Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

Ne-misli

Жив ѓавол
Член од
2 август 2016
Мислења
353
Поени од реакции
641
Битието што си го викнал во магичниот круг на кое му веруваш и си соработувал претходно да ти биде tour-guide во оној свет :D
Битието ми е Битно......и магичниот круг...
Али требат пари за патарина...

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Знаев дека не си лав уште....вук си..
Само овци од стадото на задругата можеш да јадеш...
За да бидеш лав требе да не се расправаш со серковци....
Не се заебавајте со него, бед бој е.
Шампонот на Гурџи:
FB_IMG_1609335585050.jpg

Член од
6 мај 2018
Мислења
1.140
Поени од реакции
2.734
Знаев дека не си лав уште....вук си..
Само овци од стадото на задругата можеш да јадеш...
За да бидеш лав требе да не се расправаш со серковци....
Сеа ќе ти откријам една тајна, ама не ја кажувај никому... (иако сите читаат, на јавен форум сме)

Зошто некој би одбрал да се расправа за тоа дали Кроули ебел кози, да учествува во бифот на некојси Хајперион што е бивш член у некој рандом Ред, да поучуе луѓе за патот на некој дилетант Гурџиев кој живеел пред поише од 50 год., замислувајќи дека кажуе мудрости... на небитен подфорум, у најнебитната земја на светот, кој го читаат 10 души? Сигурно не пошто е лав... ниту пошто е волк... а ниту пошто е овца...
Никој од нас овде не е нит овца, нит волк, нит лав, нит бутур. Тоа се живи створења, а ние немаме живот. Кажи ми, од сите можни активности кои се боље од пишуење на подфорум „Религија“, како на пример: читање книга, шетање у парк, социјализација, ебење дупка у ѕид, гледање 5 саатно видео со крави кои мукаат...

Зошто, жити брковите на Гурџи, би седеле овде? Не знам... Но знам дека ми се отворија очите и е време да се смени тоа! Дај да заминеме од овде и да живееме во Светот, Гурџи, будни, а не заспани. Батали го подфорумов!!! Го имаме надминато ова....

Јас заминувам, не знам за тебе!
Озбилно!

H

Hyperion VI

Гостин
@Ne-misli , Очигледно дека твојата специјалност од окултизам и антропологија се темели врз анимизмот како форма на верување.
Постојано спомнуваш животни,како лавови,тигри,магариња,волци,австралиски врапци и сл.
Во тек сум со твојот лик и дело,
голем обожавател на научните трудови.

Ne-misli

Жив ѓавол
Член од
2 август 2016
Мислења
353
Поени од реакции
641
Сеа ќе ти откријам една тајна, ама не ја кажувај никому... (иако сите читаат, на јавен форум сме)

Зошто некој би одбрал да се расправа за тоа дали Кроули ебел кози, да учествува во бифот на некојси Хајперион што е бивш член у некој рандом Ред, да поучуе луѓе за патот на некој дилетант Гурџиев кој живеел пред поише од 50 год., замислувајќи дека кажуе мудрости... на небитен подфорум, у најнебитната земја на светот, кој го читаат 10 души? Сигурно не пошто е лав... ниту пошто е волк... а ниту пошто е овца...
Никој од нас овде не е нит овца, нит волк, нит лав, нит бутур. Тоа се живи створења, а ние немаме живот. Кажи ми, од сите можни активности кои се боље од пишуење на подфорум „Религија“, како на пример: читање книга, шетање у парк, социјализација, ебење дупка у ѕид, гледање 5 саатно видео со крави кои мукаат...

Зошто, жити брковите на Гурџи, би седеле овде? Не знам... Но знам дека ми се отворија очите и е време да се смени тоа! Дај да заминеме од овде и да живееме во Светот, Гурџи, будни, а не заспани. Батали го подфорумов!!! Го имаме надминато ова....

Јас заминувам, не знам за тебе!
Озбилно!
За мене е слабост...зар требе овците да владеат со светов???
Зничи стварно си бил телемит...
Дезертер....од волк во кокошка...
Животот тече понатаму..и без тебе и без мене...
Автоматски споено мислење:

@Ne-misli , Очигледно дека твојата специјалност од окултизам и антропологија се темели врз анимизмот како форма на верување.
Постојано спомнуваш животни,како лавови,тигри,магариња,волци,австралиски врапци и сл.
Во тек сум со твојот лик и дело,
голем обожавател на научните трудови.
СФе си разбрал..

Последно уредено:

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Стап за вас...
И не само стап, туку и меч, пехар и диск. Тоа се четирите орудија на магичарот.
Во Liber ABA за стапот помеѓу другото стои следново:

THE Magical Will is in its essence twofold, for it presupposes a beginning and an end; to will to be a thing is to admit that you are not that thing.

Hence to will anything but the supreme thing, is to wander still further from it -- any will but that to give up the self to the Beloved is Black Magick -- yet this surrender is so simple an act that to our complex minds it is the most difficult of all acts; and hence training is necessary.

Ne-misli

Жив ѓавол
Член од
2 август 2016
Мислења
353
Поени од реакции
641

THE Magical Will is in its essence twofold, for it presupposes a beginning and an end; to will to be a thing is to admit that you are not that thing.

Hence to will anything but the supreme thing, is to wander still further from it -- any will but that to give up the self to the Beloved is Black Magick -- yet this surrender is so simple an act that to our complex minds it is the most difficult of all acts; and hence training is necessary.
Супер....
Го гледаш мојот профил...мочко
Ѓаволот бега од мене...знае дека ако го фатам ќе му ги скинам роговите,...
Исто и на тебе ..ако те фатам ќе ти ги скинам роговите..питај се кој ти ги ставил?

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Супер....
Го гледаш мојот профил...мочко
Ѓаволот бега од мене...знае дека ако го фатам ќе му ги скинам роговите,...
Исто и на тебе ..ако те фатам ќе ти ги скинам роговите..питај се ко ти ги ставил?
Има една поговорка, вели куче што лае не каса. Не си ти лав, ни волк, ти си чивава :icon_lol:

Ne-misli

Жив ѓавол
Член од
2 август 2016
Мислења
353
Поени од реакции
641
Има една поговорка, вели куче што лае не каса. Не си ти лав, ни волк, ти чивава
Пробај и види....увери се сам...
Стави слика бе лепото на профил...или си грозен?
не се срами...
Јас имам муда...гледај ме ...ти имаш муда?

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949

Инаку магионичарите имаат позајмено доста симболика од магичарите, стапчето е едно од таа симболика. Препознатливиот волшебен збор - Абрахадабра е уште една работа позајмена од магичарите.

Kajgana Shop

На врв Bottom