Donald Sikert
Jane Vitington
- Член од
- 28 ноември 2008
- Мислења
- 8.283
- Поени од реакции
- 5.614
Тоа е то , пријателе. Убао сложено.Како прво не си ти тој што ќе ми кажува оти јас несум турчин.
2. демек сега турците во балканот постојат заради вас а демек вие не штитевте нас од србите од грците од бугарите и тн море будало дали ти слушат ушите што велиш свестисе дури сакам да ти кажам дека многу ме насмеа кој владееше пред сто години со твоите прадедовци знајш или незнајш прашај го татко ти ќе ти кажи.
3.јас не се гордеам со македонците (православни) туку сакам да ти кажам дека ако не беа турците уште ќе бевте католици а пак албанците ми се прат како да се поголеми муслимани од турците.Човек што не си го знае минатото не може да зборува за сегашноста или пак за иднината.Јас едноставно ги мразам албанците мене ако ме прашуваш кој ти е пријател албанецот „муслиманин“ или македонецот со леснотија ќе ти одговорам македонецот без разлика на неговата вера.
4.Во Македонија нема многу турци и тие што ми се прат дека се турци кога ќе си го кажат името и презимето се гледа дека се албанци во Битола нема многу чисти турци повеќето од тие што се замислуваат дека се турци се роми и затоа не може да се учи турскиот јазик.Според моето мислење мајчиниот јазик се учи дома од мајка татко е тие ако не те научат тогаш не барај да те научат на училиште.Ако дојдеме до муабетот со курдите тие си бараат независност на турска територија што знам дека секој турчин го знае нештото дека секое парче од територијата е земено со крв и не се дава така лесно тоа и затоа на курдите не треба да му се дадат никакви права за турците во македонија ние не бараме наша независност ниту пак правиме проблеми единствени тие што прават проблеми се албанците.
5.Јас сум турчин и сум подобар муслиманин од тебе е сега незнам можи си католик за тоа не можам да зборувам.Во Битола на ниту еден турчин не му ја запалија куќата туку ги палеја само на албанците а за паленњето на џамиите секако дека ми беше жал бидејќи сум муслиманин и верувам дека тие што ги палеја џамиите си ја добија казната.
6.За тоа дека ти е убо тука знам дека повеќе права имате тука добиено од колку што имате права во албанија.
Едноставно нема што чоек да каже после твојов пост. Се е кажано, и тоа од трета страна, не од МАкедонец, не од Албанец.
Вистината од очите на другите.
Секоја чест.