Диети и слабеење

Член од
4 јули 2012
Мислења
14
Поени од реакции
2
Има луѓе кои постојано имаат проблеми со својата тежина па на ваков или онаков начин пробуваат да симнат некое кило. Ова е само брз начин на детоксикација на оганизмот. Неможеш ни во најмала рака да очекуваш да симнеш толку многу килограми наеднаш.Јасно е дека треба повеќе здрава исхрана и активности за да му подпомогнеш на телото побрзо да согорува. Муабетот со темава ми беше Дали стварно е можно да изгубиш толку кила за тој временски период и ништо повеќе. Не реков дека човек од 100 кг. ако почне да го применува ова ќе се напраи сушлер. Бесмислено е.Ова е повеќе за луѓе кои сакаат да изгубат некои 2-3 килца па ако е ефикасно зошто да не.И медициски е докажано дека од време на време треба да се прави детоксикација на организмот...А оваа диета е еден вид исфрлање на токсини од организмот.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Диетата како диетa е добра, се согласувам дека треба да се постапува на тој начин од време на време, она што јас би го препорачал би било вода со неколку капки лимун, и ништо друго за тие 24 часа.

Е сега проблемот е што ти наведе бројки од 2-4 килограми во другата тема, што е невозможно

Член од
4 јули 2012
Мислења
14
Поени од реакции
2
Јас се базирав на она што претходно го прочитав од статии на нет. Не кажав ништо конкретно.Јас незнам дали се губи или не затоа и постирав тема за муабет. За некој што пробал и знае каже свое мислење околу тоа дали е ок или не. Ма да повремена детоксикација е препорачлива колку што знам и имам слушнато претходно .. И мене ми беше не својствено од 2-4 кг. Ги земав случајно како бројка од една статија ..

S

Stef Bachatero

Гостин
Јас се базирав на она што претходно го прочитав од статии на нет. Не кажав ништо конкретно.Јас незнам дали се губи или не затоа и постирав тема за муабет. За некој што пробал и знае каже свое мислење околу тоа дали е ок или не. Ма да повремена детоксикација е препорачлива колку што знам и имам слушнато претходно .. И мене ми беше не својствено од 2-4 кг. Ги земав случајно како бројка од една статија ..
Јас еднаш неделно не јадам но си јадам што сакам во текот на неделата.Нормално имам активности кога јадам што сакам и не се грижам за килограмите.Секогаш гледам во огледалото никогаш на вагата зашто во еден ден варирам 10 кг плус и минус зависи колку вода пијам.

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.761
Поени од реакции
7.593
Скоро сите диети се такви.Губиш малце надохнадуваш после тоа дупло ..
Сталкерот дооообар си човече ;) ако не ти се свиѓа темава воопшто немора ни да се замараш да читаш .. просто е ..
Не се лути, малку сарказам никому не му наштетил.
Инаку не се залажувај, единствен начин да се изгубат 2-4 кг за 24 часа е со хируршки зафат или со екстремна употреба на диуретици. Не ти препорачувам ни едното, ни другото.
П.С.
Инаку навистина постои сончева јога, има и тема.
Од друга страна постојат и Јеховини сведоци и Топ-Шоп продавачи.
If you know what i mean.

Член од
4 јули 2012
Мислења
14
Поени од реакции
2
А кој рече дека се налутив ??? :rolleyes: ... Саркастичен сезнајко :giggle:

Не се лути, малку сарказам никому не му наштетил.
Инаку не се залажувај, единствен начин да се изгубат 2-4 кг за 24 часа е со хируршки зафат или со екстремна употреба на диуретици. Не ти препорачувам ни едното, ни другото.
П.С.
Инаку навистина постои сончева јога, има и тема.
Од друга страна постојат и Јеховини сведоци и Топ-Шоп продавачи.
If you know what i mean.

