Дневен весник "Фокус", од среда во сите трафики!

Статус
Затворена за нови мислења.

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Ова како да ја читам leandra. o_O
Најдобронамерно препорачувам: Ај слезете малку на земја.
Oва као Гвујо да ми реплицирал :tapp:
Аман, може ли јас да имам различно мислење од мнозинството? Може ли јас да не лижам кај шо пљукам? Немам потреба ниту на тебе, ниту на карловиц, ниту на некој друг да давам извештај за тоа како јас се чувствувам и како гледам на тие шо живеат во државава.

Јадете бурек овој новинар ќе идел у фокус, оној истрошен политичар ќе пишувал за фокус, 6 страни налупавте а не сте свесни дека тие исти политичари и новинари не дупат 20 години.
Еве конкретно шо е Латас бољи од Геро? Зашо он да смее да пишува и труе, а Геро не? Зашо Томиќ да смее да јаде гована, а Борјан да не смее? Зашо Младенов да не смее да пишува, а Мирка да смее?
Ми се смачи веќе од розевиот свет шо со години ни го прикажуваат, а ние кутрите не го глеаме.
Не јас не живеам во Македонија каде просечна плата е 21000 денари, каде стапката на невработеност постојано се намалува, каде се отвараат нови работни места, каде за потрошувачка кошница ти се доволни 11000 денари, каде судството си ја гледа својата рабора без притисоцо од власта, каде здравството е на завидно ниво....ама според Латас.
Јас живеам во Македонија каде просечна плата е 12000 денари, каде постојано се зголемува стапката на невработеност иако редовно се бришат невработени од евиденција, живеам во Македонија во која речиси секој трет дуќан/локал е затврорен и не работи, во мојата држава за прехрана на 4 члено семејство ти требаат минимум 15000 денари, тука може и да утепаат невин човек и никој да не одговара за тоа - државата ќе се потруди со сите сили да ги прикрие доказите, а во здравствена институција може да ти извадат бубрег наместо слепо црево и да поминат со извини или пак детето што долго време си го чекал, а мајката го носела девет месеци по грешка да го заменат со друго. Е во таква Македонија живеам јас.

Член од
12 април 2010
Мислења
10.061
Поени од реакции
15.032
^ (да не ја цитирам Македонка) :)
Нема разлика меѓу Геро и Латас-двајцата играат како што свират.
или меѓу Грујо и Бранко - ко една мајка да ги родила исти се. Ја упропастија државата начисто.
Како што напишав македонските медиуми се како Чернобил и го трујат народот. Повеќе личат како програми за емитување турско-индиски серии и жолт печат зашто друго и немаат
Не плука кога збори :D
hell yeah :D

Џони.

Не е Џони.
Член од
4 ноември 2009
Мислења
1.554
Поени од реакции
1.037
Прва колумна: ,,Кој и како го формира ВМРО-ДПМНЕ".

Ич немаат комплекс, ич...

