашто го претепале. Можеби било закана или бомбаш-самоубиец од кај знаеме
--- надополнето: 14 јули 2012 во 02:45 ---
--- spomenuvas udiranje kloca na nekoe dete nekade vo majcina i baras nekoj da place za toa , pa imame i nie za sto da placeme, ne za udrena kloca , tuku za 4 - te ubistva kaj smiljkovsko ezero
да те исправам 5 беа 4 деца и 1 татко што остави сирачиња
--- надополнето: 14 јули 2012 во 02:57 ---
Дали кај нас се применува законот за забрана на носење бурка? Колку што знам таков закон постои уште од времето на Југославија. Пред некој ден во Рамстор видов една таква жена заедно со претпоставувам мажот со брада и куси панталончиња.
P.S. и дали мене ми се чини или бројот на вакви луѓе се зголемува? Бев пред две-три недели во охрид и мислам дека толку забулени жени не сум видел никогаш во охрид...
да да бројот на брадосаните со покуси панталончиња се зголемува точно. Жално е што и оние како да кажам прави муслимани ке трпат од нив ама што да прават ете се бореа со нив ама кога има некој кој многу ги финансира тоа е. Ке го јадеме и христијаните и муслиманите. А по некоја статистика кај нас во дршавава највеке од нив се роми, неписмени и сиромаси ( навистина е така ) ама има и други освен ромиве (се подразбира дека нема турци) и воглавно тие што се без образование и без примања. Па се претопуваат во радикални за пари за подобар живот и така ке поживеат некоја година побогато, после ке се пикнат во некое школо, градинка било што и ке се рокнат сами себе (нели во име на Алах) и ке земат со нив невини деца ТОА Е
--- надополнето: 14 јули 2012 во 03:06 ---
a dali se primenuva zakonot za zabrana na razgolenost , ,sto tebe ti preci ako oni taka sakaat da se oblekuvaat , imas li videno nekoja kalugerka vo ramstor , dali se primenuva zakonot za zabrana na nosenje obleka kako sto nosat kalugerkite,
--- надополнето: 11 јули 2012 во 15:54 ---

i sega ti ke zastanes p red niv i ke im reces ne taka da se oblekuvate , ili da receme vladata toa ke go zabrane kako sto nekoi pravat, ne se mesajte vo tugite zivoti , gledajte vo sebesi,
закон за забрана на разголување во една кристијанска (зборувам за голем процент) земја нема и нема и да има. Мене никој во 21 век на +45 степени неможе да ме натера да неодам со кратки ракави или панталончиња. Тоа за калуѓерките што го спонемуваш ако не знаеше тие се свештени лица зивеат во манастири. Оџиците кај вас живеат дома. Е сега овде не се споменува за жена муслиманка со мантил и шамија мене лично не ми сметаат и нема потреба, овде се споменува за оние што се целите прекриени и мажите што се со бради и поткратени панталони( а знаеме дека за тоа се зема пари) е тие се радикални (теросисти) и да МИ СМЕТААТ и тоа многу кога знам дека би можело мое дете да насрада од нив ДА БОГ ДАДЕ НИКОГАШ НИВНО ДЕТЕ ДА НЕ ФАТАТ ВО РАЦЕ КАПИТО а како што кажав и пред тоа мене не ми сметаат муслиманите да ги наречам оние правите МИ СМЕТААТ СЕКТАШИВЕ што и вие морате да ги поддржувате
--- надополнето: 14 јули 2012 во 03:10 ---
pametno sekoj neka si zivee onaka kako sto zamisluva , nitu toj tebe da ti se mesa nitu pa ti nemu, sekoj po svojot pravec ,
види ти убаво ова го кажа ниту тој тебе ниту ти нему да му се мешаш кој како сака така нека се облече АМА во реалноста не е баш така еве јас на пример во лето кога одам да кажам поразголено и тоа како трпам свиркања идиотски погледи дури и навреди ДА не се лажеме не се сите муслимани исти еве во турскава населба немам никаков проблем ама штом тргнеш на прошетка понатака одма се слуша цитирам: од пичко ој шкина ој та чи нонан и ма аш кари и незнам што
--- надополнето: 14 јули 2012 во 03:24 ---
toa znaci deka koga islamot ke go snema nema da postoi ovoj svet vo koj zivees ti i jas,ajde pozdrav odam sega bidimi pozdraven,.
овој свет нема да постои во превод светот ке биде убаво место за живеење секоја ке може да излезе на раат да прошета со фустанче со маичка да се напие лимонада да касне некоја баклава да шета во парк да се сонча да вози кола да може да се образова да си го избере човекот со кој сака да жевее и да не мора да го дели со друга да роди деца колку сака не колку мора да може да се вработи да заработува да патува да се смее на улица да оди на кино да гледа порно да се е... со тој што го сака па да оди на излет па да немора некого да прашува дали смее ова или она па да нема кој да ја командува кој да ја малтретира па да може да си ги посети пријателите од средно од факултет да запознава нови места да патува да не се замара дека некој самоубиец ке и го убие и нејзиното чедо и многу други работи сега да не ги набројувам ОВА БЕШЕ ОД ЖЕНСКИ АСПЕКТ за мажите незнам нека кажат тие
МН забегавме од темава ама тоа е една дебата оди кон друга и така до безкрај се додека не престанаат некои да се водат од религијата (идеологијата) БЛАГОДАРАМ ПРИЈАТНО
пс се надевам дека не те навредив верувај ништо лично само мое гледиште
--- надополнето: 14 јули 2012 во 03:34 ---
кефсер ми се допаѓа како размислуваш ама таквите како тебе се многу ретки многу Добро е што ти го разбираш правиот ислам кажуваш дека човек треба да се образува ама фактите во реалноста со секташиве кажуваат друго јбг верувај не сум против тебе и таквите како тебе
и за името се надевам дека правилно ти го пишувам немој да се лутиш дека така се вика мојата комшика, женско име е нели?

Kajgana Shop

На врв Bottom