P
Princ
Гостин
Назад на темата сега (ви отворив и посебна за вехабиите) и престанете со офтопик.
Од кај ти е изворот, што ги црпиш овие сознанија?Имам 3 прашања за членот над мене ака мачорот. Ако мислиш дека е потребно, повели на друга, посебна тема одговори. Одговор барам на македонски, без тролување, јасно и едноставно. Бидејќи се декларираш како атеист, не веруваш во Бога, повели со помош на науката одговори ми на овие прашања
1. Кој го створи животот од безживотната материја?
2. Кој ја створи безживотната материја од ништото?
3. Кој го створи првобитното Ништо (Празнина) од кое мора да потекнува сето тоа што денес го гледаме?
Еве ти шанса да ја докажеш својата интелегенција и знаење. Како што напоменав, без копи-пејст текстови, на македонски, јасно и едноставно да ми одговориш на овие 3 прашања.
1. ИлуватарИмам 3 прашања за членот над мене ака мачорот. Ако мислиш дека е потребно, повели на друга, посебна тема одговори. Одговор барам на македонски, без тролување, јасно и едноставно. Бидејќи се декларираш како атеист, не веруваш во Бога, повели со помош на науката одговори ми на овие прашања
3. Кој го створи првобитното Ништо (Празнина) од кое мора да потекнува сето тоа што денес го гледаме?
Еве ти шанса да ја докажеш својата интелегенција и знаење. Како што напоменав, без копи-пејст текстови, на македонски, јасно и едноставно да ми одговориш на овие 3 прашања.
кого убиле комунистите ради немолитва или неверување во нивна идеологијаТемен век, среден век. Да се убива ради немолитва, т.е. не молење 5 пати, е лоша ствар, пред се она монистичко, народски кажано "комунистички"...
Denesnata nauka i nasiot mentalen razvoj ne dozvoluva da dademe naucno potkrepeni dokazi na ova....barem ne seuste. No dali ti mislis deka religiskoto objasnuvanje e zadovoluvacko? Epa ako za tebe e, za nas, razumnite lugje, podobro e da baram naucen i razumen odgovor cel zivot i da ne go najdam, otkolku da veruvam vo taa smesna prikazna i da ziveam so mislata deka sum samo eden eksperiment koj e roden gresnik i zivee da se iskupi od prastariot grev........ (religiski kazano, i ne se solgasuvam so toa)Имам 3 прашања за членот над мене ака мачорот. Ако мислиш дека е потребно, повели на друга, посебна тема одговори. Одговор барам на македонски, без тролување, јасно и едноставно. Бидејќи се декларираш како атеист, не веруваш во Бога, повели со помош на науката одговори ми на овие прашања
Едноставно не можев да издржам, а да не одговорам на прашањава:Имам 3 прашања за членот над мене ака мачорот. Ако мислиш дека е потребно, повели на друга, посебна тема одговори. Одговор барам на македонски, без тролување, јасно и едноставно. Бидејќи се декларираш како атеист, не веруваш во Бога, повели со помош на науката одговори ми на овие прашања