Член од
3 јули 2010
Мислења
1.230
Поени од реакции
1.863

Баш како што очекував да изгледа, односно, ВМРО-ПЈРМ, одма тука нешто против Скопје 2014, избори (ексклузивно) бла бла бла.
Значи колку ги мразам "преродените", исто толку многу ми се бљуе од овие.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Јадете бурек овој новинар ќе идел у фокус, оној истрошен политичар ќе пишувал за фокус, 6 страни налупавте а не сте свесни дека тие исти политичари и новинари не дупат 20 години.
Еве конкретно шо е Латас бољи од Геро? Зашо он да смее да пишува и труе, а Геро не? Зашо Томиќ да смее да јаде гована, а Борјан да не смее? Зашо Младенов да не смее да пишува, а Мирка да смее?
Ми се смачи веќе од розевиот свет шо со години ни го прикажуваат, а ние кутрите не го глеаме.
Не јас не живеам во Македонија каде просечна плата е 21000 денари, каде стапката на невработеност постојано се намалува, каде се отвараат нови работни места, каде за потрошувачка кошница ти се доволни 11000 денари, каде судството си ја гледа својата рабора без притисоцо од власта, каде здравството е на завидно ниво....ама според Латас.
Јас живеам во Македонија каде просечна плата е 12000 денари, каде постојано се зголемува стапката на невработеност иако редовно се бришат невработени од евиденција, живеам во Македонија во која речиси секој трет дуќан/локал е затврорен и не работи, во мојата држава за прехрана на 4 члено семејство ти требаат минимум 15000 денари, тука може и да утепаат невин човек и никој да не одговара за тоа - државата ќе се потруди со сите сили да ги прикрие доказите, а во здравствена институција може да ти извадат бубрег наместо слепо црево и да поминат со извини или пак детето што долго време си го чекал, а мајката го носела девет месеци по грешка да го заменат со друго. Е во таква Македонија живеам јас.
Овде на крај можеше да додадеш во вториов пасус според Борјан, а вториот пасус според тебе и според мене е чиста вистина, и не може во ист кош да се стави некој што те уверува во првиот статус=лаже и некој што го тврди вториов пасус=чиста вистина.
Иначе БРАВО за постот

Член од
19 февруари 2009
Мислења
1.384
Поени од реакции
1.985
Абе луѓе па Фокус не постои од вчера.
Ако за некој медиум може да се каже дека е константно критички настроен кон власта,без разлика кој е на власт,тоа е Фокус.За тоа може само капа да им се симне,најлесно е да опстоиш како медиум ако ја фалиш власта,па кога ќе се смени власта ја вртиш плочата и пак продолжуваш со хвалоспевање на новата власт.
Нема зима за таквите ама овие се нешто сосема спротивно и добро е што е така.

Nonteizam

Полихистор
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.132
Поени од реакции
801
Првиот број ме разочара.
Краток паушален муабет со Бошкојца, бајато интервју со Филе, тотално неактуелна колумна на Љубчо, досаден (дежа-ву) фељтон, подпросечна информативна тежина, уште послаба аналитичка... :sleep:

Форматот на весникот можеби е и солиден потег, но бројот на булеварски текстови дефинитивно не. Зошто на Фокус му е потребен жолт печат, кога веќе постои Вест? Зошто на Фокус му се потребни магазинско-забавни содржини кога на интернет може да се најдат секојдневно? Каде се посериозни теми, со повеќе изјави, со разработена содржина, со длабоко разработување на проблемите?

Фокус, според мене промашил се! Од целна група, од уредувањето на рубриките, преку определбата за каков весник станува збор.

Можеби јас имав преголеми очекувања, но мислев дека Фокус ќе претставува сериозен општествено-политички весник кој преку аналитичко-истражувачко новинарство и подлабоко разработување на темите ќе се избори на медиумскиот пазар како број еден печатен медиум. За жал, Младенов, Геро и Јадранка забегале во весник кој треба да ги задоволи сите, а на крај нема да задоволи никого.

Ништо оргинално, ништо иновативно, ништо револуционерно во македонското новинарство... Само уште еден весник кој ќе се додворува на публиката со единствена парола „дека не е со власта“. Не благодарам драги мои, очекував повеќе, подобро и многу на повисоко ниво.
Не давам пари за нешто што можам да го прочитам на интернет сајтовите и кое нема ништо да промени во мојот живот и во околината во која живеам...

Чадиковски беше досаден од првата до последната буква без ниту една изјава во текстот, Борјан како да работел од кревет, Јадранка испила едно кафе со Виолета, единствено Латин напишал нешто посолидно - што пак нема врска со Македонија. Весникот нема свежина и полетност - текстовите ми делуваат мрзливо и траљаво направени...

Весникот веројатно ќе има некаков успех, но за жал тој ќе биде базиран на погрешни причини. Во Македонија е насушно потребен квалитетен медиум - коректор на власта, задача што, ако по утрото денот се познава, Фокус неможе да ја исполни. Затоа имав можеби и преголеми очекувања од дневникот Фокус, па сега сум длабоко разочаран.

