Дежурна Ординација! #2

Член од
6 март 2009
Мислења
979
Поени од реакции
853
Баце ти си за на лекар најверојано. Надвор да не шеташе кога си ја згазнал?
На базен бев и знам имаше некоја флаша искршено па најверојатно сум згазнал на стакло некое мало ... иначе не можам да згазнам на прсти одам со ногата подуено ми е и боли многу ако згазнам со цело стапало

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.288
На базен бев и знам имаше некоја флаша искршено па најверојатно сум згазнал на стакло некое мало ... иначе не можам да згазнам на прсти одам со ногата подуено ми е и боли многу ако згазнам со цело стапало
дечко терај на доктор да констатира дали ќе имаш последици од повредата,срча знае да прошета низ телото....најдобро да не се напрегаш многу и да не газиш со таа нога,можеби те боли од раната,но ако има парче во неа не е ни најмалку за потценување

Член од
4 јули 2012
Мислења
1
Поени од реакции
0
Што значи
1. Dg. UBD susp.?!
2. MS HEPATITIS vs. pp MLG COLONIS?

Ви благодарам

Utopian

Neporazen
Член од
2 април 2011
Мислења
47
Поени од реакции
33
Малку помош ќе ве замолам. Денес се чувствувам чудно. и незнам што ми е. МОжам само да ви кажам дека имам симптоми што ме зачудуваат. Малаксаност, сонливост, збунетост, немам концентрација и чувствувам болка во градите на левата страна при вдишување. Немам никаква енергија и ми се спие постојано, иако ја задоволив секојдневната доза на спиење што ми е потреба. Имав главоболка и заборавам што сум правел пред околу една минута, а сеќавањето за тој момент ми се враќа малку подоцна.а и да, матна слика на моменти. Како и да е , чидно ми е поради тоа што знам дека синоќа не конзумирав никаков алкохол, нити пак имам внесено некакви наркотици. Ви благодарам однапред.

PS:Ме фаќа паника и страв зошто не знам. Минута ми е ладно минута се препотувам. Се надевам ќе добијам повратен одговор за брзо :S :P

A

AnFem

Гостин
Однапред го знам одговорот, ама ај пак да си прашам. Вчера како што спиев, наеднаш се разбудив и осетив дека ми е ебено лошо. Во истиот момент испаничив и срцето почна да ми чука 100 на саат. Мислев дека ќе се онесвестам во секој момент. Кога излегов надвор на воздух, приметив дека се спрема олуја и ми стана јасно што е работава, па се подсмирив малку, подоцна, откога почна да паѓа дожд, организмот ми се смири (како и секогаш). Одкога почнав да имам анксиозно растројство, станав метеопат, ама овој пат ми беше екстремно лошо. Е сега, ме интересира дали оваквата појава се манифестира, помалку или повеќе, освен кај болните и кај здравите особи? Да бидам поконкретна, дали здрав човек може екстремно да пати од метеопатија или јас имам некое органско пореметување?

King B

Bears. Beets. Battlestar Galactica.
Член од
24 јануари 2011
Мислења
1.801
Поени од реакции
4.076
Однапред го знам одговорот, ама ај пак да си прашам. Вчера како што спиев, наеднаш се разбудив и осетив дека ми е ебено лошо. Во истиот момент испаничив и срцето почна да ми чука 100 на саат. Мислев дека ќе се онесвестам во секој момент. Кога излегов надвор на воздух, приметив дека се спрема олуја и ми стана јасно што е работава, па се подсмирив малку, подоцна, откога почна да паѓа дожд, организмот ми се смири (како и секогаш). Одкога почнав да имам анксиозно растројство, станав метеопат, ама овој пат ми беше екстремно лошо. Е сега, ме интересира дали оваквата појава се манифестира, помалку или повеќе, освен кај болните и кај здравите особи? Да бидам поконкретна, дали здрав човек може екстремно да пати од метеопатија или јас имам некое органско пореметување?
Никакво пореметување, времево е стварно каша, и по мене глеам :) No worries :)

М

Мартин`

Гостин
Ме болеше главата цел ден уште од сабајле, после преспав 4-5 саати и сега како видот да ме зафркава нешто еве веќе скоро 1-2 саати. Како ми се замаглува одвреме навреме и избелување/замаглување ми се појавува на видот.. што е работава ? :rolleyes:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Ме болеше главата цел ден уште од сабајле, после преспав 4-5 саати и сега како видот да ме зафркава нешто еве веќе скоро 1-2 саати. Како ми се замаглува одвреме навреме и избелување/замаглување ми се појавува на видот.. што е работава ? :rolleyes:
Ти се случило ова во минатото или само денес? Да не беше на сонце изложен?

