Апсолутно се согласувам дека работничките права на градежниците ( и воопшто работничките права) се крајно злоупотребени, и стварно не ми е јасно зошто не се поведе сметка околу тоа да се прават контроли колку фирмата им нуди "безбедни" услови за работа на градежниците, а уште понејасно ми е и зошто градежниците ( барем дел од нив) и покрај тоа што имаат опрема ( шлем, јаже...) не ги користат.
Јас барем досега јавно не слушнав дека ваквки контроли се направени, а после секој немил настан слушаме како ќе се работи на расчистување на случајот.
Страмота е што од истите тие работници скоро и никој да не е пријавен, а за осигуран да не правиме муабет.
Една од најзагрозената категорија на работници и резил за оваа правна држава што не поведува сметка за нив воопшто.
П.С. Закон има ама правда нема...за жал.
--- надополнето: 18 јули 2012 во 10:46 ---
bojanrock напиша:
↑
Здраво, ова ми е прв пост па би сакал да ве поздравам сите

Вака, знам дека предсемената течност доаѓа пред оргазам и дека во себе содржи мал но сепак ризичен број на сперматозоиди.
Со девојка ми сеуште сме немале секс, но кога сум со неа и без секс често ми се случува од пенисот да ми потече малку ваква течност.
Деновиве планираме да го имаме првиот однос, па страв ми е при возбудата да не дојде до уште поголемо течење на оваа течност пред време и да се случи нешто несакано - кинење на кондомот без да го почувствувам тоа. Мислам да тоа да се пополни врвот на кондомот и да нема доволно место?
Дали некој имал ваков проблем?
да бе, за ова само прашуваш, а не бараш (практична) помош
а да не ти пали колата ќе викаш,комшии, дојди гурни малку
Anco напиша:
↑
не е криво кучето
туку таа, прости ми боже би и го натегнал,тука