Да се пуши или не?

Alien_sr

Ultimate Survivor!
Член од
14 мај 2007
Мислења
2.971
Поени од реакции
143
Па нормално е да не се пуши. Сите што почнале да пушат после сакат да се откажат затоа што знаат оти се штетни. Подобро купи си 1 милка чоколадо и готово :smir:
 
Член од
12 септември 2007
Мислења
79
Поени од реакции
5
Дефинитивно не треба да се пуши...јас не сум пушач,не гледам никаква убавина во тоа,да си штетиш себе и на сите околу тебе.Но секој си има свое право на избор доколку си решил да си го уништуваш своето здравје слободно...:toe:
 

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.337
Поени од реакции
2.224
Какво пушење бе :nenene:
Со пушење ги загадува и тие до него што се (непушачите) глупости е ова.:nenene::nenene:
:salut:
 
Член од
14 јули 2008
Мислења
1.449
Поени од реакции
50
Романските пушачи се на нозе во врска со рестрикциите инспирирани од ЕУ. Некои блогери дури повикуваат на формирање невладина организација за нивна заштита од дискриминација.

Со воведувањето на забраната за пушење во возивите, болниците и клиниките, перспективата на оние кои уживаат во оваа навика не изледа добро. Неодамнешните шпекулации во печатот дека пушачите би можеле да имаат тешкотии да најдат работа во блиска иднина уште повеќе ја разгоре дебатата.
„Се согласувам дека пушењето е штетно за моето здравје и оние околу мене (пораката на денешните кутии цигари) и јас се согласувам дека чадот од цигарите мора да се чува настрана од непушачите. Точка.“, вели The Simple Woman.
„Драго ми е што сте се откажале од пушењето и ви честитам. Добри се напорите што ги правите за да ги информирате другите во врска со ризиците од пушењето. За пофалба е да се биде вклучен во создавањето на подобар свет и да се дели искуството со другите луѓе. Не пушете во моја близина е оправдано барање од страна на еден непушач.“
„Но, да расчистиме една работа, а тоа е каде завршува вашиот мандат. Кога ќе ми речете „Престанете со пушењето!“, вие влегувате нелегално во мојата лична сфера. Тоа е непобаран совет и упад“, заклучува таа, барајќи формирање на невладина организација на пушачи.
„Имам една теорија за ,новото православие’, коментира Ilinca. „Сé започна со политичка коректност и на крајот ќе заврши, за жал, со ,диктаторство’ на ,што може’ и ,што не може’. За 3 до 5 години ќе бидеме отпадници од општеството бидејќи пушиме! Маргинализирани, анатемисани, како оние кои не вежбаат редовно или не читаат списанија за скапа мода. Сметам дека треба да формираме невладина организација додека судот сé уште ни дозволува.“
„Да се пуши или да не се пуши, прашање е сега“, парафразира Partizanu’ (Партизанот). „Ја бирам првата опција. Новите мајтапења на Запад веќе традиционално се копираат и применуваат во Романија. Имам пријател кој по некоја случајост е менаџер на мултинационално претпријатие и веќе добива инструкции повеќе да не вработува пушачи.“
„Кому му е гајле ако некој оди зад фабриката која е надвор од Букурешт и испуши цигара? На крајот на краиштата, ова е Балкан“, пишува тој.
„Да не се вработи некој на оваа основа е навистина апсурдно. Тоа ги отвора вратите за слични мерки, да не се вработуваат оние кои се премногу дебели или слаби, а да зборуваме за Е (хемиски додатоци на храната) консументите. Потоа доаѓаат на ред и консументите на алкохол, кафе и, зошто да не, месо“, предвидува Irina.
Сепак, таа признава дека забраната за пушење на јавни места обесхрабрува и ја намалува веројатноста младите генерации да ја прифатат оваа смртоносна навика.


SETimes.com
хаха ..мое мислење е да не се пуши..и кого и да прашате кој пушел а успеал да се откаже ќе ви каже дека мн полесно..и поздраво..поубаво чуство е кога не пушите...хихихи ...ама има луѓе на кои не можеш тоа да им го докажеш...или пак кога ќе видам на кутија од цигаре...пушењето е штетно по здравје..епа зашто ги произведуаа:toe::toe:..се надевам јас нема да пушам..:pipi:
 

Izr0d

Била сам дете...=)
Член од
9 мај 2008
Мислења
593
Поени од реакции
29
MRAZAM KOGA NEKOJ DO MENE PUSI !!
 
Член од
8 јули 2008
Мислења
4.448
Поени од реакции
7.926
ne treba da se pusi..... ne sum pusac... uste edna rabota, stetno e, ama sto smiruva, smiruva....:toe::toe::toe:
 
Член од
24 јули 2007
Мислења
35
Поени од реакции
1
....НЕ! Тоа ти е само губење здравје и пари!Корист никаква!Кој не пробал(јас) да не пробува...а оние шо пушат сите сакаат да престанат ама зараза.....тоа ти е...требало на време да се мисли :salut:
 
Член од
7 јануари 2008
Мислења
368
Поени од реакции
2
pa 100% go podrzuvam ova pravilo. Nikoj ne gi tera da pusat...
 

Шмекерот

Еден и единствен
Член од
24 мај 2008
Мислења
1.767
Поени од реакции
384
Tret den veke kako ne pusam...pocnav mnogu da kaslam...i nekako preku kur mi se dojdeni...tret den ne pusam aj da vidime kolkuike izdrzam..:)
 
Член од
13 април 2008
Мислења
7.589
Поени од реакции
6.945
Ma :nenene:NEEEEEEEEEEEEEEE:nenene: bre, kakvo ti pusenje ... !!!* :wink:

Sve bi mozel da istoleriram, ali toa :nenene: :nenene: :nenene: :nenene: :nenene:
 

Kajgana Shop

На врв Bottom