Дефиниција за политичар?

Член од
1 февруари 2009
Мислења
289
Поени од реакции
236
АЈде малце да ве видам да бидите покреативни и на свој начи да кажете како го дефинирате македонскиот па и балканскиот политичар

Едно мисли, друго прави, трето зборува...
Политиката е курва, а политичарите се нејзини синови...
Политичар е покварен, бескрупулозен и безобзирен човек, а можеби и не е човек....
Тие се како пелени, треба да се менуваат почесто, а причината за менување е секогаш иста...
и тн

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
Обичен човек исто како мене и тебе,со завршен факултет за политички науки.

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Напунет со пари за време на транзиција, лажење и крадење основни карактеристики, перење мозоци професија и секако одличен бербер затоа што сите не стрижат како овци.. :D

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.374
Поени од реакции
4.918
Не треба да имаш совест, треба да знајш да лажиш. Да бидеш лицемер, продаена душа. Да ги заебиш и најблиските кога е во прашање правењето пари. Да крадиш на мртво и да патиш од комплекси на минатото. На кратко тоа е.

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Според мене првиот и најважен услов е да имаш способност со часови да зборуваш, ништо да не кажеш а притоа сите да ти се восхитуваат.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Обичен човек исто како мене и тебе,со завршен факултет за политички науки.
Ај да се разбереме. Факултет за политички науки нема врска со професијата политичар. Тој што завршил факултет за политички науки е ПОЛИТОЛОГ. Односно човек кој има познавање за политиката од аналитички аспект и кој ги анализира појавите и политиката од теоретски аспект и ретко кога ја меша дневната политика во сето тоа. И најчесто тоа е човекот во сенка, аналитичарот, стратегот... не е политичарот.

Разликата меѓу политичар и политолог е исто како разлика меѓу криминалец и криминолог.

Најголемите политичари и државници немаат завршено политички науки. Само во Македонија и на Балканов мислат луѓето дека Факултет за политички науки е за да те учат да бидеш политичар. Многу површно... и грешно, indeed.

P.S Ја префрлам темава во ЧДА, во последно време се затрупа овој подфорум со несоодветни теми.

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
Crazy in Love
Океј,океј,само не ме тепај,не сум знаел,фала за информацијата :)

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Crazy in Love
Океј,океј,само не ме тепај,не сум знаел,фала за информацијата :)
Не те тепам, don't worry, be happy. Многумина имаат тотално грешна перцепција, не си единствен. Јас се чувствувам должна да објаснам како стојат работите. :) Генерално така се гледа на тоа, а врска нема, затоа и постојано ја истакнувам разликата, чисто за да нема забуни. :)

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
Животно кое личи на човек, има значително силна вилица за дугометражно зборување и цепидличење, квалификувано за групна работа (за да ја префрли вината на друг), безобразна усна празнина од која нонстоп излегуваат гомна (посебно 20 дена пред избори) и магионичар без магично стапче кое му ја оневозможува можноста да ја поправи ситуацијата која ја предизвикале претходните животни од друга раса.

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Човек што пред да стани политичар мисли дека то е нешто слично ко Црвен Крст или Мајка Тереза... а после сваќа дека се работи за поле на некултурен натпревар во лижење газови, филување приказни, и нормално лева рака десен џеб.

Член од
11 ноември 2009
Мислења
2.809
Поени од реакции
2.631
Политичар е човек кој прави ПОЛИТАНКИ

Се враќа политичар дома и почнува да ја бакнува сопругата:
-Готово е ,избран сум !
-Стварно ! Немој да лажеш?
-Не, сега веќе нема потреба

Член од
1 февруари 2009
Мислења
289
Поени од реакции
236
Политичарите треба да се бават со земјоделие, само нив на оваа земја му успева се и сешто

Поштен лопов, ноторен лажго, верна курва, паметен идиот, мирисливо говно...

Член од
19 март 2011
Мислења
1.432
Поени од реакции
2.543
Хмм...Интересна тема...
Најдобра дефиниција ќе се даде ако се погледне политичарот како обична човечка индивидуа пред све, да се долови неговиот стил на понашање, имиџот, харизмата, начинот на којшто поставува интеракција со луѓето околу него итн...Политичар за мене е поширок поим, а не само некој што припаѓа во одредена партија и држи некоја висока функција и говори по митинзи и собраниски говорници...
Политичарот треба да е на прво место дипломат, со беспрекорни манири, харизматичен и свој...Тоа што ќе го каже да е производ на неговиот мозок! За жал ваквите политичари кај нас се ендемити, односно во изумирање се...Речиси и не постојат...Јас можам со сигурност да набројам само двајца такви...:)

Kajgana Shop

На врв Bottom