Сеа ќе ти откријам една тајна, ама не ја кажувај никому... (иако сите читаат, на јавен форум сме)
Зошто некој би одбрал да се расправа за тоа дали Кроули ебел кози, да учествува во бифот на некојси Хајперион што е бивш член у некој рандом Ред, да поучуе луѓе за патот на некој дилетант Гурџиев кој живеел пред поише од 50 год., замислувајќи дека кажуе мудрости... на небитен подфорум, у најнебитната земја на светот, кој го читаат 10 души? Сигурно не пошто е лав... ниту пошто е волк... а ниту пошто е овца...
Никој од нас овде не е нит овца, нит волк, нит лав, нит бутур. Тоа се живи створења, а ние немаме живот. Кажи ми, од сите можни активности кои се боље од пишуење на подфорум „Религија“, како на пример: читање книга, шетање у парк, социјализација, ебење дупка у ѕид, гледање 5 саатно видео со крави кои мукаат...
Зошто, жити брковите на Гурџи, би седеле овде? Не знам... Но знам дека ми се отворија очите и е време да се смени тоа! Дај да заминеме од овде и да живееме во Светот, Гурџи, будни, а не заспани. Батали го подфорумов!!! Го имаме надминато ова....
Јас заминувам, не знам за тебе!
Озбилно!