Двомесечно бебе од Кавадарци со срцева мана напуштено од родителите - има ли кој да го спаси?

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.744
Поени од реакции
8.766
што ако немаат ни кујча, невработени се, и немаат богати пријатели?
Со донации се собираат и те како пари. Само прочитај ја темата за бебето Ева.
Едно што родителите собраа повеќе од потребно, па и кога не требаше, излезе и дека некои други кои исто собирале, собрале 5000 евра повеќе па и кола си купиле.
Овој народ колку и да нема, дава пари за вакви работи.
Па ако треба ќе се шиткам за 500 зад МТВ, ама од свое дете не се откажувам.
И не, на ова дете не му треба само операција, му треба и мајка, па посебно во овој период.

НЕ ПОСТОИ ПРИЧИНА ДА СЕ ОТКАЖЕШ ОД СВОЕТО ДЕТЕ.
--- надополнето: 25 октомври 2012 во 03:07 ---
Јас на некој начин ги оправдувам луќето.Ја оставиле бидејќи можеби немале пари да ја лечап,па се надеваат дека државата ќе ја излечи,или пак некој ќе ја посвои и че ја излечи.Не сакаат детето да им умира дома на раце.
Ајде,поччнете со камењата по мене...
Нема што со камења.
Факт е дека државата покрива 80 посто, 20 посто паѓа на родителите, а како и многу пати до сега, родителите ќе соберат пари преку донации.
Не се ни обиделе, тоа е најголемиот проблем.

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Нема што со камења.
Факт е дека државата покрива 80 посто, 20 посто паѓа на родителите, а како и многу пати до сега, родителите ќе соберат пари преку донации.
Не се ни обиделе, тоа е најголемиот проблем.
За жал, Пума, не секогаш луѓето успеваат на време да ги соберат тие 20%. За некој и тие 20% се несовладлива препрека, не си свесна колку луѓе не стигаат на време да го направат тоа. Не е така едноставно како што ти изгледа. Треба време, време да се земе конзилијарно, да се отвори број, да се добие согласност од фондот, нешто што не секој го има. И од кај знаеш дека не се обиделе? Ги знаеш лично? Знаеш во каква ситуација биле? Плус, не сите луѓе имаат начин да ги пласираат своите приказни во медиумите, не знаат сите да направат бука. Колку теми има овде со 10-15 прегледи? И, погледај наназад низ теми, на колку има напишано "прекасно беше". Не ги романтизирај работите така. За некои луѓе тоа е невозможно, па гледаат да се снајдат како можат. Ако овој начин бил најбрз, наједноставен, а и единствен и тие луѓе решиле да се згазат себе за да го спасат своето дете, целосно ги оправдувам.

Член од
10 јануари 2011
Мислења
86
Поени од реакции
41
@PurplePuma, колкав период за собирање на пари имала малата ема ме итнересира? во колкав временски период успеале да ги соберат парите?
колку што знам ова двомесечно бебе му се даваше ептен малку време, и дали би успеале да соберат донации во брз период не знам. А покрај другото, колку мајки си го изгубиле детето што постапиле како што ти кажуваш, да го сочуваат покрај себе безразлика на било што - нема како да му се помогне (недоволно собрани донации), а државата при таков случај ја здоболе најмалото прсте - и како резултат, ќе си почине, само што тие приказки не ги кажуваат на телевизија...

Е сега гледам бебево здраво е, и доколку не си го побараат назад родителите тогаш да, не се родители во вистински збор (тоа времето ќе каже). Сепак, му посакувам се најубаво на бебето и да изразсне во сакана (семејна) средина...

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.744
Поени од реакции
8.766
Јас реков.
Ќе се проституирам за да соберам пари, ама од свое дете не се откажувам.

Lu5

Som la gent Blaugrana!
Член од
30 ноември 2011
Мислења
4.224
Поени од реакции
7.307
Јас реков.
Ќе се проституирам за да соберам пари, ама од свое дете не се откажувам.
ок

не гледаш дека пишува и поназад, некој ги советувал родителиве на ова за државата да се погрижи за болеста, после пупу не важи.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.744
Поени од реакции
8.766
ок

не гледаш дека пишува и поназад, некој ги советувал родителиве на ова за државата да се погрижи за болеста, после пупу не важи.
Камо среќа да им успее тоа.
А ќе видиме дали ќе ја сакаат назад, бидејќи државата сака да им ја додели назад.
Јас веднаш би ја дала на Канаѓаниве, без да размислувам за тукашните родители.

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Камо среќа да им успее тоа.
А ќе видиме дали ќе ја сакаат назад, бидејќи државата сака да им ја додели назад.
Јас веднаш би ја дала на Канаѓаниве, без да размислувам за тукашните родители.
Затоа ти не си таа која одлучува, туку државата и затоа постои тој процес кој е опишан погоре, за да не може Деви Марии како тебе да паметуваат. Извини, обично не се обраќам вака лично, но ти не си таа која треба да им суди на родителите незнаејќи во каква ситуација се наоѓаат и која мака ги натерала да се одлучат на таков чекор. Никој од мерак не се откажува од детето.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.744
Поени од реакции
8.766
Затоа ти не си таа која одлучува, туку државата и затоа постои тој процес кој е опишан погоре, за да не може Деви Марии како тебе да паметуваат. Извини, обично не се обраќам вака лично, но ти не си таа која треба да им суди на родителите незнаејќи во каква ситуација се наоѓаат и која мака ги натерала да се одлучат на таков чекор. Никој од мерак не се откажува од детето.
Па не отидов да ги тепам по дома.
Ти обраќај се како сакаш, мојот став е тој.
--- надополнето: 25 октомври 2012 во 14:53 ---
И не ме навредувај. Навистина... Дева Марија :)

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
И не ме навредувај. Навистина... Дева Марија :)
Така де. Дева. Само Марија, батали тоа дева.

Нешто ново со детево? Помина времето. Ја оперираа? Постоперативно како? Канѓаниве? Родителите? Нешто?

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Јас на некој начин ги оправдувам луќето.Ја оставиле бидејќи можеби немале пари да ја лечап,па се надеваат дека државата ќе ја излечи,или пак некој ќе ја посвои и че ја излечи.Не сакаат детето да им умира дома на раце.
Ајде,поччнете со камењата по мене...
Само да не се сетат после излекување или уште полошо после 15 години и малата да е веќе посвоена во Канада, па да дојдат со генијална идеја дека имале ќерка и ај да ја побараме назад.Не верувам дека тогаш девојчето би реагирало ок...

~DaRko

Поштен лопов
Член од
29 март 2009
Мислења
5.888
Поени од реакции
2.481
важно е што се спаси. белки ќе се најдат добри луѓе што ќе ја посвојат или барем државава добро ќе се грижи за неа.
а на родителите ај да не им се мешаме ама од ушите нека си каснат

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Може немале друг избор, да не судиме пред рака. Може немале како, ама пак некој им шепнал за овој начин каде државата мора да плати без да кенка и кемчи и седум комисии да убијат месеци време додека се крене паблик ауткрај и после да одлучат позитивно, а да биде предоцна.

Kajgana Shop

На врв Bottom