M

Muranyi

Гостин
Ај и тука да се пофалам зашто сум премногу горд на себе од постигнатото.Последниот месеципол ослабев 9 кила,првите 4 недели се си одеше како што треба и застанав на 91 и вагата не сакаше да мрдне подоле.Трчам 5 пати неделно на кеј,3 пати по 5 км и 2 пати по 10.По совети од Стеф(и него да го пофалам:) )убацив и тренинг со тежини,не одам во теретана туку склекови,разбој и вратило и ја пробив границата од 91,сабајлево се мерев и бев 89 кг и 900 грама:DПланот ми е 88 до крајот на август и од септември почнувам со теретана.

S

Stef Bachatero

Гостин
Ај и тука да се пофалам зашто сум премногу горд на себе од постигнатото.Последниот месеципол ослабев 9 кила,првите 4 недели се си одеше како што треба и застанав на 91 и вагата не сакаше да мрдне подоле.Трчам 5 пати неделно на кеј,3 пати по 5 км и 2 пати по 10.По совети од Стеф(и него да го пофалам:) )убацив и тренинг со тежини,не одам во теретана туку склекови,разбој и вратило и ја пробив границата од 91,сабајлево се мерев и бев 89 кг и 900 грама:DПланот ми е 88 до крајот на август и од септември почнувам со теретана.
Сега додај повеќе вежби со тегови земи ластици и вежбај со додатен отпор.

S

Stef Bachatero

Гостин
Каде се продаваат и што пари се?
Џамбо мислам така пишуваше на форум,Јас моите ги купив од бугарија од лидл.200 ден и вршат многу работа.Не ми треба тегови доволно е да ги превиткам еднаш и додава повеќе отпор.После планирам да земам и дебели гуми од камиони и да ги кревам наоколу за вежби за снага.Ќе поминам од отпадиве и ќе видам што има :)

Член од
12 мај 2008
Мислења
249
Поени од реакции
148
не јадете навечер
не јадете благо
не јадете леб
..........понекогаш дајте си и кршење на ова правило ама само понекогаш
:)
денот почнувајте го со јаткасти плодови, па овошје и кило може да изедете....
ручекот нека ви биде зеленчук со месо и многу салата, понекогаш може и тестенини, риба....
јадете супа по скоро секој ручек а НЕ пред ручек
вечера евентуално салата, може пуканки
:cool:
пешачете по пола до еден сат дневно, или вежбајте, трчајте
пијте по 2/3 литри вода и КЕ БИДЕТЕ СЛАБИ И ЗДРАВИ
ова се совети од нутрициониста кога се здебелив по породувањето 30кг
сега сум минус 30

S

Stef Bachatero

Гостин
не јадете навечер
не јадете благо
не јадете леб
..........понекогаш дајте си и кршење на ова правило ама само понекогаш
:)
денот почнувајте го со јаткасти плодови, па овошје и кило може да изедете....
ручекот нека ви биде зеленчук со месо и многу салата, понекогаш може и тестенини, риба....
јадете супа по скоро секој ручек а НЕ пред ручек
вечера евентуално салата, може пуканки
:cool:
пешачете по пола до еден сат дневно, или вежбајте, трчајте
пијте по 2/3 литри вода и КЕ БИДЕТЕ СЛАБИ И ЗДРАВИ
ова се совети од нутрициониста кога се здебелив по породувањето 30кг
сега сум минус 30
Благо да не јадеш нема шанси после тренинг ако не изедам една лубеница не сум при себе :)

Член од
12 мај 2008
Мислења
249
Поени од реакции
148
Лубеница содржи голем процент на вода под благо мислев на милка;) нутела;) торти колачи
Благо не јадам освен во ретки случаи по родендени, слави, крштевки.....сладолет па никако, 3 сладолета дали имам изедено и тоа на одмор

S

Stef Bachatero

Гостин
Лубеница содржи голем процент на вода под благо мислев на милка;) нутела;) торти колачи
Благо не јадам освен во ретки случаи по родендени, слави, крштевки.....сладолет па никако, 3 сладолета дали имам изедено и тоа на одмор
Море еден ден ќе се прејадам направен леб дома и џем цел ден ќе го јадам :).Работата е калорискиот внес :) имаше и диета со твинки нешто како слатко и беше лимитиран на 2000 калории и слабееше но колку беше здрава тоа е дискутабилно :)

Kajgana Shop

На врв Bottom