Дежурна Ординација! #2

• Креатор на темата Креатор на темата Ѓорѓески
  • Време на започнување Време на започнување
Не е нешто сериозно голем проблем ама ќе прашам

Зошто често периодов ме фаќа струја кога ќе допрам нешто? Пример ќе користам телефон и потоа ќе се фатам да отворам врата струја ќе пецне.

Има некое решение за ова? Незгодно е кога си некаде со луѓе.

Не е нешто сериозно голем проблем ама ќе прашам

Зошто често периодов ме фаќа струја кога ќе допрам нешто? Пример ќе користам телефон и потоа ќе се фатам да отворам врата струја ќе пецне.

Има некое решение за ова? Незгодно е кога си некаде со луѓе.
Да го смениш тоа дуксерот со полиестер што го носиш!

Да го смениш тоа дуксерот со полиестер што го носиш!
Не е дуксер, блуза e. И јас на тоа помислив зошто сум читал дека тоа е и причина ама не можам да го сменам униформа ми е од работа. Да се стопли добро времево и по мајца па нема да има пецкање струја :D

Не е дуксер, блуза e. И јас на тоа помислив зошто сум читал дека тоа е и причина ама не можам да го сменам униформа ми е од работа.

не се плаши, не може да те утепа таа струја.

1000006989.jpg
1000006992.jpg

1000006994.jpg

немам никаков проблем само да прашам дали се во ред овие вредности на притисок и пулс по пешачето од сликата т.с ~6.7km за ~1 час,
првата сл. од притисок и пулс е веднаш по враќањето дома а втората сл. по ~15 мин.
пукајте мислења

Според мене пулсов е малку висок.
Ако се работи за обично пешачење.

Според мене пулсов е малку висок.
Ако се работи за обично пешачење.
па да обично е пешачењето низ урбана средина, само малку по брзо од стандардно пешачење ако гледаш за 1 час имам испешачено >6.5км, при одмарање пулсот најчесто ми е <70/мин.

па да обично е пешачењето низ урбана средина, само малку по брзо од стандардно пешачење ако гледаш за 1 час имам испешачено >6.5км, при одмарање пулсот најчесто ми е <70/мин.
Не ја видов сликата горе воопшто затоа прашав.
Ова и не е баш релаксирано пешачење, повеќе е moderate intensity.
Вака делува ок и во граници на нормала.
Години,висина,тежина?

Последно уредено:
Прегледај го приврзокот 447098
Прегледај го приврзокот 447099

Прегледај го приврзокот 447100

немам никаков проблем само да прашам дали се во ред овие вредности на притисок и пулс по пешачето од сликата т.с ~6.7km за ~1 час,
првата сл. од притисок и пулс е веднаш по враќањето дома а втората сл. по ~15 мин.
пукајте мислења
...добар... ама се гледа дека форсираш, а немаш уште добра кондиција... пократки стази и пократко време... па после некое време некоја недела зголеми и време и патека...вака наеднаш од зимски сон - Не, па макар било пешачење!

...добар... ама се гледа дека форсираш, а немаш уште добра кондиција... пократки стази и пократко време... па после некое време некоја недела зголеми и време и патека...вака наеднаш од зимски сон - Не, па макар било пешачење!
фала, да баш после зимски сон, инаку возам и точак на почеток по 20км за при крај на сезоната и над 5-60км на ден.
Автоматски споено мислење:

Не ја видов сликата горе воопшто затоа прашав.
Ова и не е баш релаксирано пешачење, повеќе е moderate intensity.
Вака делува ок и во граници на нормала.
Години,висина,тежина?
години 45+
176см
~75кг

фала, да баш после зимски сон, инаку возам и точак на почеток по 20км за при крај на сезоната и над 5-60км на ден.
Автоматски споено мислење:

години 45+
176см
~75кг
Не си почетник но не си ни професионалец.
Средна класа просечен велосипедист што е супер.
Резултатите се ок горе долу, за еден велосипедист.

Здраво, каде може да се набави оваа инекција? Гледам различни по нетов, сите варираат со цена, сигурно има и разлика во концентрација. Која од следниве би ја препорачале?

PRP е подобра опција, или двете заедно, мада сега има уште подобри методи што се користат

Последно уредено:
Sodium hyaluronate 60mg.
Ти благодарам, но како и што претпоставував тука не можам да ги купам како приватно лице.
Од линковите што го испратив, кој е најдобар?
PRP е подобра опција, или двете заедно, мада сега има уште подобри методи што се користат
Како на пример?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom