Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.184
Поени од реакции
12.167
На христијански и муслимански гробишта одат христијани и муслимани - другите, некако нема смисла да одат таму за било што.
Чудно што сеуште има „христијански“ и „муслимански“ гробишта како да сме под „пусто турско“, па мора да се делат луѓето и во смртта!

А и како што гледаме денес, фирми раководат со местата за умирање - овие места на кои ти мастурбираш постојано вербално тука, гробиштата - не се места за магика воопшто!
Имаш некој болен фетиш со гробишта и ритуали! Тоа не е нормално...
Да ги оставиме за профаните да си ги олеснуваат тешкотиите на духот... ако можеш, ако не - ништо страшно, секој со своите бунила...

Автоматски споено мислење:

Не знам дали секое монаштво е затуцано. Дури не можам да кажам и дека едно христијанско монаштво е затуцано!
Но, сликата ја даваат оние кои се трклаат меѓу нас, кои сериозно не се заморуваат со овие ствари, а се декларираат дека се христијани или муслимани.
Не може да им докаже човек дека не се ништо од тоа и дека треба да си уживаат во животот и да го потрошат најдобро што можат, далеку од верувања,
религии, „Македонија ја има во библијата“ итн итн...
Всушност, не треба да им докажува ништо човек, само молкум ги одминуваш и животот е подобар со првиот чекор...

Не знам кои окултисти во Германија се обиделе да создадат монаштво и какво (ќе мора да дообјаснуваш, посебно ако е од серии гледање).

Серии не помогаат во овие ствари - само забава и трошење време, ако претходно не си работел нешто па ти треба одмор на умот!
Има 3 магиски школи и ниту една не е ниту лева ниту десна ниту пак центар... тоа само во политиката :)

Последно уредено:
D

Drexel

Гостин
Серии не помогаат во овие ствари - само забава и трошење време, ако претходно не си работел нешто па ти треба одмор на умот!
Има 3 магиски школи и ниту една не е ниту лева ниту десна ниту пак центар... тоа само во политиката
Зборувам за поента која не постои и која тешко би постоела за магична школа посветена само на пракса врз природни закони но бар фантазирам бре, дека е твојата имагинација хепта? 10 години на кајгана ко да те огорчиле тука :D Црната Белата и Жолтата да знам кроули така ги распоредил по нивни теории и филозофии но не ми се тие поентата, поентата е секуларен пристап одшто теолошки. Си се замислувам малку ама ебате може ми се :D Не ми се допаѓа кафанската алтернатива.

Последно уредено од модератор:

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.184
Поени од реакции
12.167
Фантазирај... јас погрешно разбрав дека нешто сериозно и реално расправаш за овие ствари.

Теолошко-Секуларно монаштво - ДООЕЛ
ТСМ - Таен Систем на Македонија

D

Drexel

Гостин
Фантазирај... јас погрешно разбрав дека нешто сериозно и реално расправаш за овие ствари.

Теолошко-Секуларно монаштво - ДООЕЛ
ТСМ - Таен Систем на Македонија
Не лета ништо кај тебе ако не е таен ред со степени :ROFLMAO: Ај друг ден.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.184
Поени од реакции
12.167
Не лета ништо кај тебе ако не е таен ред со степени :ROFLMAO: Ај друг ден.
Се насмеа? Тука сме за смеа бидејќи друго не бидува... :)
Секако и се што лета - не се јаде.

Се што не е сериозно во однос на разните религии и учења - не лета кај мене. Без разлика дали се тајни или не учењата (зарем има нетајни учења?) ...
Се навикнав мноштвото за ова да гледа како на забава, како нешто од серии на тв, јутјуб видеа кои започнуваат со прашање и завршува со истото прашање неодговорено, додека чекаат да биде ручекот или да одморат малку со фантастика.
Ништо сериозно... на поминување, утре друго.

Тешко навикнување и разбирање - ама се потрудив да разберам :)

D

Drexel

Гостин
Се насмеа? Тука сме за смеа бидејќи друго не бидува... :)
Секако и се што лета - не се јаде.

Се што не е сериозно во однос на разните религии и учења - не лета кај мене. Без разлика дали се тајни или не учењата (зарем има нетајни учења?) ...
Се навикнав мноштвото за ова да гледа како на забава, како нешто од серии на тв, јутјуб видеа кои започнуваат со прашање и завршува со истото прашање неодговорено, додека чекаат да биде ручекот или да одморат малку со фантастика.
Ништо сериозно... на поминување, утре друго.

Тешко навикнување и разбирање - ама се потрудив да разберам :)
А каква сериозност сакаш? За сериозност која ја бараш веќе постојат сериозни универзитети кои предаваат филозофија и теологија, мене само ми фали магичниот дел со пракса ко посебен и за овој си фантазирам, Твојата сериозност со редови и тајни братсва веќе постои но мене ете не ми се допаѓа таа комбинација ради разни причини.

