Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.931
Значи ли тоа дека оригиналната нова „Книга на Закон" диктирана на „Лавот" ќе биде на бугарски јазик?
Евидентно, иако денес со гугл транслејт како што гледаме не е битно.
Ајвазот мислам дека сакал на македонските телемити да им се обрати, нивната голема посветеност изгледа многу јако вибрира во етерот.... но со неговиот ГПС влегол во некој македонец во Блгарија?

liberij

ТЕРИРЕМ
Член од
3 април 2012
Мислења
2.037
Поени од реакции
1.018
А баш ме интересирашe,кај е дресиран,цело време не можам да дешифрирам,дали има идено на „Интензив Гноза" или е скиентолог?
Ама поверојатно е првото,дека има идено на Интензив кај Јогешвар Муни(школата)
Потполно си во право, но оној што се крие тоа е негов хендикеп...

Секој свесен овде има шанса преку другите убедувања на некој начин да си го провери своето верување, вистина, убедување, што е на лична полза но секако и општа, затоа ми се свиѓа темава. (y)

Јас лично го ставив и понудив Христос како Вистина, досега не добив боља понуда што незначи дека нема..., но искрено се радувам што како народ имаме континуитет на оваа Христијанска Вистина, особено заради нашите предци, но тоа никако не ме прави пристрасен доколку победи некоја друга Вистина, напротив, ќе ја прифатам, а и човечки и нормално би ми било жал ако нашите предци биле во заблуда, но тоа нема да ми влијае да одлучам. ,,Платон ми е мил, но Вистината ми е помила“:love:

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.931
Поени од реакции
12.515
Бугарот ми ја еба поентата за вашето лешинарење по темиве (со исклучок), испадна дека е скрос жива досада и вергла те једно те исто...те једно те исто...

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.931
Бугарот ми ја еба поентата за вашето лешинарење по темиве (со исклучок), испадна дека е скрос жива досада и вергла те једно те исто...те једно те исто...
Бугарот е одличен за да поттикне соодветен муабет за темава...

Имено, ти и Берик во вашиот дислајк кон неколкуте нас кои "фаќаат сеир" со езотеријата, односно комуницираат на начин кој не ви се допаѓа, веројатно е неприроден за вас и го сметате за несоодветен, посакавте бугарот да ни одржи лекција и нашиот пристап кон него го оквалификувафте за неоснован а неговиот културен, несакајќи веднаш да ја увидите неговата микро а и макроагресија, неговата НЕ намера да дискутира туку да соли памет, не помисливте на неговите мотиви, туку сакавте да биде нешто што не е.

Колку токму од истите причини психолошки сме склони на веруваме во некои учења? Без да може да увидиме дека во тие учења можеби има друга мотивација?

Љубофффф

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.931
Поени од реакции
12.515

Имено, ти и Берик во вашиот дислајк кон неколкуте нас кои "фаќаат сеир" со езотеријата, односно комуницираат на начин кој не ви се допаѓа, веројатно е неприроден за вас и го сметате за несоодветен, посакавте бугарот да ни одржи лекција и нашиот пристап кон него го оквалификувафте за неоснован а неговиот културен, несакајќи веднаш да ја увидите неговата микро а и макроагресија, неговата НЕ намера да дискутира туку да соли памет, не помисливте на неговите мотиви, туку сакавте да биде нешто што не е.

Колку токму од истите причини психолошки сме склони на веруваме во некои учења? Без да може да увидиме дека во тие учења можеби има друга мотивација?

Љубофффф
Има логика тезава до моментот ,,склони да веруваме во некои учења".

Молим те не го мешај Берик, јас ја иницирав провокацијата плус Берик е далеку покултурен од мене.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Има логика тезава до моментот ,,склони да веруваме во некои учења".

Молим те не го мешај Берик, јас ја иницирав провокацијата плус Берик е далеку покултурен од мене.
Стана некултурен и он, Груевски му го поремети умот. Сигурно го има натерано нешто да потпише што не сака....ги знам неколку како него.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.023
Поени од реакции
83.447

Љубофффф
Не си ласкај.

Каков таков, Бугарот прави посодветен муабет на темава.
Вие се заебавате, си праите муабет, за тоа коа ќе се видите, или у вашата фантазија, кој каков пијалок ќе пие и кој на кого што ќе му праи и кој ќе биде шериф, а кој криминалец и тн.

Скроз оф-топик што нема везе со темава, него е чисто пресликување на темана Плажа. Плажа е тема за психолози да ја набљудуваат.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Не си ласкај.

Вие се заебавате, си праите муабет, за тоа коа ќе се видите, или у вашата фантазија, кој каков пијалок ќе пие и кој на кого што ќе му праи и кој ќе биде шериф, а кој криминалец и тн.

