Даските што значат живот, а понекогаш и смрт

Член од
1 септември 2011
Мислења
177
Поени од реакции
113
барам уште еден со исто мислење како Пумата.Благодарам.
Имаш, уште вчера јасно се изјаснив!!!!!!!!!!
И покрај тоа што во повеќе наврати се согласувам со твојте постови многу ме иритира начинот на кој го изнесуваш своето мислење и термините кои ги користиш!

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Имаш, уште вчера јасно се изјаснив!!!!!!!!!!
И покрај тоа што во повеќе наврати се согласувам со твојте постови многу ме иритира начинот на кој го изнесуваш своето мислење и термините кои ги користиш!
Анчо, на почетокот те бранев многу од други форумџии кои те напаѓаа.
Но во последно време, со начинот на изразување а и однесување кон одредени форумџии, максимално го променив мислењето.
Поентата е јасна, и се согласуваме, но твојот речник е погаден и од ороспијата на главоњата.

Кои термини не ви се допаѓаат:confused:?

Ороспија, спонзоруша?

Член од
1 септември 2011
Мислења
177
Поени од реакции
113
Апсолутно се согласувам дека работничките права на градежниците ( и воопшто работничките права) се крајно злоупотребени, и стварно не ми е јасно зошто не се поведе сметка околу тоа да се прават контроли колку фирмата им нуди "безбедни" услови за работа на градежниците, а уште понејасно ми е и зошто градежниците ( барем дел од нив) и покрај тоа што имаат опрема ( шлем, јаже...) не ги користат.
Јас барем досега јавно не слушнав дека ваквки контроли се направени, а после секој немил настан слушаме како ќе се работи на расчистување на случајот.
Страмота е што од истите тие работници скоро и никој да не е пријавен, а за осигуран да не правиме муабет.
Една од најзагрозената категорија на работници и резил за оваа правна држава што не поведува сметка за нив воопшто.
П.С. Закон има ама правда нема...за жал.
--- надополнето: 18 јули 2012 во 10:46 ---

Ороспија, спонзоруша?
bojanrock напиша:
Здраво, ова ми е прв пост па би сакал да ве поздравам сите :)
Вака, знам дека предсемената течност доаѓа пред оргазам и дека во себе содржи мал но сепак ризичен број на сперматозоиди.​
Со девојка ми сеуште сме немале секс, но кога сум со неа и без секс често ми се случува од пенисот да ми потече малку ваква течност.​
Деновиве планираме да го имаме првиот однос, па страв ми е при возбудата да не дојде до уште поголемо течење на оваа течност пред време и да се случи нешто несакано - кинење на кондомот без да го почувствувам тоа. Мислам да тоа да се пополни врвот на кондомот и да нема доволно место?​
Дали некој имал ваков проблем?​
да бе, за ова само прашуваш, а не бараш (практична) помош
а да не ти пали колата ќе викаш,комшии, дојди гурни малку

Anco напиша:
не е криво кучето​
туку таа, прости ми боже би и го натегнал,тука​

--- надополнето: 18 јули 2012 во 10:47 ---
Апсолутно се согласувам дека работничките права на градежниците ( и воопшто работничките права) се крајно злоупотребени, и стварно не ми е јасно зошто не се поведе сметка околу тоа да се прават контроли колку фирмата им нуди "безбедни" услови за работа на градежниците, а уште понејасно ми е и зошто градежниците ( барем дел од нив) и покрај тоа што имаат опрема ( шлем, јаже...) не ги користат.
Јас барем досега јавно не слушнав дека ваквки контроли се направени, а после секој немил настан слушаме како ќе се работи на расчистување на случајот.
Страмота е што од истите тие работници скоро и никој да не е пријавен, а за осигуран да не правиме муабет.
Една од најзагрозената категорија на работници и резил за оваа правна држава што не поведува сметка за нив воопшто.
П.С. Закон има ама правда нема...за жал.
--- надополнето: 18 јули 2012 во 10:46 ---

