Дежурна Ординација! #2

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
има ли врска давање на крв со диоптер ако имаш?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
Да не знаете што е проблемот ако нема голема разлика помеѓу систолниот и дијастолниот притисок, 96-81? Пулсот е висок (96).

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Да не знаете што е проблемот ако нема голема разлика помеѓу систолниот и дијастолниот притисок, 96-81? Пулсот е висок (96).
Освен тоа некои други симптоми има?

Член од
6 април 2015
Мислења
423
Поени од реакции
150
вчера ми се случи нешто невидено , во мирно време ке погинев , на коленото ( зглобот ,горната коска на ногата ,чашката, незнам како поинаку да објаснам) ми излета настрна , и ми крцна :eek: и во сета таа болка со рака го турнав назад и ја исправив ногата , па сите светци ги видов ,и ми се стемна пред очи ...
е сега ме боли назад зад коленово не можам да ја исправам целосно ногата , ставам зелка малку помина али не целосно ... чаре...

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.732
Поени од реакции
42.320
вчера ми се случи нешто невидено , во мирно време ке погинев , на коленото ( зглобот ,горната коска на ногата ,чашката, незнам како поинаку да објаснам) ми излета настрна , и ми крцна :eek: и во сета таа болка со рака го турнав назад и ја исправив ногата , па сите светци ги видов ,и ми се стемна пред очи ...
е сега ме боли назад зад коленово не можам да ја исправам целосно ногата , ставам зелка малку помина али не целосно ... чаре...
ставај кромид, замотај го само околу местото, и да биде ситно исецкан ко за гулаш

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
аритмија и замор :/
Обично дисбаланс на електролити - дехидрација, најбезболно е да се проба со магнезиум и вода со лимон во големи дози. Големи дози вода/лимон, не магнезиум.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.721
Ми излезе whitehead, онакво мало со гнојче на очниот капак, на средина.
Мислам дека не е јачмен, никогаш сум немал јачмен (патем, што е точно јачмен и како е на англиски?).
Од пред 3-4 дена e. Дали да го оставам, дали да се обидам да го пукнам, да го третирам некако...?

Последно уредено:

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Знам дека зелката помага при болки. Земи листови истолчи ги и замотај ги околу ногата (болното место) со завој. Но мој најтопол совет ти е што побрзо да отидеш на лекар, затоа што најчесто оваа состојба повторно се повторува.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
@Anon, Провери дали на трепавиците имаш нешто? гледај убаво.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Би имал демодекс, али најверојатно немаш. Бактериска инфекција ти е тогаш најверојатно. Лупај витамин ц, многу цитрусни овошја и намачкај се со некој гел/крема за тоа.

Не е лошо да се третираш со масло од диво оригано или со каранфилче - clove bud, треба да ги има во Биокулт. Не на око, внатрешно и инахалации со затворени очи.

Член од
6 април 2015
Мислења
423
Поени од реакции
150
Знам дека зелката помага при болки. Земи листови истолчи ги и замотај ги околу ногата (болното место) со завој. Но мој најтопол совет ти е што побрзо да отидеш на лекар, затоа што најчесто оваа состојба повторно се повторува.
ме уплаши сега за повторувањево :( сношти ставив зелка и денес , и болката се намалува ... но тоа што треба да носам стегач цел живот на колено ужасно ме нервира и растажува. :(

Kajgana Shop

На врв Bottom