Друже не е проблем хуманоста проблем е што некои луѓе си ја оставаат домашната работа за утре.
Јас не можам ,а да не се согласам со
HITCH за се она што го кажува во постот.
Ако се работи како треба ќе нема потреба од хуманост.
Па кој к*р се 15 илјади евра(извини ме за речников) за да се спаси човечки живот и плус бебе е цел живот е пред него.
Министеров само си го чеша(извини ме пак за речников).
Невладини организации и тие ништо не прават.
Медиумиве само политика и турски серии на телевзија(преку знаеш што ми е веќе)
Не го ни познавам бебево ама ми се крши срцево кога слушам за вакви случаи ,а многу ги има и ќе донирам еднаш два пати колку можам ама не е тоа решението.
Се повеќе и повеќе мислам дека погрешно е што донираме за било кој.Значи јас плаќам данок на државата за воопшто без да слушнам или прочитам тука истиот ден кога ќе се случи вакво нешто како случајов на Ева да замине уште моментот кога ќе се дијаностицира да и помогнат.
Што е сега решение за Ева еден мерцедес да шитнат од владава 30000 евра и ете кај се парите.Ај ќе ги сватев за 200.000 евра да изиграваа циции ама што пари се 10000 евра?
Треба да се собореме на протест и право кај него дома да му ја товариме колата што ја вози и да и се помогне на Ева и така со наши даноци е купена.
Еве пак ќе кажам не ми е проблем да донирам две три кафиња помалце месечно да не испијам толку е,но додека јас или било кој бидеме известени дека Ева или било кој друг кој има проблем може да е предоцна.
Да сумираме
Министер-Не прави ништо
Медиумите-Дали постои кај нас вакво нешто
Невладини организации-И глуво и ќоро е со партиска книшка.
--- надополнето: 25 август 2012 во 22:50 ---
И дали има некоја вест за Ева ?
Недостасуваат пари или веќе е отидена на операција?