bojanrock напиша:
Здраво, ова ми е прв пост па би сакал да ве поздравам сите :)
Вака, знам дека предсемената течност доаѓа пред оргазам и дека во себе содржи мал но сепак ризичен број на сперматозоиди.​
Со девојка ми сеуште сме немале секс, но кога сум со неа и без секс често ми се случува од пенисот да ми потече малку ваква течност.​
Деновиве планираме да го имаме првиот однос, па страв ми е при возбудата да не дојде до уште поголемо течење на оваа течност пред време и да се случи нешто несакано - кинење на кондомот без да го почувствувам тоа. Мислам да тоа да се пополни врвот на кондомот и да нема доволно место?​
Дали некој имал ваков проблем?​
да бе, за ова само прашуваш, а не бараш (практична) помош
а да не ти пали колата ќе викаш,комшии, дојди гурни малку

Anco напиша:
не е криво кучето​
туку таа, прости ми боже би и го натегнал,тука​
извини лошо го ископирав првиот пост..инаку има уште ред други вакви коментари кои ме вознемируваат

Член од
20 мај 2010
Мислења
78
Поени од реакции
78
Јас се збунив... “Даските што живот живот значат“ не е синоним за театар?
На темата, треба да се донесе закон за заштита на работниците, треба да се формираат групи кои ќе одат од фирма во фирма и на работниците ќе им ги објаснуваат правата, условите, ќе им нудат помош. Првата година нека биде пробна, но потоа нека почнат да пишуваат и казни за сопствениците за несоодветно затоплени простории, за несоодветна работна униформа, за несоодветно скеле итн.
Но сепак, несреќи се случуваат и во земји што ги имаат превземено сите мерки за заштита.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.858

Ороспија, спонзоруша?
Не станува збор за термините.
Начинот на изразување кој не доликува на некој што може татко, ако не и дедо да ми биде.
На страна од општото изразување, како се постави на темата за кучиња и фонтани ,,би и го начукал на оваа,, а да не зборувам како се постави према АнФем.
Никој овде не му се обратил нему со таков речник, посебно не ние, колку и да не се согласуваме, станува збор за почит, и не можам и не сакам да разберам некој со толку години и живот зад себе така да се однесува.
Посебно што сосема поинаков став имав према него на почетокот.

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.604
Поени од реакции
15.409
ако во почетокот не сум бил таков,а сега сум станал таков
можеби значи вие читаиќи ве вас сте ме направиле таков
а можеби и еве сим откачил ден два поради жештините,
незнам да „вратам“ ваши постови каде со страници се
терате у к.... и у п ...... и пак сте добри пак одново утре
но ако сум згрешил ќе ме „скратеа“ модераторите,не вие
а Ан фем „излага“ во почетната изјава,и напишав дека не
е така односно како е,зошто баш го видов тоа деновиве..
и сега што да се качам на таван да барам ортома...........?

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.604
Поени од реакции
15.409
...........„ До еден работник“
(безимен од скелињата и даските од проектот Скопје 2014)
( и сите ,работници,градежници-робови и во денешницава)

До еден работник
Да бидеш човек,да имаш топла крв,
да мислиш со глава и да работиш со рака
и па да бидеш нешто МРТВО
През цел свој живот и ден и ноќ
да се трудиш и мачиш
и па да бидеш гладен и страден.

Работник - патник:
да немаш ништо,да страдаш за сичко-
а ти и твојте браќа да праите се !
ПАЛАТИ ДА ПРАИШ
да живееш у изба-
од лулка до гроб
да бидеш роб.
Од вашата мака
ДА ЖИВЕАТ ДРУЗИ !

О, братко! Плукни се на таков ЖИВОТ !
Со браќата твои, со маката ваша,
СРОНЕТЕГО овој свет
и нов направете _
братски !

Песна од поетот Кочо Рацин ( не е во „Бели Мугри“)

Kajgana Shop

На врв Bottom