Јас застанувам на овие 15 денари. Здравје за еден или два месеци ќе му дадам уште една шанса. Вака како што на почетоков изгледаат нема тука ништо да се промени набргу.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.346
Поени од реакции
26.346
Се согласувам со најголем дел од забелешките. Разочаран сум малку од Младенов, мислев дека тој точно знае што ни фали како пазар и ќе ни го понуди тоа. Според првичниве впечатоци неделникот Фокус >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> дневниот весник Фокус.

Nonteizam

Полихистор
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.132
Поени од реакции
801
Се согласувам со најголем дел од забелешките. Разочаран сум малку од Младенов, мислев дека тој точно знае што ни фали како пазар и ќе ни го понуди тоа. Според првичниве впечатоци неделникот Фокус >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> дневниот весник Фокус.
Се сложувам. Мислам дека Младенов му дал одврзани раце на Героски - а овој отишол со малку подобрена верзија на Шпиц, со малку позвучни новинарски имиња, што се наплаќа 15 денари. Лоша проценка на Младенов по мене.
Геровски ќе биде алфа и омега во дневникот Фокус, додека проектот ПлусИнфо го препушти на Кабранов.

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.720
Аман, може ли јас да имам различно мислење од мнозинството? Може ли јас да не лижам кај шо пљукам? Немам потреба ниту на тебе, ниту на карловиц, ниту на некој друг да давам извештај за тоа како јас се чувствувам и како гледам на тие шо живеат во државава.

Аман смени ја поговорката веќе.
Со волку плукање, а без лижење, ништо нема да постигнете освен дехидрирање. И вака истурајќи ги своите фрустрации на пубертетски начин личите на некои хистерични наркомани во фаза на апстиненцијална криза.

Шо викаш. Ако веќе јадеме го*на бар да ги пробаме сите нужници (да ми прости на речникот поштованиот публикум со истанчен вкус за конзумирање новинарски срања). Не, благодарам.

Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.107
Поени од реакции
150
Сегашниве не се тема на муабет, ма да радо би ги отерал упм сите.

А ако има Грујо интервју во новиот весник негово ќе си е, не мое.
Екипа како Љубчо, Героски, Борјан... не ми ветува ништо нормално во медиумскиот простор во Македонија
а по твое... на кој печатен медиум да му веруваме?:confused:

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
а по твое... на кој печатен медиум да му веруваме?:confused:
Во моментов на нити еден. Се е срање, некој повеќе некој помалку. Сите се со заземена страна, но никој ја нема неутралната.

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Аман смени ја поговорката веќе.
Со волку плукање, а без лижење, ништо нема да постигнете освен дехидрирање. И вака истурајќи ги своите фрустрации на пубертетски начин личите на некои хистерични наркомани во фаза на апстиненцијална криза.
Зошо да ја сменам поговорката, коа полесно ти е да не ги лижеш своите 'рканици.
Кои фрустрации ги виде во мојот пост? Де посочи ми и просветли ме.

Шо викаш. Ако веќе јадеме го*на бар да ги пробаме сите нужници (да ми прости на речникот поштованиот публикум со истанчен вкус за конзумирање новинарски срања). Не, благодарам.
Очигледно не можеш да ме сфатиш, па ај наместо да ти цртам да ти објаснам вака:
Сереш на форум каков бил весникот, кој ќе пишувал за него, какви ти не соросоиди се собрале таму, а воедно и предавници, ги пцуеш и колнеш до 7мо колено и после некое време му праат интервју на омилениот ти лидер, па доаѓаш и ги величаш гореспоменатите, пишуваш дека весникот е број 1 у Македонија и секогаш ја презентира вистината...
Е не можам бе такви да ве поднесам. Не можам.

Член од
31 октомври 2011
Мислења
58
Поени од реакции
23
Ау брат немој со весников опет, значи дечки на глава ми се качи жити се. :vozbud:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom