Дежурна ординација! ( отворена е нова тема, оваа стои само за читање )

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
31 јануари 2009
Мислења
258
Поени од реакции
12
ако сватив како што треба тогаш тоа ти е диво влакно незнам шо све се дешава у фаза на заболување али истиве симптоми ги имаше и еден другар и мислам дека беше на мал хирушки зафат за да истече гнојот и да се исчисти местото. колку повеќе чекаш толку полошо за тебе...

SHANE

Др.Акула
Член од
30 април 2008
Мислења
1.453
Поени од реакции
853
Ај вака иако и за ова ми требаше храброст (пусти срам) ама ај на доктор шо не одам не одам!

Пред 2-3 месеци ми излезе едно брумче на опашката постепен почна да се полни со гној и внатре имаше влакненца без корен. Сега гледам околу тоа место ми се појавуваат и некои дупченца мали (не знам како да ги опишам). Тоа ми претставува проблем затоа што кога се потпрам на моменти ме здоболува но не онаа болка туку иритира и ме чеша!

Ај помош пошто неам намера да одам на лекар пошто знаете зашто!
Najverojatno se raboti za folikulitis simplex koj e taka cest na koksigealnata regija.
Inaku tretmanot e so upotreba na antibiotici a moze i hirursko so odstranuvanje i dreniranje na gnojot.
Moj sovet e da si pojdis na lekar da si razgovaras nema zosto da se sramis:smir:.

Член од
30 март 2009
Мислења
251
Поени од реакции
20
Ако може некај лек за висок притисок...
Само што не сакам уште сега да пијам апчиња, кажете нешто друго што помага...

Некогаш пулсот знае да ми биде и 90 отчукувања во секунда, а срцето збор да нема...
П О М О Ш

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Фатив заушки пред една недела. Ги фатив у петокот ми поминаа у четврток, више петоков и саботава си излегов..Ама сеа некој другари ми кажуваат дека не сум смеел утре у школо да идам -.- сум морал 2 недели да ги одседам зашо го носам вирусот и ќе ги заразам сите..ај некој нека ме информира по стручно.

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Можеш да заразиш некого додека вирусот се инкубира у тебе. Откако ќе потечеш тогаш никого не можеш да заразиш.

Desire

Refuse,Resist
Член од
25 декември 2007
Мислења
1.823
Поени од реакции
284
И една недела од кој ќе потечеш си сеуште заразен за околината.

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Двајцата различна прича ми кажувате..Дај некој шо е информиран од доктор нека ми каже со сигурност.

Член од
31 јануари 2009
Мислења
258
Поени од реакции
12
zarazni se i od koga ke poteces prvata nedela.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.212
Поени од реакции
8.957
Двајцата различна прича ми кажувате..Дај некој шо е информиран од доктор нека ми каже со сигурност.
Болните се заразни последните 5-7 дена од периодот на инкубација до 9 дена после појавувањето на болеста!

Член од
8 јануари 2009
Мислења
169
Поени од реакции
8
две недели обавезно не излегувај од дома. тоа е голема грешка си фатил во петок и во четврток си излегол

уште една недела обавезно дома во изолација

Член од
22 февруари 2007
Мислења
1.852
Поени од реакции
1.382
custvuvam golema slabost na muskulite i ako vezbam custvuvam bolka. sto da zemam, dajte nekoj predlog?

Јади многу овошје и зеленчук и храна што се разложува многу брзо , внесувај есенцијални аминокиселини , пиј многу млеко и ке ти се регенерираат брзо и нема да те болат , тоа што те болат значи дека ти се воспалени и дека најверојатно се создаваат нови мускулни влакна односно растат , така да небери гајле за недела дена најмногу ке ти помине , и одкога ке ти поминат прави физички вежби и нема да чуствуваш слабост повеќе ... :smir:

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Ај вака иако и за ова ми требаше храброст (пусти срам) ама ај на доктор шо не одам не одам!

Пред 2-3 месеци ми излезе едно брумче на опашката постепен почна да се полни со гној и внатре имаше влакненца без корен. Сега гледам околу тоа место ми се појавуваат и некои дупченца мали (не знам како да ги опишам). Тоа ми претставува проблем затоа што кога се потпрам на моменти ме здоболува но не онаа болка туку иритира и ме чеша!

Ај помош пошто неам намера да одам на лекар пошто знаете зашто!
Или е Sinus pilonidalis-влакно кое наместо да расте надвор,расте внатре и гнои или пак станува збор за fistula.
И едниот и другиот случај се решаваат хируршки-со операција.
Најдобро ти е да отидеш на лекар и да провериш за што се работи.:smir:

Член од
3 декември 2008
Мислења
816
Поени од реакции
22
Народее Помошшш!!!!
Палецот на ногата ми загнојал бидејќи ноктот ми растел во месото(боцкал) и тоа 1 недела,а јас мисллев дека ми е само набиено.Пред 2 -3 дена почна многу да ме боли и вчера мислам дека го отстранив тој дел и го извадив гнојот,но денеска сеуште ми беше издуено ме болеше и имав малце гној....

ПОМООШШШ!!!Само немојте да велите да одам на доктор туку тоа е последното што планирам да го направам.:smir:

Член од
23 ноември 2008
Мислења
302
Поени од реакции
10
Народее Помошшш!!!!
Палецот на ногата ми загнојал бидејќи ноктот ми растел во месото(боцкал) и тоа 1 недела,а јас мисллев дека ми е само набиено.Пред 2 -3 дена почна многу да ме боли и вчера мислам дека го отстранив тој дел и го извадив гнојот,но денеска сеуште ми беше издуено ме болеше и имав малце гној....

ПОМООШШШ!!!Само немојте да велите да одам на доктор туку тоа е последното што планирам да го направам.:smir:
Абе не чекај... Факај се на последното:smir:..
Имам другар скоро го правија операција .. Најарно ти е доктор ..

Член од
3 декември 2008
Мислења
816
Поени од реакции
22
Абе не чекај... Факај се на последното:smir:..
Имам другар скоро го правија операција .. Најарно ти е доктор ..
Знам за операцијата,не е болна,но ако ја имал некоој оваа болка и тоа што го кажав нека помогне...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom