Девизно или денарско орочено штедење?

• Креатор на темата ViM
  • Време на започнување
Член од
29 октомври 2011
Мислења
1.029
Поени од реакции
954
Член од
22 април 2005
Мислења
1.338
Поени од реакции
505
Koja banka momentalno ima najdobri uslovi za kredit i najmali kamati? Sakam da zemam kredit na 600.000 den ama nejkam da me uslovuvaat so ziranti i tn.Imate nekoja informacija?

Член од
22 април 2005
Мислења
1.338
Поени од реакции
505
Pa znaci bez ziranti. Ne im e dovolno na kraj sto od 600.000 ke im vratam 800.000?

Член од
29 октомври 2011
Мислења
1.029
Поени од реакции
954
znae li nekoj kade moze da se kupi japonski jen? vo nekoja banka?i koj e kursot

MajMyH

EngineereD Fr0m DarknesS proTected by Divini✞Y ☤
Член од
11 септември 2011
Мислења
2.630
Поени од реакции
2.256
Дечки немам многу време за шетање по банките ако сте некој информирани ве молам за помош каде се најголеми каматните стапки за штедење и во девизи и во денари (во која наша банка се исплати најдобро) на временски рок од 1 година.

Stefus Corp.

Рационална Коза
Член од
22 август 2012
Мислења
2.097
Поени од реакции
1.821
Дечки немам многу време за шетање по банките ако сте некој информирани ве молам за помош каде се најголеми каматните стапки за штедење и во девизи и во денари (во која наша банка се исплати најдобро) на временски рок од 1 година.
Eurostandard za se samo za AUD tutunska
--- надополнето: 3 јули 2013 во 01:33 ---
eur/den /jpy slabo odi najverojatno kje pagja ne e pametno da investiras vo jpy. Plus i kamatite se smesni 1% a na nekoj mesta i pod 1%.
--- надополнето: 3 јули 2013 во 01:34 ---
eur/den /jpy slabo odi najverojatno kje pagja ne e pametno da investiras vo jpy. Plus i kamatite se smesni 1% a na nekoj mesta i pod 1%.

MajMyH

EngineereD Fr0m DarknesS proTected by Divini✞Y ☤
Член од
11 септември 2011
Мислења
2.630
Поени од реакции
2.256
Фала за одговорот
А според тебе во која валута е најдобро да се чуваат пари моментално, девизите ми се во евра али колку е паметно незнам бидејќи не сум многу во тек со берзи и такви работи.

Stefus Corp.

Рационална Коза
Член од
22 август 2012
Мислења
2.097
Поени од реакции
1.821
Фала за одговорот
А според тебе во која валута е најдобро да се чуваат пари моментално, девизите ми се во евра али колку е паметно незнам бидејќи не сум многу во тек со берзи и такви работи.
Evra se vo red no moze da gi iskombiniras so denari i avstraliski dolari vo nekoj soodnos.

Член од
18 ноември 2010
Мислења
436
Поени од реакции
135

Mozebi short term JPY is short ama long term JPY e najverojatno the most under valued currency. Zatoa moj sovet cekaj jenot da padne uste 5-7% i kupuvaj i stedi.

Член од
29 октомври 2011
Мислења
1.029
Поени од реакции
954

blagodaram za sovetite, no jas ve prasav kade mozat da se kupat, mi trebaat vozmozno e da patuvam za japonija. pozdrav

Kajgana Shop

На врв Bottom