Дежурна ординација! ( отворена е нова тема, оваа стои само за читање )

Статус
Затворена за нови мислења.
Е

експерт

Гостин
Да прашам нешо може не е за тука ама ај :)
освен во аптека дали од друго место може да се купи рицинус и дали е потребна рецепта :icon_lol:
:salut:
Ne gledam zosto bi ti koristel ricinus bez konsultacija so doktor. Imaj predvid deka nerifinirano ricinusovoto maslo e otrovno.

Фала ти.
Но, биди поконкретен. Кафе, како мислиш, сурово - мелено, варено па изладено.. оти топло секако неможам да пијам.
Впрочем, седми ден веќе откако помина операцијата, а јас тукушто вчера почнав само јогурт да пијам.

Добродојдени се и други лекови. :wink:
Ako imas med pocuvaj malku vo ustata. Ne ti preporacuvam kafe, moze da gi nadrazni ranite od krajnicite.

filipmakedonski

Македонец
Член од
25 ноември 2007
Мислења
1.278
Поени од реакции
31
Каде се вади лекарско уверение за повреда во Скопје?
Која е процедурата?

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.043
Поени од реакции
74.519
Проблеми со колeново:) Не сум имал никаква повреда, а ме кинат во пределот околу чашката. Можно ли е да имам тоа вода во чашка (или како и да се вика :smir:)?

Снајпериста

несреќник
Член од
20 ноември 2008
Мислења
293
Поени од реакции
4
Член од
25 септември 2009
Мислења
91
Поени од реакции
10
Недела дена постојано ме боли еден од умниците, што ми расте, од него се забележува само горниот дел. Мојот матичен заболекар е добро запознаен со мојот случај, сега за сега пијам само антибиотици и аналгин еднаш во денот, кога болките стануваат неподносливи.
Би сакала од вас да побарам само искуство, од тие што поминале низ вакви болки, дали им траеле недела дена. Затоа што, мене ме загрижува фактот што болките не поминуваат вака долго, зашто предходно ме болеле умнициве додека ми растат но само ден-два, а овој никако да престане.
Ве молам, да ми пишете за ваши искуства, и да ми кажете колку дена траеле ваквите болки кај вас.
Однапред ви благодарам.

O

Orion.

Гостин
Недела дена постојано ме боли еден од умниците, што ми расте, од него се забележува само горниот дел. Мојот матичен заболекар е добро запознаен со мојот случај, сега за сега пијам само антибиотици и аналгин еднаш во денот, кога болките стануваат неподносливи.
Би сакала од вас да побарам само искуство, од тие што поминале низ вакви болки, дали им траеле недела дена. Затоа што, мене ме загрижува фактот што болките не поминуваат вака долго, зашто предходно ме болеле умнициве додека ми растат но само ден-два, а овој никако да престане.
Ве молам, да ми пишете за ваши искуства, и да ми кажете колку дена траеле ваквите болки кај вас.
Однапред ви благодарам.
Иам праено 3 операции заради овие е*ани умници, не ми ги спомињај:vozbud: Ако имаш доволно место каде да ти пораснат онда треба да се радуваш, зашто не знаеш кое малтретирање се доколку нема место кај да раснат па операции:nesvest:. А за болките, и мене ме болеа ден два па ке прастанеа:smir: И операцијата не е нисто страсно ниту болно, само е малтретирање

Член од
25 септември 2009
Мислења
91
Поени од реакции
10
Иам праено 3 операции заради овие е*ани умници, не ми ги спомињај:vozbud: Ако имаш доволно место каде да ти пораснат онда треба да се радуваш, зашто не знаеш кое малтретирање се доколку нема место кај да раснат па операции:nesvest:. А за болките, и мене ме болеа ден два па ке прастанеа:smir: И операцијата не е нисто страсно ниту болно, само е малтретирање
Не можам да се радувам, затоа што и кај мене нема место каде да растат, и сега жлебината се двои на два дела, и тоа дополнително создава болка(за неколку дена ќе ми ја засечат малку како да се направи простор).
Инаку од што сакам да ги избегнам операциите на двата долни, сега поминувам низ овие маки.
Но, и најмногу ме загрижува тоа што болката трае недела дена, не сака ни да чуе да стивне, само се испотровив со апчиња.:jaj:

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Пак ја. Глава многу опасно боли, ко да ме кљука нешо од внатре само на левата страна од позади. 3 апчиња опнав денеска, на периоди од по 6-7 саати и нишо... Страв ми е, болката не е постојана, ама е периодична и осечам као некое пулсирање и грда болка. Помож?

Член од
24 ноември 2009
Мислења
370
Поени од реакции
710

Инаку од што сакам да ги избегнам операциите на двата долни, сега поминувам низ овие маки.
Tие операции не се одбегнуваат. Оди си на снимање, види си убаво каква е ситуација. Не си го расипувај желудникот со апчиња.
Лично искуство немам, но ќе имам за некој месец :/ Oд искуство на мои луѓе, пола поминаа супер, пола се хранеа со цевче недела дена после операцијата.

Е

експерт

Гостин
Пак ја. Глава многу опасно боли, ко да ме кљука нешо од внатре само на левата страна од позади. 3 апчиња опнав денеска, на периоди од по 6-7 саати и нишо... Страв ми е, болката не е постојана, ама е периодична и осечам као некое пулсирање и грда болка. Помож?
Можеби имаш висок крвен притисок, или не си наспана.

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Што се праи за висок притисок? Ако го иам... Еве сеа преспав, пак ми е нешо сумљива главата, ама не е ко вчера...

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Што се праи за висок притисок? Ако го иам... Еве сеа преспав, пак ми е нешо сумљива главата, ама не е ко вчера...
Лукот, јогуртот, производите кои имаат витамин Ц(портокал, лимон, чај од хибискус...) го намалуваат крвниот притисок.:back:
А кафето, цигарите и солената храна го зголемуваат крвниот притисок, затоа намали го внесот на кафе, тутун и сол во организмот:pipi:

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Леле, а вчера мислам дека еден бокал кафе испив и кутија цигари онадив. Фала сонце!:back:

Член од
28 март 2006
Мислења
17.819
Поени од реакции
12.308
Као дополнение на форумџиите од погоре, прво Новинарке не е лошо да си го измериш притисокот.
Ја иам висок ама понекогаш знае и да падне ептен долу (ми се деси да преземам мерки као за висок, а сум имал доста низок па...бев као у облаци :) ). Пред да преземеш мерки моја препорака (пошто ги имав поминато проблемите и со нискиот и со високиот пред да успеам да го регулирам) е да го измериш.

Член од
11 јули 2008
Мислења
2.911
Поени од реакции
1.555
Кај може да се најде маст bionet или ако не било каква за егзема/алергија etc?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom