Дезодоранс или стик?

Дезодоранс или стик?

• Дезодоранс

Гласови: 99 47,4%
  • Стик

Гласови: 119 56,9%

• Вкупно гласачи
    209

jeeeee8

Like dreams
Член од
28 ноември 2008
Мислења
647
Поени од реакции
16
зависи кога како, во последно време nivea дезедоранс а порано и стик, штетно е и да користиш, ама и да не користиш па не е хумано:), така да мораме да мислиме и на себе, ама и на луѓето околу нас да не припаѓаат вo несвеси!:)

КиреМали 1911

Модератор Неимар
Член од
23 јуни 2007
Мислења
1.313
Поени од реакции
223
Ниедно страно тело кое доаѓа во директен допир со порите не е здраво. Нарочито ако тоа тело е хемиски добиена супстанца. Порите, дури и ако се во близина на потни жлезди, овозможуваат дишење на кожата, и поради тоа, треба да се обезбеди нивно непречено работење. Со користење на стик, а уште полошо, на антиперспиранти, кои под притисок навлегуваат, се нарушува таа комуникација со надворешноста на порите, и кожата има дефицит од храна. Кожното ткиво е составено од клетки кои имаат потреба да се во контакт со надворешноста. Доколку се користи дезодорант, па дури и алкохолен, кожата се суши, но порите остануваат отворени и во работна состојба. Според тоа се намалува активноста на потните жлезди, кои во тој момент не наоѓаат состојба во која би требало да се активни.

Стикот прави кожата да се поти уште повеќе, само што во неговиот хемиски состав постои една супстанца која го елиминира мирисот од потта, а друга, која го дехидрира местото. Така доаѓа до циклус - кожата се поти, стикот дехидрира, кожата повторно се поти. Затоа, и мојот избор е дезодорант - антиперспирантите и стиковите одамна се исфрлени од моето скромно козметичко катче :)

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.247
Поени од реакции
57
Стик е подобро од дезодорасн.
Нивеа Стик РУЛС

Necrophilia

Find Prettys Womans from your city for night
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
јас и двете ги имам од рексона кобалт.

некогаш стикот е попрактичен, не задушува а супер мириса. :D

дезодораност го користам после спортски активности ако треба некаде итно да се отиде а нема време за туш.

oBi_VaN

Is the man!
Член од
11 ноември 2007
Мислења
756
Поени од реакции
21
Ништо, за среќа немам проблем со миризбата:) односно не мирисам колку и да се испотам! Користам само парфем за пред искачање! Каролина Херера, 212.

vac 13

партизановец
Член од
21 мај 2008
Мислења
5.426
Поени од реакции
530
моментално користам стик,иначе и двете ми се ОК

Valerija

I'm like an Angel
Член од
23 октомври 2008
Мислења
211
Поени од реакции
5
дезодорансите ужасно ги мразам:pov:користам само стик

leila

.o0
Член од
10 октомври 2008
Мислења
862
Поени од реакции
46
Дезодоранс, или Rexona (најефикасна ми е) или Fa rice dry, многу убаво ми мириса

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.606
Поени од реакции
13.304
Ролон-че бе. Штетно е, ама јбг, не се можи без тоа.

Kajgana Shop

На врв Bottom