Дежурна Ординација! #2

Член од
20 октомври 2012
Мислења
3.612
Поени од реакции
6.240
Абе финтава е до понеделник :(
Ако се активни значи скоро излезени тешко до понеделник дека скроз ќе исчезнат али сигурно ќе се намалат.
Ќе ги покриеш после со пудра и готово.

А

Атомската мравка

Гостин
Нешто за опуштање ? Многу напнат сум со учењево деновиве и никако неможам да се сконцентрирам, кажујте некакви препораки.. миризливи масла или што и да е ако има таква работа што помага / ви помогнала / знаете дека помага. Да не почнувам да пушам марихуана :D

Член од
20 октомври 2012
Мислења
3.612
Поени од реакции
6.240
Нешто за опуштање ? Многу напнат сум со учењево деновиве и никако неможам да се сконцентрирам, кажујте некакви препораки.. миризливи масла или што и да е ако има таква работа што помага / ви помогнала / знаете дека помага. Да не почнувам да пушам марихуана :D
Медитација (мисли на ништо)

NelTu

Coffee addict
Член од
1 август 2011
Мислења
2.370
Поени од реакции
7.013
Пушти си enya ,пиј зелен чај, ефикасно е и тоа како.

n/a

Член од
28 декември 2011
Мислења
1.194
Поени од реакции
2.258
Ако најдеш - масло од босилек.
Дури и како мирис, во лампа за миризливи масла.
Имам читано некоја студија во која е потврдено дека масло од босилек, т.е. пареи од масло од босилек, не само што смируваат, помагаат при главоболија, туку и ги подобруваат интелектуалните способности.

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
другарчево мое неколку пати на рацете му се појавува како алергија, како со коприва да е поминат, по неколку часа тоа исчзнува, и по некој ден пак, пред околу еден месец имаше некаква алергиска реакција и го држеше приближно две недели, ќе постирам слики со цел да видите евентуално да не станува збор за нешто друго

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
другарчево мое неколку пати на рацете му се појавува како алергија, како со коприва да е поминат, по неколку часа тоа исчзнува, и по некој ден пак, пред околу еден месец имаше некаква алергиска реакција и го држеше приближно две недели, ќе постирам слики со цел да видите евентуално да не станува збор за нешто друго
Алерго тест нека направи, на братучед ми му се појавуваше вака после јогурт пиење и му открија дека е алергичен на некоја состојка што ја ставале во јогуртот :D

Член од
26 март 2011
Мислења
659
Поени од реакции
667
Ти треба за опуштање нешто или за концентрација?
Ако ти треба за опуштање, земи чај од валеријана, но тој и ќе те успие така да нема нешто да се фркнеш од учење. Или евентуално ако најдеш некаде персен таблети.
Ако пак ти треба нешто за концентрација, земи билобил актив (ако си над 12 год). На билна база е, го зголемува протокот на крв во мозокот и ја зголемува концентрацијата. Немој да го пиеш навечер зошто ќе имаш несоница.
--- надополнето: 29 декември 2012 во 16:23 ---
Абе финтава е до понеделник :(
Незнам дали ги смири веќе акните, ама во случај да не, иди до аптека купи скинорен маст, во него имаш антибиотик кој делува дирекно на акните, за ден - два ако акните ти се од нервна база т.е. не е хормонско пореметување, го смируваш лицето гарант, немаш потреба да пиеш доксициклин бидејќи реално немаш индикација за истиот а башка што е доста штетен.

NelTu

Coffee addict
Член од
1 август 2011
Мислења
2.370
Поени од реакции
7.013
--- надополнето: 29 декември 2012 во 16:23 ---

Незнам дали ги смири веќе акните, ама во случај да не, иди до аптека купи скинорен маст, во него имаш антибиотик кој делува дирекно на акните, за ден - два ако акните ти се од нервна база т.е. не е хормонско пореметување, го смируваш лицето гарант, немаш потреба да пиеш доксициклин бидејќи реално немаш индикација за истиот а башка што е доста штетен.
Другарками ми даде еден крем од швајцарија. Acne Creme Windmer

за една вечер сите ми ги смири. Се нанесува само на акните, и првите 2 недели мораш преку 1 ден да го користиш пошто многу бил јак, а после тоа може секој ден.
Сеа уште да најдам некој што е во германија или швајцарија да ми го донеси, и за мене :P

Член од
26 март 2011
Мислења
659
Поени од реакции
667
Другарками ми даде еден крем од швајцарија. Acne Creme Windmer

за една вечер сите ми ги смири. Се нанесува само на акните, и првите 2 недели мораш преку 1 ден да го користиш пошто многу бил јак, а после тоа може секој ден.
Сеа уште да најдам некој што е во германија или швајцарија да ми го донеси, и за мене :P
Алтернатива на оваа крема кај нас е DEARCOME од Dr. Wolf, потполно истиот состав, немаш потреба да чекаш некој од Германија да ти ја носи ;) цената е околу 800 ден.

NelTu

Coffee addict
Член од
1 август 2011
Мислења
2.370
Поени од реакции
7.013
Алтернатива на оваа крема кај нас е DEARCOME од Dr. Wolf, потполно истиот состав, немаш потреба да чекаш некој од Германија да ти ја носи ;) цената е околу 800 ден.
Веќе го порачав, 600 денари е.

Nymphadora

Емоцинално незрело џубре
Член од
2 февруари 2009
Мислења
986
Поени од реакции
1.672
Ова е втор ден како што ми е отечена деснава рака... и левата е малце.. али не се чуствува толку... деснава е бааѓи отечена уште од вчера. Прво мислев дека е од тоа што шеткав вчера од ладното, па и фактот што имам слаба циркулација.. не ме зачуди.. али отокот воопшто не е спаднат еве и денес.. иако не сум излезена надвор. Ако знае некој што да направам за да не одам на лекар :D пробав да пијам повеќе вода.. да не е случајно до тоа.. али сепак некое мислење или совет добро би ми дошол

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Ова е втор ден како што ми е отечена деснава рака... и левата е малце.. али не се чуствува толку... деснава е бааѓи отечена уште од вчера. Прво мислев дека е од тоа што шеткав вчера од ладното, па и фактот што имам слаба циркулација.. не ме зачуди.. али отокот воопшто не е спаднат еве и денес.. иако не сум излезена надвор. Ако знае некој што да направам за да не одам на лекар :D пробав да пијам повеќе вода.. да не е случајно до тоа.. али сепак некое мислење или совет добро би ми дошол
Прво, најдобро е да отидеш сепак на доктор, штом отокот ти стои подолго треба добро да се провери што е работата.
Пробај свари си чај од магдонос, тој е благ диуретик, можеби ќе ти го смали малку отокот.

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
Треба да направам проект по фармакологијa,а треба да пишувам за барбитурати а во книгата и не е баш најдобро објаснето,па ќе сака ли некој да ми каже во два три кратки збора што се тоа? :)

Kajgana Shop

На врв Bottom