Скроз оф-топик што нема везе со темава, него е чисто пресликување на темана Плажа. Плажа е тема за психолози да ја набљудуваат.
Отвори тема, да продискутираме малку....и ја можам да кажам дека си неарен у паметот. Приложи аргументи, што си ти посебен па да ти веруваат на збор луѓето?
Од кај знаеш дека не било еден најобичен мајндфак све тоа?
Од кај знаеш дека не те ебел некој у мозок?
Од кај знаеш колку све тоа што е напишано некој стварно го мислел?

Ne-misli

Жив ѓавол
Член од
2 август 2016
Мислења
353
Поени од реакции
641
Не си ласкај.

Па дај ти нафрли нешто од езотерија и да му ја развеземе...
Фрли некое бисерче....немам прочитано ни една реченица од тебе за езотеријата.
Само критики....ние ги уништуваме темите...
Нешто Оуспенски...само не ми вели сега дека е Успенски а не Оуспенски..
Може и други ако сакаш...бирај...само не кроули...од него ми е прекуглава..
Повели..

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.023
Поени од реакции
83.447
Ја ако неќам да пишувам за езотерија, тоа значи дека вие можете константно да се серете на темава?

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Не си ласкај.

Мене другар ти Ботко будала ме правеше зошто сум реагирал на гурџи, мики1 и слични, биле интересни, смешни биле. Подфорумот хумор и сеир за во витрина, за украс изгледа сметаат дека треба да биде.
Тоа што се допушта сеир на теми што не се за тоа ги уништува дискусиите, ги брка оние што дошле да дискутираат за конкретно нешто. Ама некој очигледно свесно го допушта тоа...

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.023
Поени од реакции
83.447
Ја ве разбирам. Си сакате дружба, бондање, неврзани муабети и тн. Си мислите дека сте лабави луѓе, кои кулираат и тн. Не навлегувам во тоа дали е стварно така или не.

Све е тоа ОК. Али на темана за Плажа или на некоја слична тема, кога би го правеле, би било исправно. Без разлика ја што мислам за таа тема.

Чак у крајна линија, во судирот со телемитите и индусон, сум на ваша страна - кога зборите за темата, не за курташаци.

Но, начинот на комуникација ви е оф-топик - тежок.
тоа е битно
Не е битно дали ја мислам дека тропате глупости и дека не сте никакви лабави типчиња него исфрустрирани типчиња и што уопште мислам за вашите муабети. Ништо од тоа не е битно.
Автоматски споено мислење:

Мене другар ти Ботко будала ме правеше зошто сум реагирал на гурџи, мики1 и слични, биле интересни, смешни биле. Подфорумот хумор и сеир за во витрина, за украс изгледа сметаат дека треба да биде.
Тоа што се допушта сеир на теми што не се за тоа ги уништува дискусиите, ги брка оние што дошле да дискутираат за конкретно нешто. Ама некој очигледно свесно го допушта тоа...
Ботко не е репер за ништо.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Ја ве разбирам. Си сакате дружба, бондање, неврзани муабети и тн. Си мислите дека сте лабави луѓе, кои кулираат и тн. Не навлегувам во тоа дали е стварно така или не.

Све е тоа ОК. Али на темана за Плажа или на некоја слична тема, кога би го правеле, би било исправно. Без разлика ја што мислам за таа тема.

Чак у крајна линија, во судирот со телемитите и индусон, сум на ваша страна - кога зборите за темата, не за курташаци.

Но, начинот на комуникација ви е оф-топик - тежок.
тоа е битно
Не е битно дали ја мислам дека тропате глупости и дека не сте никакви лабави типчиња него исфрустрирани типчиња и што уопште мислам за вашите муабети. Ништо од тоа не е битно.
Автоматски споено мислење:

Ботко не е репер за ништо.
Ти сакаш сега да протнеш како сме ние никакви исфрустрирани лабави типчиња на културен начин, на што нормална реакција е да ти истерам све под список, за таква буљашка реакција нормално..... затоа што со буљашки фори ако се служи некој треба соодветен третман да добие.
Само што ти ќе бидеш културен во таа дискусија а ја ќе бидам некултурен идиот.

Види, не си многу паметен....не си ни глуп, не те потценувам. Твојата голема грешка е што слабо се проценуваш....жал ми е.

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.931
Не си ласкај.

Ајде да се сложиме дека и двајцата си ласкаме...

1. Јас што мислам дека плажата е успешен дадаистички проект, успешно проблематизираше дисфункции преку дамб даун пристап лепејќи категории на стереотипи, докажувајќи дека просечниот млад човек со високо АјКју без поминат хироус џрни и неразвиена емоционална интелигенција не може чисто да се перцепира себеси ниту светот во кој живее и со тоа егзистира во бесконечен луп на себељубие убеден дека не е таков.

2. Ти пошто мислиш дека си компетентен не само да помислиш туку и изјавиш јавно што психолози треба да набљудуваат.

:love:

Kajgana Shop

На врв Bottom