Диети и слабеење

Член од
16 јули 2012
Мислења
86
Поени од реакции
8
Кога пливаш јади повеќе јаглехидрати комплексни(овес,леќа,грав,грашок,киноа,булгур,наут,зеленчук,соја)+месо(пилешко,мисиркино,риба) јади дур си сит не размислувај на калории тогаш.Кога не вежбаш намали на јаглехидрати на тој ден јади зеленчук и месо дур си сит битно е тој ден да внесуваш и квалитетни масти омега 3,6(ленено семе,маслиново масло,рибино масло).Имаш два енергенси кој се користат масти и јх.Висок внес на јх кога внесуваш 200-300 грама низок внес кога не правиш активност под 100 грама.Ти препорачувам да си земеш стоперица и да знаеш колку трошиш со пливањето.За да знаеш колку да внесуваш.Но на деновите кога не си активен протеините треба да ти се главен извор на исхрана се со цел да се уклучи другиот братот на инсулинот глукгагон.Инсулин е хормон за складирање и е еден од анаболичните хормони за раст на телото.Прекумерена внес на калоории=инсулин=таложење на масти
помал внес на калории=глугакагон=топење на маснотии.На мојот fan page можеш да најдеш совети како да го постигнеш тоа следи ме ако сакаш.
на пливање со тренер сум по 1 сат 30 мин месецов што да јадам да доручек ручек и вечера dodeka odam na plivanje mesecov I KOI VEZBI DOMA DA GI PRAAM

S

Stef Bachatero

Гостин
Што е целта слабеење не јади пред тренинг.
Градење мускулна маса= јадење соодветно ниво на јаглехидрати.Ти пишав овес,кафеав ориз,зеленчук,сите видови на житарици,грав,леќа,грашок бирај направи нешто сам за промена.Слабеењето не е само прашај и направи тоа што ќе ти речам истажи тоа што за тебе функционира.Јас не јадам 24 часа вежбам и сум си супер.Гладувањето е добро ако го правиш 1-ка во неделата.

Член од
16 јули 2012
Мислења
86
Поени од реакции
8
Што е целта слабеење не јади пред тренинг.
Градење мускулна маса= јадење соодветно ниво на јаглехидрати.Ти пишав овес,кафеав ориз,зеленчук,сите видови на житарици,грав,леќа,грашок бирај направи нешто сам за промена.Слабеењето не е само прашај и направи тоа што ќе ти речам истажи тоа што за тебе функционира.Јас не јадам 24 часа вежбам и сум си супер.Гладувањето е добро ако го правиш 1-ка во неделата.
Sto vezbi doma da pravam

Член од
4 јули 2012
Мислења
14
Поени од реакции
2
Драги кајганаџии читајки статии по нетов наидов на една диета наречена Месечева или Лунарна диета која се држи 24 часа а била мн ефикасна. Му доаѓа како еден вид прочистување на организмот конзумирајќи само вода, чаеви ама без шеќер и цеден сок од лимон и портокал.Сакав да ја пробам па ако некој ја има веќе користено плс коментар околу ова :) Демек имало резултат, по 24 часа се губеле од 2-4 кг. :confused: малце неверојатно ... ама може вреди:)

Член од
20 декември 2008
Мислења
593
Поени од реакции
1.192
Ќе изгубиш 2-4 кг. ќе си вратиш 4-8 назад. Така ти е тоа. Глупост голема е ова.

Член од
4 јули 2012
Мислења
14
Поени од реакции
2
Скоро сите диети се такви.Губиш малце надохнадуваш после тоа дупло ..
Сталкерот дооообар си човече ;) ако не ти се свиѓа темава воопшто немора ни да се замараш да читаш .. просто е ..

