Преголемо количество на предсемена течност

Член од
17 јули 2012
Мислења
1
Поени од реакции
0
Здраво, ова ми е прв пост па би сакал да ве поздравам сите :)

Вака, знам дека предсемената течност доаѓа пред оргазам и дека во себе содржи мал но сепак ризичен број на сперматозоиди.

Со девојка ми сеуште сме немале секс, но кога сум со неа и без секс често ми се случува од пенисот да ми потече малку ваква течност.

Деновиве планираме да го имаме првиот однос, па страв ми е при возбудата да не дојде до уште поголемо течење на оваа течност пред време и да се случи нешто несакано - кинење на кондомот без да го почувствувам тоа. Мислам да тоа да се пополни врвот на кондомот и да нема доволно место?

Дали некој имал ваков проблем?

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.231
Поени од реакции
34.532
Не се секирај бе, се ќе остане во кондом.
Ако го ставиш правилно кондомот и ако девојка ти е добро возбудена и „подмачкана“, шансите да ти се скине се еднакво на никакви. Па уште на тоа ако ги додадеш и малите шанси да забремени од предсемена течност - би рекол дека треба да се опуштиш и да уживаш. Стравот пред првиот секс е нормален. Понатаму ќе сфатиш дека си се замарал за секакви глупости :)

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.886
Поени од реакции
20.536
Како што ти напомена Ејсид погоре, ќе гледаш предиграта да е подолга да напраиш девојчето едноставно да капе од течности, и без проблем ќе си средиш работа, или па момче мавни го еднаш пред секс, да немаш толку спрематозоиди при свршувањето, да не те боли глава, ем може и ќе трае подолго оргазмот, така да не се секирај намести го убаво кондомот и уживајте и двајцата, ваљда не си баксуз толкав од прв пат кондом да ти пукне :) ;)

PsychoalieN

Омлет мастеР
Член од
12 јули 2009
Мислења
1.703
Поени од реакции
1.411
... нема гајле и онака у предсемената течност има многу мал број на живи сперматозоиди така да уживајте :)

LaChupacabraLoca

jedi master
Член од
13 октомври 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
5.063
Нишо страшно не гледам тука. Уплашен си оти првпат ќе ебеш и гарант си тинејџер :) Така да само опуштено и ропај без галје , без страв дека кондомо ќе пукне ;)

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Само пази да не свршиш работа уште пред да почнете :) од многу возбуда тоа и се дешава, смирено само и ако ти иде одма на почеток замислувај си не возбудливи работи, како на пример јас кога ми беше првиот пат мислев на вечерта кога ке си одам дома и ке играм на Modern Warfare од каде би било најубаво да напаѓам кога играме со другарите :) и тоа е тоа, е кога ќе сакате да заврши веќе сексот кога во главата си ги завршил сите стази на играта кога си ги направил сите напади можни, почни да мислиш на некои јаки женски што си ги видел или како мене на VictorijaS Angels :) :love:

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
За да не ти е страв издркај си го пред сексот а потоа задоволи ја девојката со средниот прст, 100 % загарантирана безбедност.

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Не сакам да бидам расипувач на забави.
Кондомот не е никаква гаранција за превенција на бременост.
Правено е истражување на оваа тема 12% од кондомите произведени во Европа имаат "пукнатина" доволнa за да семената течност изврши оплодување.

Најсигурна опција ти е целибат или евентуално кастрација.

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Освен ако не го туриш внатре, шансите да забрамени ти се помали од 2%. Ако ти е страв, кондомчето и заврши си надвор иако имаш кондом. Тогаш шансите ти се помали од 0.1% да забремени.

И да го туриш внатре пак не е 100% сигурно дека ќе забремени, шансите ти се 50-50.

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.604
Поени од реакции
15.409
Здраво, ова ми е прв пост па би сакал да ве поздравам сите :)

Вака, знам дека предсемената течност доаѓа пред оргазам и дека во себе содржи мал но сепак ризичен број на сперматозоиди.

Со девојка ми сеуште сме немале секс, но кога сум со неа и без секс често ми се случува од пенисот да ми потече малку ваква течност.

Деновиве планираме да го имаме првиот однос, па страв ми е при возбудата да не дојде до уште поголемо течење на оваа течност пред време и да се случи нешто несакано - кинење на кондомот без да го почувствувам тоа. Мислам да тоа да се пополни врвот на кондомот и да нема доволно место?

Дали некој имал ваков проблем?
да бе, за ова само прашуваш, а не бараш (практична) помош
а да не ти пали колата ќе викаш,комшии, дојди гурни малку

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.748
Поени од реакции
27.750
па прв однос им е... ептен ќе му се намали задоволството и ќе рече ова не е нишо посебно :)

Forrest Gump

низа1
Член од
12 ноември 2009
Мислења
7.038
Поени од реакции
29.618
Плавуша купила вибратор и укључила га и вибратор почнаја да се тресе и овај му вика:
-Што се тресеш бре и мене ми е прв пут.

Еден совет ако смеам да се дрзнам де: Првиот секс каков и да е, не треба да те обесхрабри, туку напротив треба да те предизвика да го усовршиш:)

Kajgana Shop

На врв Bottom