Последно уредено од модератор:
Член од
6 мај 2018
Мислења
1.140
Поени од реакции
2.734
Зборувам за поента која не постои и која тешко би постоела за магична школа посветена само на пракса врз природни закони но бар фантазирам бре, дека е твојата имагинација хепта? 10 години на кајгана ко да те огорчиле тука :D Црната Белата и Жолтата да знам кроули така ги распоредил по нивни теории и филозофии но ме ми се тие поентата, поентата е секуларен пристап одшто теолошки. Си се замислувам малку ама ебате може ми се :D Не ми се допаѓа кафанската алтернатива.
Легендата вели дека Хепта некогаш напраил људски, лабав и нормален муабет, без доза на напетост у него.
На пример, да ти кажеше: „Еј, ако си потерхед, провери го ова, може ќе ти фати око“ и да ти даде некоја фикција поврзана со кабала и магија, не знам „Дрезден фајлс“ серијалот... Или некое предавање за светот на Хари Потер и јунговските толкувања, што и да е, некој муабет за размена на интересни ствари. Не!
Ако му речеш: „Имаш нешо интересно да препорачаш, стрип/книгичка/филмче за окултизам, не знам, некоја фор дамис книга за кабала?“ И тука се отвориш: „Од мал сакам да читам магија пошо сум бил фан на Хари Потер, ме привлекувал тој свет, дури и сакам епска фантастика....“ Се отвараш пола саат за да си напраиш муабет, да ја споделиш магијата на твојот естетски доживљај... Да се бонднеш!

Он ќе ти каже: „Не ти го разбирам тоа 'фор дамис', тоа е некој нов израз, ама кабала не може да научиш со книгички од интернет или читање стрипови, колку пати напоменав дека Кроули...“
:D

D

Drexel

Гостин
Легендата вели дека Хепта некогаш напраил људски, лабав и нормален муабет, без доза на напетост у него.
На пример, да ти кажеше: „Еј, ако си потерхед, провери го ова, може ќе ти фати око“ и да ти даде некоја фикција поврзана со кабала и магија, не знам „Дрезден фајлс“ серијалот... Или некое предавање за светот на Хари Потер и јунговските толкувања, што и да е, некој муабет за размена на интересни ствари. Не!
Ако му речеш: „Имаш нешо интересно да препорачаш, стрип/книгичка/филмче за окултизам, не знам, некоја фор дамис книга за кабала?“ И тука се отвориш: „Од мал сакам да читам магија пошо сум бил фан на Хари Потер, ме привлекувал тој свет, дури и сакам епска фантастика....“ Се отвараш пола саат за да си напраиш лабав муабет...
Он ќе ти каже: „Не ти го разбирам тоа 'фор дамис', тоа е некој нов израз, ама кабала не може да научиш со книгички од интернет или читање стрипови, колку пати напоменав дека Кроули...
Fun fact никогаш не сум го сакал Потер нити сум под илузија на кинематографија во однос на церемонијална магија, повеќето идеи за по филмови ги влечат од работи напишани многу одамна пред да постои таа филмска индустрија. Но се согласувам, некогаш треба да се chillax :D

Член од
6 мај 2018
Мислења
1.140
Поени од реакции
2.734
Fun fact никогаш не сум го сакал Потер нити сум под илузија на кинематографија во однос на церемонијална магија, повеќето идеи за по филмови ги влечат од работи напишани многу одамна пред да постои таа филмска индустрија. Но се согласувам, некогаш треба да се chillax :D
Абе небитно е што те привлекуе естетски од езотерија, може да бидат ренесансни дела, може и ништо. Ама да, поентата ми е за бивањето chillax. Као, понекогаш, може малце да се позаебаваме на наша сметка, да си препорачаме некој филм, да спуштиме тензија... Еве, и Ипси се позаебава малце. Нормално е. Со усул, секако.
Но не и Хепта. Он е тука со мисија. Нема време за лабав муабет. :)

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Еве и од мене едно ...дали сте обавезни тие колачињата од гробишта да ги користите кога седнете да мудрувате на форум?
Појма немам, си згрешил адресата. Колачиња на гроб делат и јадат рисјани, прашај ги ако те интересира.

Член од
6 мај 2018
Мислења
1.140
Поени од реакции
2.734
@Ne-misli мора да признаеш, ова ти беше автогол. А автогол се рачуна -3 поена у подфорум Религија. ;)

Член од
6 мај 2018
Мислења
1.140
Поени од реакции
2.734
Ти потенцијал беше пред да се родиш или.... :lolzz: :lolzz: :lolzz:
Све што постои било потенцијал пред да постои. Помеѓу постоење и непостоење како теза и антитеза има настанување, ама за тоа треба да го спотнеш газот и да го читаш Хегел, а не шарлатани ко Гурџиев. ;)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.184
Поени од реакции
12.167
Неваааар :sneaky:

Абе небитно е што те привлекуе естетски од езотерија, може да бидат ренесансни дела, може и ништо. Ама да, поентата ми е за бивањето chillax. Као, понекогаш, може малце да се позаебаваме на наша сметка, да си препорачаме некој филм, да спуштиме тензија... Еве, и Ипси се позаебава малце. Нормално е. Со усул, секако.
Исто и јас така размислувам, но усулот нешто го нема во последно време... нели? :)

А каква сериозност сакаш? За сериозност која ја бараш веќе постојат сериозни универзитети кои предаваат теологија, мене само ми фали магичниот дел со пракса и за овој си фантазирам, Твојата сериозност со редови и тајни братсва веќе постои но мене ете не ми се допаѓа таа комбинација ради разни причини.
Не реков да не фантазираш... не ни барам нешто од тебе, само можеби совет дадов индиректно сериозно да ги проучуваш овие работи за кои што фантазираш, ништо друго. Тоа не е лош совет нели...

Kajgana Shop

На врв Bottom