Демистификација на Исламот

P

Princ

Гостин
Назад на темата сега (ви отворив и посебна за вехабиите) и престанете со офтопик.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
ОК. Значи, да продолжиме, каде лежи проблемот во погрешната перцепција за самиот Ислам? Поради погрешното толкување и тајновиот превез префрлен врз него? како затворен клуб на одбрани? Или?

Член од
8 ноември 2007
Мислења
574
Поени од реакции
296
Имам 3 прашања за членот над мене ака мачорот. Ако мислиш дека е потребно, повели на друга, посебна тема одговори. Одговор барам на македонски, без тролување, јасно и едноставно. Бидејќи се декларираш како атеист, не веруваш во Бога, повели со помош на науката одговори ми на овие прашања

1. Кој го створи животот од безживотната материја?

2. Кој ја створи безживотната материја од ништото?

3. Кој го створи првобитното Ништо (Празнина) од кое мора да потекнува сето тоа што денес го гледаме?

Еве ти шанса да ја докажеш својата интелегенција и знаење. Како што напоменав, без копи-пејст текстови, на македонски, јасно и едноставно да ми одговориш на овие 3 прашања.

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
Јас мислам дека и двете, т.е. се неколку, но во принцип се тие, каде во исто време, јаката пропаганда (интернет, медиумска CNN и тако даље, штампање книги особено од страна на протестантските медиуми и толкувачи, преносители на силен американизам итн.
Мада, во секој случај, мислам дека и вехабиите се нивни изум, т.е. радикализмот во врска со Исламот, тероризам и такви ствари, е дел од играта која ја наметнуваат.

Треба и ние, и тие, т.е. Муслиманите од тие земји, да сфатиме, дека дали ја бираат КУКЛАТА ЛЕВО или КУКЛАТА ДЕСНО, не е битно, затоа што конците ги држат истите тие луѓе. Што му вреди на Иран што е прав и што си е негова работа да одлучува како ќе си поставува во неговата држава, коа цел свет го смета за терористички настроен државен субјект.

Имам 3 прашања за членот над мене ака мачорот. Ако мислиш дека е потребно, повели на друга, посебна тема одговори. Одговор барам на македонски, без тролување, јасно и едноставно. Бидејќи се декларираш како атеист, не веруваш во Бога, повели со помош на науката одговори ми на овие прашања

3. Кој го створи првобитното Ништо (Празнина) од кое мора да потекнува сето тоа што денес го гледаме?

Еве ти шанса да ја докажеш својата интелегенција и знаење. Како што напоменав, без копи-пејст текстови, на македонски, јасно и едноставно да ми одговориш на овие 3 прашања.
Од кај ти е изворот, што ги црпиш овие сознанија?

Сакаш јас да ти дадам други? Имало други пред Мухамед и Христос кој зборувале за материјалистичката генеза на светот. Наивните материјалисти од античкиот свет, и пред него, се само дел од таа теоретска плетенка.

Член од
8 ноември 2007
Мислења
574
Поени од реакции
296
Пикасо, јасно и гласно прашањето го упатив до Гарфиелд. Чекам одговор од него, не од тебе. Благодарам за разбирањето

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062

1. Илуватар

2. Еру Илуватар со својата песна

3. Еру и Валарите.

П.С. Може вака? Или сакаш исцрпен одговор кој ја опфаќа целата теорија на еволуционизмот според Толкин?

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Да. Прашав, сакаш исцрпен одговор или сакаш кусо, спартански.

Ко нема у вуглу има у гуглу велат оние малокурефцине ос нашиот север.

Бујрум.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Биѓаа, ми исклучија воздух у офис, одам накај дома, па, до понеделник имаш, ама онака поголем. Сакаш по ПП или сакаш тука?

Член од
8 ноември 2007
Мислења
574
Поени од реакции
296
Ако ти треба толку време за превод ОК, нема проблем. На крај не заборавај да дадеш линк од страната од која си преведил.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Ne, ne mi treba, me mrzi da pisuvam dolgi postovi na telefon!
Ok!

A

ateist

Гостин
Темен век, среден век. Да се убива ради немолитва, т.е. не молење 5 пати, е лоша ствар, пред се она монистичко, народски кажано "комунистички"...
кого убиле комунистите ради немолитва или неверување во нивна идеологија

јас никогаш не бев комунист па никој никогаш ништо не ми направил

Комунистите НЕ ГИ УЦЕНУВАА луѓето за нивниот биолошки опстанок

туку им овозможија прогрес надградба

А капитализмот кој оди во пакет со религиите луѓето ги третираат како животни ги уценуваат за прост биолошки опстанок дури ѕверштината оди дотаму што ги принудуваат луѓето да лажат дека им е многу убаво (под закана за биолошки опстанок )......гнасотија што друго човек да каже .

Член од
24 јули 2008
Мислења
666
Поени од реакции
134

Denesnata nauka i nasiot mentalen razvoj ne dozvoluva da dademe naucno potkrepeni dokazi na ova....barem ne seuste. No dali ti mislis deka religiskoto objasnuvanje e zadovoluvacko? Epa ako za tebe e, za nas, razumnite lugje, podobro e da baram naucen i razumen odgovor cel zivot i da ne go najdam, otkolku da veruvam vo taa smesna prikazna i da ziveam so mislata deka sum samo eden eksperiment koj e roden gresnik i zivee da se iskupi od prastariot grev........ (religiski kazano, i ne se solgasuvam so toa)
Podobro nikakov odgovor, otkolku glupav odgovor........

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.394
Поени од реакции
5.021

Едноставно не можев да издржам, а да не одговорам на прашањава:
(најпросто што можам)
1. Животот настанал со текот на милиони години, под дејство на ел. празнења кога се создале првите јаглехидрати, а подоцна со текот на времето почнале да настануваат и првите едноклеточни бактерии.

2. Според најпознатата теорија (сепак е теорија) Биг Бен, вселената (безживотната материја) настанала како последица на огромна експлозија, т.е. материјата била згусната во многу мал дел од вселената за подоцна да почни да се шири со брзини поголеми од таа на светлината.

3. Просторот (сигурно мислиш на тоа) настанал со самиот Биг Бенг, т.е. пред тоа (според теоријата) не постоел просторно-временскиот континуитет.

Ај сега јас да ти поставам неколку прашања:
1. Кој го создал Бог?
2. Што имало пред него?

HINT: Одговорот на првото прашање е многу лесен.

Kajgana Shop

На врв Bottom