- Член од
- 16 април 2014
- Мислења
- 7.215
- Поени од реакции
- 11.433
0.51 до 1 мисламКолку промили треба да покаже за одземање 3 месеци?
бтв еден другар пред мене 1.01 дувна и го јадеше 6 месеци.
0.51 до 1 мисламКолку промили треба да покаже за одземање 3 месеци?
Забраната е само за една категорија, или ништо не смееш да возиш тие месеци?0.51 до 1 мислам
бтв еден другар пред мене 1.01 дувна и го јадеше 6 месеци.
Ваљда за се, пошто немаш возачка во тебе, одземена ти е.Забраната е само за една категорија, или ништо не смееш да возиш тие месеци?
Ако ти е одземена возачката, одиш да си земеш нова, со тоа што ќе ти пишува од кога до кога ти е забраната и за која категорија. Не смееш да возиш само категоријата што ти е забранета (ќе ти пишува вака во загради дата во редот на категоријата на возачката).Забраната е само за една категорија, или ништо не смееш да возиш тие месеци?
Body camera ако носи, мора да те извести...ако не носи, никому ништо...Дали полициски службеник е должен да носи капа, "body camera" При казна да доставува налог ? И истиот да се пријави во внатрешна контрола поради овие три работи плус не се легитимира.
За легитимирање најдов не се легитимираше со соодветна легитимација при поставено прашање.Body camera ако носи, мора да те извести...ако не носи, никому ништо...
Ако ти пишал казна, во писмото што ќе ти дојде од суд, ќе го пишува неговото име и презиме, и ако сакаш ќе можеш да се соочиш со него на суд, така да легитимирањето не е некој услов...
Униформата, незнам колку игра улога, ама 15 години немаат нови униформи, пола возила немаат светла,штопови, а знаат да напишат 150 евра казна на физичко лице за тоа....
Дали имаше друг полицацец и други сведоци? Во спротивно ќе биде твој збор против негов збор ако нема снимки и сведоци и Внатрешна контрола нема да го казни. Во рок од 30 дена од поднесување на претставката ќе мора да те известат што донеле одлука, но само ќе го викнат него, тој ќе каже спротивно и штом нема докази како снимки и сведоци ништо од тоа.За легитимирање најдов не се легитимираше со соодветна легитимација при поставено прашање.
При казна/прекршок доведен сум до заблуда поради не издавање на прекшочен налог при што не сум известен за што сум казнет.
Капата е составен дел од униформата која што мора да ја носи.
Плус шерифско понашање што доведува до дискриминација .
А за "Body Cam" веројатно треба да носи но еве да го скокниме тој дел. Горе наведените не се спроведени како што треба...
Си одбил да потпишеш, не си се појавил на суд и казната поминала. Грешам?За легитимирање најдов не се легитимираше со соодветна легитимација при поставено прашање.
При казна/прекршок доведен сум до заблуда поради не издавање на прекшочен налог при што не сум известен за што сум казнет.
А за "Body Cam" веројатно треба да носи но еве да го скокниме тој дел. Горе наведените не се спроведени како што треба...
Ако не ти дал прекршочен налог, ти не си казнет. Ако ти напишал казна, твоето право,ќе имаш можност на суд да го докажеш. Има таму и име и презиме на полицаецот, ќе се соочиш со него, и судот ќе одлучи...За легитимирање најдов не се легитимираше со соодветна легитимација при поставено прашање.