S

Stef Bachatero

Гостин
Драги кајганаџии читајки статии по нетов наидов на една диета наречена Месечева или Лунарна диета која се држи 24 часа а била мн ефикасна. Му доаѓа како еден вид прочистување на организмот конзумирајќи само вода, чаеви ама без шеќер и цеден сок од лимон и портокал.Сакав да ја пробам па ако некој ја има веќе користено плс коментар околу ова :) Демек имало резултат, по 24 часа се губеле од 2-4 кг. :confused: малце неверојатно ... ама може вреди:)
За да изгубиш еден килограм сало ти е потребно 7500 калории,зашто при конверзација од масти во глукоза се губи енергија најдобро е тоа да биде постепено.Како што реков која било диета да ја држите треба да сте консатни и дисциплинирани.Секогаш треба пред било што да се советувате со специјалист или доктор што е кфалификуван за тоа.Сакаш да ослабиш 10 кг за еден ден.Не јади еден ден само пиј вода трчај 1 час ќе испотиш 10 литри вода.После тоа ќе отидеш да се провериш на доктор и ќе ти рече ти си луд ќе добиеш хипогликемичен шок и си бил среќен што си ослабнал 10 кг.А и во процесот си изгубил малку мускулчиња :)

Член од
4 јули 2012
Мислења
14
Поени од реакции
2
Се подразбира дека треба дисциплина и добра исхрана неможе да ослабеш наеднаш .. 24 часа се ништо ако после тоа се фрлиш на храна ко луд .. само ме интересираше дали навистина со оваа диета се слабее макар и килце за толку краток временски период ..

Член од
4 јули 2012
Мислења
14
Поени од реакции
2
повеќето што ја држеле кажуваат дека има.Сеа зависи од организмот во најголем дел

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.738
Поени од реакции
4.496
Скоро сите диети се такви.Губиш малце надохнадуваш после тоа дупло ..
Сталкерот дооообар си човече ;) ако не ти се свиѓа темава воопшто немора ни да се замараш да читаш .. просто е ..
Душичке Сталкерот е саркастичен со причина.
Во светов иако изгледа хаотичен се си има ред.Ако не ми веруваш пробај качувај се по степеници и скокни од таа најдоле директно на врвот возможно е? Не е.
Може само да сконеш од горе и да паднеш на дното.

Ваквите квази-диети се искрено навреда за било која интелегенција.
Размисли малку зарем ако некој/а 15 години јаде се се пред него/неа може за еден ден да израмни се?-Еве ќе ти кажам не може.

Ако сакаш да ослабеш 2-4 килограми на брзинка оваа „диета“ можеби ќе ти „помогне“ со тоа што цената ќе биде што ќе напумпаш потоа 4-8 килограми.

Ако ти е во план да слабееш не мисли на утре или наредниот месец мисли 1-2 години во иднината.

Побарај режим на исхрана на долгорочно ниво 1-2 години на пример и клучниот збор тука како и за се во животот е баланс.
Комбинирај го режимот на исхрана со вежби кои ќе ти одговараат на тебе.

На крај еден совет од мене немој да слабееш за другите ослаби за да се чуствуваш удобно во своето тело ,ослаби за тело полно со енергија преку целиот ден,ослаби за кога ќе се погледнеш во огледало да си кажеш "Hey there you sexy beast".

П.С Не му се лути на човекот искрено и на мене кога ќе слушнам или прочитам вакво нешто ми иде да се удрам од земја ама со годините доаѓа мудроста ;)

S

Stef Bachatero

Гостин
повеќето што ја држеле кажуваат дека има.Сеа зависи од организмот во најголем дел
Значи има разлика помеѓу губење килограми и топење масти.Губење килограми ти се вода,сало,мускули и електролити.Пример денеска сум 90 кг јадам чипс премногу солена работа и пијам вода,таа вода ќе се задржи заради натриумот во телото кој игра улога да ја држи водата.Затоа прво нешто што ќе се ставиш на сирова храна е намалување на солта од организмот и затоа прво се слабее вишокот вода во организмот.Потроши 7000 калории неделно и ќе стопиш 1 кг.Еве ти споредба како изгледа 2 кг сало и зашто сите мускуларни луѓе изгледаат толку компактно а се иста килажа како мене.Така да многу луѓе треба да вежбаат тренинг со отпор + кардио за да стопат што е можно повеќе маснотии.Ние сме луѓе и во нашата крв е да преживееме и да јадеме што е можно повеќе се со цел да складираме масти за да се чуваат за после.Замени цела исхрана со сирова храна и добар си.

Kajgana Shop

На врв Bottom