Најпаметниот пост што се однесува за сите можни диети. Спортувајте бе деца, што и да јадете ќе потрошите.А наместо да си го уништувате здравјето со вакви диети зошто не одете да спортувате малце,а не само лежење по дома како морж.Било каква диета да се држи без трошење на косумираната храна нема да има никаков позитивен резултат.
Читај шо пише , јади колку сакаш ( 4-5 пати на ден ) после тоа ќе се мачиш да ги потрошиш внесените калории наместо да ги губиш хехехНајпаметниот пост што се однесува за сите можни диети. Спортувајте бе деца, што и да јадете ќе потрошите.
--- надополнето: Aug 13, 2011 12:33 PM ---
Макарони со сирење еден ден - втф? Со ова ќе немам енергија ни до продавница да појдам...
Пак, не најадуваат шпагети и макарони, барем мене, колку и да се изнајадам пак ми се јаде после саат два.Читај шо пише , јади колку сакаш ( 4-5 пати на ден ) после тоа ќе се мачиш да ги потрошиш внесените калории наместо да ги губиш хехех
Со 75-80 г ЈХ на 100 г паста не е поентата за најадување Добиваш обратен резултат од диетатаПак, не најадуваат шпагети и макарони, барем мене, колку и да се изнајадам пак ми се јаде после саат два.
Не туку земајте диети без стручни лица и без медицински надзор бидејќи имате големи шанси да си ја ослабете крвта па после Господ ќе го видите додека се оправите.
Ова веќе ми личи на диета...хахахахахаха за месец и пол симнав скоро 15 кила држејќи ја диетава и фитнес. Не мора да се држиш стриктно до напишаното, како на пример макарони со сирење, може било какви тестенини со сирење ли со кечап ли со некој сос, само да не помешаш месо. Килограмите не се враќаат баш брзо али постепено ако не си пазиш на исхраната ќе се видиш во огледало и ќе речеш кај ја стаив онаа диетана шо ја држев? Принципот на диетава е да не се мешаат месото со тестенини, компир, ориз и леб. Ако има позитивни резултати од диетава и ако сакаш да продолжиш без неа понатаму за да не ти се вратат килограмите брзо ќе се пазиш да не јадеш како порано, на пример ќе исфрлиш бел леб, ќе јадеш црн леб али најчесто по сабајле со чајче путерче или мармалад, шеќерот ќе го користиш на екстремен минимум или тотално ќе го исфрлиш и да почнеш да користиш мед како природен засладувач. Манџите да се приготвуваат без подварок, сите други јадења кај кои се мешаат ориз или компир или тестенини со месо да ги баталиш. Навечер да пазиш да не вечераш предоцна, до 18, 19 или 20 макс. Пржената храна да ја заборавиш, да се приготвуваат варени или печени јадења. А во диетава леб никако, леб можеш да додадеш кај денот со макароните, по сабајле и после до вечер тестенини некои (макарони, шпагети, тарана или јуфки) и то. Ако сум забораил нешо питај ќе надополнам.
Поздрав