М

Мартин`

Гостин
Ти се случило ова во минатото или само денес? Да не беше на сонце изложен?
Само денес, инаку не бев изложен на јако сонце онака веќе накај 6-7 дури имав физичка активност.

Член од
15 март 2010
Мислења
5.869
Поени од реакции
6.382
Луѓе помагајте...
3ти ден по ред имам чудни шумови во главата, без болки, само чист шум, некогаш се појачува на моменти... на сабајле обично, траат по неколку минути, најчесто се константни шумови еднобразни . Пробав да сменам просторија, место положба но ме следи и шумот, кој доаѓа од мојата глава....
Што се промени во последните денови кај мене е следново:
1.Почнав да работам 3та смена , значи до 8 сабајле , пред тоа седев до 3-4 па и 5, и немав проблеми со шумови во глава.
2.Променив земја на становање, но не ми е прв пат, веќе 7-8 пат кога менувам клима,земја...
3. Помагав при прскање на пестициди, или како и да се викаат, отрови против бубашваби , лебарки.. значи имам вдишано од лошата миризба од отровната смеса, исто така вдишав и миризба од хлор за чистење на вода во базен....

Има ли логика да овој шум во главата произлегува од некоја од овие промени кај мене?
Или е нешто сосем трето?
Благодарам.

Брзии

Бело сунце, Бело небо, иди даље бог те јебо!
Член од
15 јануари 2012
Мислења
1.026
Поени од реакции
481
Луѓе помош. Машко сум и имам проблем со градите. Имам нешто како топче точно зад брдавицата. Не се приметува однадвор ама со допир да. На левата града ми е поголоемо, а на десната помало?

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.750
Поени од реакции
5.003
Луѓе помагајте...
3ти ден по ред имам чудни шумови во главата, без болки, само чист шум, некогаш се појачува на моменти... на сабајле обично, траат по неколку минути, најчесто се константни шумови еднобразни . Пробав да сменам просторија, место положба но ме следи и шумот, кој доаѓа од мојата глава....
Што се промени во последните денови кај мене е следново:
1.Почнав да работам 3та смена , значи до 8 сабајле , пред тоа седев до 3-4 па и 5, и немав проблеми со шумови во глава.
2.Променив земја на становање, но не ми е прв пат, веќе 7-8 пат кога менувам клима,земја...
3. Помагав при прскање на пестициди, или како и да се викаат, отрови против бубашваби , лебарки.. значи имам вдишано од лошата миризба од отровната смеса, исто така вдишав и миризба од хлор за чистење на вода во базен....

Има ли логика да овој шум во главата произлегува од некоја од овие промени кај мене?
Или е нешто сосем трето?
Благодарам.
Vo vrska so tie shumovi sho ti se slushaat ,eden drugar se zaleshe od istiov problem i mu otkrija deka bilo povrzano so uvoto.Ne se sekjavam bash konkretno shto beshe problemot , ama ako prodolzat tie shumovi.. trkni do lekar.

Член од
10 декември 2011
Мислења
228
Поени од реакции
150
Ќе те пушти денес. Од времето е. На сите ни се замаглува. Можеби висок притисок, ти се качил. Верувам дека не е ништо страшно. Си знаеш по себе, ако ти е така и денес отиди до лекар.

Член од
29 ноември 2010
Мислења
773
Поени од реакции
334
Ми местат порцелански мотови и сеа ми тече крв и ме болат некој заби кога пиам ладно(не ми се наместени мостовите имам нешто како железо ставено) дали некој знае до кога ке ми тече крв и како да не ме боли кога пиам ладно?

L

.Lost Angel.

Гостин
Вака каде би можел да одам да направам преглед значи на целото тело :) да не се шетам од очна ваму таму :) мислев дали има некоја ординација каде што можам да проверам мокрача крв и гениталиите :)

Kajgana Shop

На врв Bottom