Даjте сериозно... Ви недостига ли Jугославиjа?

S

silmarillion

Гостин
Одиси во темата кај што плукаш по вмро.

Аха, а оној тито што знаел голф да игра, да пуши пура и сите други манири и знаења ги стекнал у војна во планина можда у некој погон работејки со алат? Мрш бе ве возат ден денес ко мали деца со прикаски за тито шпиунот.
Боље да ме возат за Тито него за Грујо месаја :)))))

И

Име И Презиме

Гостин
со две раце потпишувам дека ве боли вистината за југославија зошто гаите комунистички ставови.

И

Име И Презиме

Гостин
Титов велеС :pos:, титов врв , јосип броз тито гимназија..... аа у ствари цело време имале фалц тито:drk:

Член од
16 јануари 2014
Мислења
2.342
Поени од реакции
1.619
Одиси во темата кај што плукаш по вмро.

Аха, а оној тито што знаел голф да игра, да пуши пура и сите други манири и знаења ги стекнал у војна во планина можда у некој погон работејки со алат? Мрш бе ве возат ден денес ко мали деца со прикаски за тито шпиунот.
Се просветлувам на темава кога ги читам твоите мислења.
Ова со мермеров е еден од најпоучните постови што ги имам прочитано, сеуште неможам да си поверувам на очите дека сум прочитал таков пост на форумот.

Последно уредено:
И

Име И Презиме

Гостин
Се просвелтувам на темава кога ги читам твоите мислења.
Ова со мермеров е еден од најпоучните постови што ги имам прочитано, сеуште неможам да си поверувам на очите дека сум прочитал таков пост на форумот.
А за тито нешто ? или немаш капацитет за тоа да збориш.
Југославија е темава

B

Bafra

Гостин
Кои бе црни аргументи? Прво, темата е дали ви недостига Југославија, а не зошто се распадна Југославија, или одржливоста на економскиот модел на бивша Југославија. Второ, дури и тој модел да беше неодржлив, можеше да биде заменет со друг економски модел, без да дојде до распад на државата. Затоа ти реков дека пропаста на Југославија беше од политички, а не од економски причини.

Она што е интересно е што Југославија е единствената држава од сите комунистички која всушност им недостига на луѓето кои живееле во неа. Мора нешто да било посебно во врска со неа.
Е добро чим темата била дали ви недостига, тука не ти се мешам.
Како што ти напиша многу работи биле бесплатни, само што нема бесплатен ручек во природата, па затоа сега си плаќаме.

Јас сум бил титов пионер ама НЕ ми недостига, зашто сум сфатил која е цената за да ја живееме таа утопија.
Да била одржлива, кралицата прва ќе си ја вовела :D

Чекај, да прашаш чех или словак кога живеел поубаво што ќе ти каже?
Не сум зборел со Чеси, ама сум зборел со Кинези, велат сега е многу подобро. Сум зборел со Бугари, Словенци, велат сега им е подобро. Чесите гледајќи каква им е економијата, колку фабрики имаат, мислам дека не се жалат баш. Штом Мијалков таму направил милиони сигурно е убаво :D
Татко ми се утепувал од работа, бил и иноватор, заштедил на фабрика милион марки на годишно ниво, па ништо не добил за тоа. А директорите и некои од политичкиот систем убаво си се опариле. Тие истите сеуште живеат од тогашните украдени пари.
Ти на таквото ќе отвореше своја фирма и така лесно ќе ја префрлеше во друга држава во таков систем.

Еден куп луѓе од КПЈ излегоа со по неколку стана без динар да платат.
А и сега нивните потомци ги водат истите држави.

Заборавив да ги спомнам Венецуела и најново Никарагва, најнови примери како завршува утопијата - социјализам

Последно уредено од модератор:
S

silmarillion

Гостин
Е добро чим темата била дали ви недостига, тука не ти се мешам.
Како што ти напиша многу работи биле бесплатни, само што нема бесплатен ручек во природата, па затоа сега си плаќаме.

Јас сум бил титов пионер ама НЕ ми недостига, зашто сум сфатил која е цената за да ја живееме таа утопија.
Да била одржлива, кралицата прва ќе си ја вовела :D

Не сум зборел со Чеси, ама сум зборел со Кинези, велат сега е многу подобро. Сум зборел со Бугари, Словенци, велат сега им е подобро. Чесите гледајќи каква им е економијата, колку фабрики имаат, мислам дека не се жалат баш. Штом Мијалков таму направил милиони сигурно е убаво :D
Татко ми се утепувал од работа, бил и иноватор, заштедил на фабрика милион марки на годишно ниво, па ништо не добил за тоа. А директорите и некои од политичкиот систем убаво си се опариле. Тие истите сеуште живеат од тогашните украдени пари.
Ти на таквото ќе отвореше своја фирма и така лесно ќе ја префрлеше во друга држава во таков систем.

Еден куп луѓе од КПЈ излегоа со по неколку стана без динар да платат.
А и сега нивните потомци ги водат истите држави.

Заборавив да ги спомнам Венецуела и најново Никарагва, најнови примери како завршува утопијата - социјализам
Па тоа бе сине бееее. Значи на сите им е подобро сега отколку во комунизмот. А нас, не ни е. И уште заслужуваме држава? Гоце Ченто Брашнаров и незнам уште кој? Па оној уште ќе ми го поти со тоа дека бил македонец а не фиромец? Со кој памет бе :) Па уште немале шанса Ченто и компанија. Не бе баце,

Член од
16 јануари 2014
Мислења
2.342
Поени од реакции
1.619
А за тито нешто ? или немаш капацитет за тоа да збориш.
Југославија е темава
Не бе, одкога го прочитав мермерот веднаш ми се зголеми капацитетот.

Инаку, си кажав за другарот Тито, да не бил тој, денеска ќе немавме држава.

И

Име И Презиме

Гостин
Не бе, одкога го прочитав мермерот веднаш ми се зголеми капацитетот.

Инаку, си кажав за другарот Тито, да не бил тој, денеска ќе немавме држава.

А бе кој бил Тито незнаеш , па ке збориш дека немало да постоиме :pos:. Прочитај и за Јошуа Франц Амброз Мајер па ке правиме муабет. :oeoeoe:

S

silmarillion

Гостин
А бе кој бил Тито незнаеш , па ке збориш дека немало да постоиме :pos:. Прочитај и за Јошуа Франц Амброз Мајер па ке правиме муабет. :oeoeoe:
Абе несреќо, можел и Куровмиленче да се вика и да бил Евреј, луѓето живееле боље у негово време него у Брано/Грујо/Заев-о време deal with it. Живееле боље у Југославија него у Македонија. И не, не ти е крив Тито или Јошуа за тоа. Крив си ти, со ник Име и Презиме и IP адреса што оди директ до тастатурата од која што ги куцаш овие глупости.

Kajgana Shop

На врв Bottom