Депилација

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Па по некоа логика ако камилицата влечи се нанадвор, нели би требало и поткожните влакна да ги извлечи? o_O
Бубамаре, стварно ен сум компетентна да зборувам за депилација, јас се бричам до колена, препони и под мишки. :D
Само ми падна во очи дека дека девојката користи бебешки производи и го кажав моето искуство. Имам многу осетлива кожа и мислев дека бебешките колекции се најпогодни, ама излезе дека не е така. :)

B

babsyy

Гостин
Денес се депилирав ко за промена со други ленти - Cera di cupra, колку само ми се нај, на нашиов пазар. И вит и силк можат вода да им носат. Ја имам осетлива кожичка, цела кожа ми се исфрла по малку, па си ставам бебешка пудра тап тап, и одма ми се смирува. :)

Кога не ме мрзи, сама си правам шеќерна паста: 2шолји шеќер, четвртина вода и исто толку сок од лимон. Секогаш ми испаѓа супер, со убава медова боја. Само пазам лом да не напраам по дома. :)

коцка

Curiouser and curiouser!
Член од
12 јули 2005
Мислења
7.174
Поени од реакции
13.785
Има ли некој пробано трајна депилација?

Член од
11 август 2011
Мислења
83
Поени од реакции
34
Да за депилација, ама никако топла депилација, сите вени ми попуштија од тој проклет топол восок! :mad:

Член од
27 септември 2013
Мислења
199
Поени од реакции
162
Само на козметика,и ќе бидеш тип топ! :D

Miss.Independent

Me,Myself & I
Член од
26 јуни 2013
Мислења
1.384
Поени од реакции
3.393
Депилирам раце со топол восок на козметичар.Сега сакам да пробам дома да направам шеќерна паста за нозете....инаку на план сум депилатор да си земам за нозе,раце :)

blue ladybug

Фанг ловер
Член од
5 февруари 2013
Мислења
5.210
Поени од реакции
11.803
Последно што се депилирав беше со шеќерна паста во салон. Болката е иста како и со топол восок, само нема да ве горат. Ми рече девојката која ме депилираше оти со ова не излегувале подкожни. Ќе пренесам дали е така, пошто планирам да продолжам со ваква депилација. И да, и на препони е подобро од колку со топол восок.

G

garthok

Гостин
Вит лентите ги вадат од корен влакната а вит кремата ги крати, или? И препорака за крема против поткожни. Госпожата гледам пуштила брк па да се потсредиме

blue ladybug

Фанг ловер
Член од
5 февруари 2013
Мислења
5.210
Поени од реакции
11.803
Вит лентите ги вадат од корен влакната а вит кремата ги крати, или? И препорака за крема против поткожни. Госпожата гледам пуштила брк па да се потсредиме
Jas do sega ne sum cula za krema protiv podkozni. :) Da so krema samo se kratat isto kako so bric, a so lenti se vadat od koren.

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.908
Поени од реакции
25.270
Си преферирам машинки за депилирање. Има ли некој искусто со водоотпорна машинка?

Член од
9 јуни 2014
Мислења
6
Поени од реакции
2
Од кога сум почнала да се депилирам не сум пробала со брич. Депилација е најдоброто нешто според мене. Обично ме депилираат со ладен восок (за една употреба) и тоа цели нозе и интима и немам гајле, сеа дека боли боли ама се издржува...Имам пробано неколку пати со топол восок ама не е ич хигиенски. Исто така еднаш имам пробано ме депилираа со шекерна и иако болеше повеќе од другите се излезе и после тоа немав црвенило и бев многу задоволна само што е дупло поскапо и некако тоа ме кочи. А сега за сега не размислувам за трајна депилација. :)

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.155
Поени од реакции
5.998
Predlog neso za maski za prv pat so sto da probame????
Пред да почнеш со депилација, пробај прво нешто на мала површина, на пример чупање веѓи. Па ако тоа помогне во твојата цел да изгледаш поженствено, тогаш прејди на депилација со советите што ќе ги добиеш од жените тука.

Kajgana Shop

На врв Bottom