GhostLeader
ONE OVER ALL
- Член од
- 20 април 2010
- Мислења
- 2.473
- Поени од реакции
- 643
1.За да ме сфатиш за првово,земи прочитај го Стариот Завет само книгите на Мојсеј и ништо друго.Вака џабе да ти напишем и научен труд ти пак нема да ме разбереш.1)Не се шупчи со мене,не сме деца.Човек е бог ама не е човек,размислува ама не е човек.Ни самиот не си свесен како ова изгледа кога чита некој нормален.Или дефинирај божјо размислување или пак дефинирај бог дали е човек или нечовек.Вака си ни ваму ни таму.
2)Не зборам за воскреснувањето ами за исцелувањето? Што се подразбира под исцелување? Дефинирај од аспект на библија. Во врска со воскреснувањата имам еден куп нелогичности ама не би сакал да се напрегаме напред назад.
3)Каква љубов е таа кога си го остава детето да го мачат и насилно душата да му ја вадат и зошто сето тоа? И кој кого измачува овде,бог самиот себеси или луѓето бог?Бројката ништо не значи,вака простум можам и јас да се декларирам христијанин па не значи дека сум.Од тие 2 миљарди,1,5 миљарда се неверници и ич не му чуе за верата,немаат нити знаење нити играат по правилата.Останатите се распарчени на еден куп секти и се се верници само од принцип,страствени,арогатни и слепи.
4)Значи нема вечен рај и пекол туку вечен живот и смрт? Не разбирам,значи оние кои се лоши ќе бидат едноставно исчезнати од системот? Ами пеколот? Сериозно ова ме интересира,објасни ако имаш време.
2.Исцелување е процес на излекување на било каква болест,пореметување,деформација и слично.А за нелогичностите,не знам,за мене нема ниедна нелогичност.
3.Па тоа е поентата КАКВА ЉУБОВ Е ТОА.Библијата вели ,,Толку го возљуби светот што го даде и својот еднороден Син''.Во Стариот Завет гревовите се плаќале со крвни жртви,со колење курбан.Со тек на времето тоа веќе било премалце и неможело да го задоволи ''искупувањето'' на гревовите.Па затоа Бог го пратил Синот да го стори тоа за последен пат во историјата на човештвото и универзумот.Тоа страдање не е случајно,кажав дека распнувањето на крст е најболна смрт,и Бог го знаел тоа и го допуштил Неговиот Син тоа да го помине како доказ дека СМЕ СКАПО ПЛАТЕНИ.
4.Значи вака.Бог ќе ги воскресне прво живите за Вечен Живот.Прво они ќе станат од гробовите,а подоцна ќе воскреснат и другите,но тие(овие вториве) ќе воскреснат за да бидат трајно и засекогаш уништени заедно со Сатаната и Смртта НА ЗЕМЈАТА.Пеколот не постои во Христијанството,овие што ќе бидат уништени заедно со Сатаната и неговите слуги(демоните) ќе бидат живи запалени на земјата бидејќи од небото ќе паѓа оган(Откровение).Рајот постои.Рајот е Царството Небесно.Таму некогаш бил и човекот се додека не се огрешил па бил протеран.Вечен живот е животот кој ќе го живеат оние кои ќе го добијат односно ќе бидат примени во Царството Небесно(оние кои ги исполниле условите за тоа).Оние кои не ги исполниле истите услови,кажав,ќе бидат воскреснати и живи запалени(уништени) засекогаш.Тоа е втора и ВЕЧНА смрт и од неа НЕМА НАЗАД,НЕМА ВОСКРЕСЕНИЕ ОД НЕА.[DOUBLEPOST=1430419494][/DOUBLEPOST]
Не е воопшто евтино затоа што не ги откупува било кој.Напротив,тоа е најскапото плаќање што воопшто некогаш се случило на планетата.На крстот бил распнат ГОСПОД ИСУС ХРИСТОС лично и персонално.Тоа не е обичен човек па дури и да е император поголем од Александар Македонски пак не е тоа што е Господ лично.Да признавам, најверојатно не сум спремен за таква жртва за некого, можеби за најблизок роднина или мое дете, но дефинитивно не за било кого. Но од друга страна, исто не очекувам да ме обожуваат еден куп луѓе, и не се претставувам како спасител на човештвото. Според мене, би било премногу евтино гревовите на целото човештво (кои со оглед на тоа што се не е забрането во библијата сигурно биле огромни) да се откупат само со страдањето на еден човек, без разлика кој е тој. Би очеквуал цената за сите гревови на човештвото да не нешто поперманентно (па на човекот ни лузна не му останало)...
Па и да сум ги слушнел во црква, сигурно нема да поверувам дека воскреснале само затоа што некој ми изрецитирал некои имиња, од луѓе кои живееле пред не знам колку години и можеби не ни постоеле.
За Вилијам Бранхам прочитав дека бил исцелител (но не многу успешен) и не најдов никаде тврдење дека успеал да воскресни некого. Исто така не најдов ништо за дета во Финска (или некоја друга Скандинавска земја) кое било прегазено и воскреснало (можеби вештини за пребарување на Гугл не ми се доволно развиени)... Така да не сум баш убеден.
Јас знам дека бил успешен и дека има стотици пророштва кои се исполниле а ги кажал.Јас го спомнав него како човек кој живеел во минатиот век заедно со уште еден негов сонародник на кој стварно неможем да се сетам на името а е исто толку успешен како него.[DOUBLEPOST=1430419643][/DOUBLEPOST]
Зашто еднаш не разбереш дека не е добро да се биде арогантен ? Нема повеќе инфо затоа што си многу паметен па верувам дека нема потреба да те информирам дополнително.Huh..? Ovoa u crkva ti go kazaa? Daj poveke info?
Последно уредено: