Ден во Македонија - A day in Macedonia

SteF

I love this Kich
Член од
19 март 2006
Мислења
2.183
Поени од реакции
1
EEEEEEEEEEEEEEejjjj ja bolja stvar za Makedonija ne sum gledal , a nema ni da vidam.

Go imam gledano, i + go imam DVD-to, btw radi toa filmce ovaa godina ke se desava (bar za mene) interesantna desavka vo ohrid , na evropsko nivo, i se samo zaradi toa filmce, prv pat koga go gledav (dodusa 20 dusi go gledaa) na obicen monitor vo crno bela boja (nemase cedeci), ja so sum od Makedonija se zaljubiv vo Makedonija, a zamisli ostanatite (stranci) so si pomislija.

btw toa filmce e od IDEA DDPlus.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.208
Поени од реакции
34.448
Овие првите ги имам гледано одамна, можеби пред некои 5 години се излезени. А новиве се топ, само.. Колку пари платија за рекламиве? Се надевам дека ќе се „исплати” на некој начин рекламирањево. Односно, се надевам некој ден и обичниот граѓанин ќе има некоја „корист” од нив.

Во секој случај, браво за продукцијата, особено на првите видео презентации.

Член од
22 јануари 2005
Мислења
980
Поени од реакции
4
SteF напиша:
btw toa filmce e od IDEA DDPlus.
Да не му правам реклама на Гвујо (и онака сме политички противници), ама за волја на вистината, мислам (!) дека ИДЕА ПЛУС 1999 година го сними по нарачка на тогашното Министерство за трговија.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Thief напиша:
Да не му правам реклама на Гвујо (и онака сме политички противници), ама за волја на вистината, мислам (!) дека ИДЕА ПЛУС 1999 година го сними по нарачка на тогашното Министерство за трговија.
Кој и како да го нарачал арно направил. Убавина. Тој што се потрудил да го направи, навистина се потрудил.

Член од
22 јануари 2005
Мислења
980
Поени од реакции
4
Зборот ми е - има и некои аир од државните институции, не се секогаш за кудење, па макар биле и на спротивната политичка страна од нашата. Се согласувам дека арно направил и браво за тоа. ;)

^Capo^

Креативец во движење:)
Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.752
Поени од реакции
285
Sekoj sto ima vakvi slicni klipcinja odma da stavi link!

Cool

Untouchable
Член од
21 февруари 2006
Мислења
467
Поени од реакции
9
Клипчињава прв пат ги гледам и ме оставија без здив. Браво за постирањето на истите. Како што сум носталгичн сега уште повеќе ми се доаѓа дома.

SteF

I love this Kich
Член од
19 март 2006
Мислења
2.183
Поени од реакции
1
Thief напиша:
за тоа не сум знаел, ма да не ми мења мене многу.

Член од
16 ноември 2005
Мислења
52
Поени од реакции
5
Ако ова за вас е спот кој треба да ја претстави Македонија во светот преку најпознатиот медиум ЦНН тогаш навистина немате поима од документаристика, квалитетно изработен материјал, внимателно одбрани локации, музика која нема врска со нашето минато. Потрудете се да ги најдете презентационите филмчинја на Црна Гора, Хрватска и многу други земји, па да споредиме и да научиме што е квалитет.
Тотално утната тема
П.С. К - 15 ај вратете се на скечевите бидејки само Македонскиот аудиториум може да ве проголта СВЕТОТ НЕ!!!

^Capo^

Креативец во движење:)
Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.752
Поени од реакции
285
Promis напиша:
Ако ова за вас е спот кој треба да ја претстави Македонија во светот преку најпознатиот медиум ЦНН тогаш навистина немате поима од документаристика, квалитетно изработен материјал, внимателно одбрани локации, музика која нема врска со нашето минато. Потрудете се да ги најдете презентационите филмчинја на Црна Гора, Хрватска и многу други земји, па да споредиме и да научиме што е квалитет.
Тотално утната тема
П.С. К - 15 ај вратете се на скечевите бидејки само Македонскиот аудиториум може да ве проголта СВЕТОТ НЕ!!!
Aj be napravi ti podobar ako mozes. E ziti toa Makedoncite samo go**a da se jadelo a nisto da ne se ceni.

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Која реклама е ова за Земјава....Стварно закон работа којашто ја гледаат пола милион луге.Колку само туристи ќе дојдат , ке се интересираат за земјава.Конечно почнуваат да се исплаќаат убавините на нашата мила,мала и напатена Македонија:star:

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.208
Поени од реакции
34.448
Boomerang напиша:
Која реклама е ова за Земјава....Стварно закон работа којашто ја гледаат пола милион луге.Колку само туристи ќе дојдат , ке се интересираат за земјава.Конечно почнуваат да се исплаќаат убавините на нашата мила,мала и напатена Македонија:star:
Половина милијарда, што значи 500 милиони. :wink:

Член од
16 ноември 2005
Мислења
52
Поени од реакции
5
Capo Kapistec напиша:
Aj be napravi ti podobar ako mozes. E ziti toa Makedoncite samo go**a da se jadelo a nisto da ne se ceni.
Не е работата дали јас можам да направам подобро, но сигурен сум дека Македонија има знаење и може да го направи подобро,
А да, стојам дека изработениот материјал е работен како тежок плагијат на кратките филмчиња кои ги гледавме за време на евросонгот за Турција кои морам да изјавам дека беа совршено направени, но они имаа идеа и го покажаа тоа што требаше за Турција.
Не го пишувам ова напамет, а и патем сум далеку навлезен во овие работи.
Прашањето е која е пораката во овие филмчиња ???
зошто кемане во позадина, која е таа музика што ја претставува Македонија???
која е жената во црно со чадор во рака ???
Каде е забавниот дел од Македонија ???
и еден куп други работи кои се тотално заборавени.
Се дадени околу 300 000 долари во ЦНН за да се претставиме во најдобро светло, е па можеше тоа да се направи со подобро смислено сценарио.

Член од
4 јули 2006
Мислења
1
Поени од реакции
0
I... navistina na ova klipce pagjate vo nesvest. Izgleda "zaednickiot sozivot" so Albancite ve ima poshiptareno i vas. Ami slepi i gluvi ste ta ne mozete da vidite koja e dominacijata na Albancite vo spotot. Vo klipot
prvo odat dzamiite pa posle crkvite...muzikata koja za celo vreme odi na klipot nema vrska so makedonskata muzika. I ako ova e najdobroto so koe mozeme da se prezentirame vo svetot togas navistina Gospod neka vi e na pomos...Uste onoj shiptarot so "otepanite" ovci da se pojavesi i so izrasipanite i smrdlivi zabi da im se nasmevnese na POLOVINA MILIJARDA luge vo svetot.

Kajgana Shop

На врв Bottom