Јас кашлам 2 месеца суво. Само што плус сум и пушач. Мада периодов е полн со вируси. Јака настинка е. Ќе помине. Пиј антибиотици. Позprobav so se od apteka od sirupi , fervex, salep, babini recepti i nisto ne pomaga. temperatura nemam , nego samo kaslam. vcera veke ne se trpese i zedov antibiotik , pa ke vidime
Скалпелот можно е да не е стерилизиран. Мој совет е да не си играш, оди на лекар да види, можно е и друго нешто да е причинителот. Немој за да не настане од играчка плачка.Ми се појави чир на внатрешната страна од бутот, големо е околу 7-8 цм и земав го стиснав малку искочи гној. Мислам дека е влакно но незнам што да правам. Имам скалпел, ракија, ракавици али неам храброст да го сецнам. На лекар неќам да идам пошо мразам лекари значи во опција е самиот да го средам а да не искомплицирам нешто. Совет? :S
Немој да го стискаш. Оди на лекар, во амбуланта во градска ќе ти ја извадат и капсулата, оти пак ќе ти се направи.Ми се појави чир на внатрешната страна од бутот, големо е околу 7-8 цм и земав го стиснав малку искочи гној. Мислам дека е влакно но незнам што да правам. Имам скалпел, ракија, ракавици али неам храброст да го сецнам. На лекар неќам да идам пошо мразам лекари значи во опција е самиот да го средам а да не искомплицирам нешто. Совет? :S
ставаат анестезија?Немој да го стискаш. Оди на лекар, во амбуланта во градска ќе ти ја извадат и капсулата, оти пак ќе ти се направи.
Ако веќе го имаш растурено, ќе го исчистат, можеби ќе го искиретажираат.
Локално само, ке ти го здрват местото, и ќе си работат а ти можеш да си свиркаш зад зеленото платноставаат анестезија?
'очеш потражит Кажи им да ти стават, иако нема баш големо значење анестезијата, ако те боли местото и кога ќе те боцнат ќе боли. Ама побарај си ти секако Во секој случај немој сам да правиш експерименти, може да си направиш инфекција и уште поголема беља.ставаат анестезија?
Работата е што сум имал слично искуство само кај опашната коска (пилодинална циста), и на живо ме сечеа. Таква болка не сакам пак да осетам Ќе го оставам да се повлече ова па ако се појави пак ќе го средам во амбуланта. Фала за советите'очеш потражит Кажи им да ти стават, иако нема баш големо значење анестезијата, ако те боли местото и кога ќе те боцнат ќе боли. Ама побарај си ти секако Во секој случај немој сам да правиш експерименти, може да си направиш инфекција и уште поголема беља.
Друг пат ако ти се појави уште на почеток кога ќе приметиш дека се формира стави преврска со црна маст и хлорамфеникол (антибиотска маст за очи), помешај ги, стави ги на една газичка и залепи ја газичката на местото.
Ставаат. 7-8 см е прилично големо, којзнае колку те боли кога ќе го удриш.ставаат анестезија?
Јади мед, повеќе пати во денот. За кашлица многу помага медот.terav inaet ama sega veke pijam.Da se nadevame deka ke pomine oti ke me izbrkaat od doma uste malku ako prodolzam so kaslanjene se trpi veke
pozz
Стави му преврска и види, ако не почне да се повлекува за ден-два не губи време. Некогаш даваат и антибиотик ако е воспалението поголемо. Ако можеш побарај упат за во државна, на пластична хирургија побарај го Др. Џокиќ (или Ѓокиќ, не ми текнува дали беше со џ или ѓ) или во вторник или во четврток му беше амбулантски ден, еден од најдобрите е, ќе го среди тоа без проблем и без непотребна болка. Сепак се надевам ќе ти помине и без тоа.Работата е што сум имал слично искуство само кај опашната коска (пилодинална циста), и на живо ме сечеа. Таква болка не сакам пак да осетам Ќе го оставам да се повлече ова па ако се појави пак ќе го средам во амбуланта. Фала за советите
Едно тегло мед изедов во рок од 2 недели. Во чајот, насабајле, навечер. Единствено нешто шо ми помогна беше антибиотикот. Заедно со кафетин колд. Сепак времево е створено за вируси. Трет пат ме повторува мене. Уште кашлам но умерено. Ако ме прашуваш мене не е ништо болно да отидеш на лекар, да те слушне, види и да ти даде соодветна терапија да не се мачиш себе.Јади мед, повеќе пати во денот. За кашлица многу помага медот.
На другарка моја и се појави. Го пукна така сама и пак и се појави на крај мораше хируршки да и го извадат. Со локална анестезија, без болка. Сепак рана ќе биде отполе боли но е поднослива. Оди нека ти го средат за да си немаш маки пак. ПоздравМи се појави чир на внатрешната страна од бутот, големо е околу 7-8 цм и земав го стиснав малку искочи гној. Мислам дека е влакно но незнам што да правам. Имам скалпел, ракија, ракавици али неам храброст да го сецнам. На лекар неќам да идам пошо мразам лекари значи во опција е самиот да го средам а да не искомплицирам нешто. Совет? :S