Данок за вадење пари преку PayPal

Член од
5 август 2009
Мислења
1.295
Поени од реакции
484
Да сериозно. Акаунтот е регистриран од Велика Британија поврзано на моја сметка во Велика Британија но при вадење на пари треба да ги извадам прво на сметка во Велика Британија и да ги пратам во наша банка. При Wire Transfer кога стигаат пари во Македонија сакам да прашам дали има Данок, бидејќи до сега се сум вадел преку WU и ми е многу скапо провизија. Капиш
После 10 пораки стаљна сериозен? Па ако сакаш совет напиши точно како оди текот на парите без тоа сите само џабе ја трошат тастатурата. Не е исто правно лице и физичко лице да ти пуштат пари.

Член од
21 октомври 2011
Мислења
1.755
Поени од реакции
2.569
Да сериозно. Акаунтот е регистриран од Велика Британија поврзано на моја сметка во Велика Британија но при вадење на пари треба да ги извадам прво на сметка во Велика Британија и да ги пратам во наша банка. При Wire Transfer кога стигаат пари во Македонија сакам да прашам дали има Данок, бидејќи до сега се сум вадел преку WU и ми е многу скапо провизија. Капиш
Ако веќе имаш сметка во Велика Британија, зошто не си ги подигаш парите од банкомат од истата таа сметка, или едноставно плаќај со картица врзана на таа сметка. Јас имам другар кој токму ова го прави и трошоците што ги има се речиси занемарливи.

коцка

Curiouser and curiouser!
Член од
12 јули 2005
Мислења
7.194
Поени од реакции
13.830
кога требаше да праќам пари во мк, татко ми отиде во ујп да праша за данок. од ујп му рекле да си глеа работа дека тоа со даноците сеуште не функционира кај нас (?!?!?!)
само се надевам дека е така....

bogev4eboy

Хејтер
Член од
6 март 2011
Мислења
382
Поени од реакции
180
Знаеш дека македонски државјани несмеат да поседуваат сметка во банка надвор од македонија (освен кога работат таму)?
е како несмее !?
ЕДИТ: не сум знаел еве линк + има тема за ова ... :confused: малку нелогично е ама тоа е
Ова ти веќе стварно си се заебал. Штом имаш во ВБ сметка и праќаш пари тука, ако не пријавиш ќе те начекаат како кец на десетка некогаш. Ќе те обвинат за затајување на данок плус може и за перење пари да ти лупнат ако имаш праќано големи суми.
(n) а бе ако си ги префрле човекот од с-ка од ВБ за што да плате данок ? може на поклон ги добил ... инаку за остатокот :pos: перење пари :pos: читај подолу ...
кога требаше да праќам пари во мк, татко ми отиде во ујп да праша за данок. од ујп му рекле да си глеа работа дека тоа со даноците сеуште не функционира кај нас (?!?!?!)
само се надевам дека е така....
(y) нема ни да функционира ...

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Здр на сите имам пари за вадење но слушам дека ќе треба да платам данок. А ја па неам намера да плаќам 11% данок. Да не знае некој дали ств треба да пријавам за данок кога вадам пари?

Колку имаш за вадење?

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Темава е катастрофа! :rolleyes: Ненаспан човек, жеден за пари во 3 саат сабајле сонувал како ќе земе пари и данок да плати..... Причекај момче барем уште 20 години пејпал да дојде а потоа размислувај за данок.

viktordojran

пссwd
Член од
11 септември 2007
Мислења
351
Поени од реакции
31
за 54000 денари заработени тука во мк со потекло од зартаботката со се пријавено културно во ујп за данок..на третиот ден од пријавата ми се јавуват од каде ми се тие пари заработени..ПА ТИ ВИДИ СИ СЕГА..ујп прати во моментот секакви трансакции и данок мора да пријавиш

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
е како несмее !?
ЕДИТ: не сум знаел еве линк + има тема за ова ... :confused: малку нелогично е ама тоа е

(n) а бе ако си ги префрле човекот од с-ка од ВБ за што да плате данок ? може на поклон ги добил ... инаку за остатокот :pos: перење пари :pos: читај подолу ...

(y) нема ни да функционира ...

Ти радувај се дека не функционира само затоа што некој неук службеник во УЈП кој го мрзи да работи и сака само по цел ден кафе да пие ти рекол дека кај нас не функционира, ама кога ќе ти трипнат на врата немој да плачеш и да го кривиш службеникот. Можеби за еднаш двапати ако префрлиш помала сума на пари нема да ти направат ништо и нема да треба да платиш данок, ама за повеќе пари можеш да сонуваш дека ќе ти ги простат. Баш пред некоја недела имаше случај на граница кога Македонец се обидел да скрие 100.000 евра непријавени пари и кога го фатија на граница му ги земаа сите и плус кривична изеде. Така да гледај си, ако мислиш дека си појак од институциите тогаш цепај и не му се сеќирај.

Член од
3 март 2010
Мислења
68
Поени од реакции
26
Темава е катастрофа! :rolleyes: Ненаспан човек, жеден за пари во 3 саат сабајле сонувал како ќе земе пари и данок да плати..... Причекај момче барем уште 20 години пејпал да дојде а потоа размислувај за данок.
Јас парите ги имам треба да им направам Withdraw само. Да чекам PayPal да дојде во Македонија е заебанција.

bogev4eboy

Хејтер
Член од
6 март 2011
Мислења
382
Поени од реакции
180
Ти радувај се дека не функционира само затоа што некој неук службеник во УЈП кој го мрзи да работи и сака само по цел ден кафе да пие ти рекол дека кај нас не функционира, ама кога ќе ти трипнат на врата немој да плачеш и да го кривиш службеникот. Можеби за еднаш двапати ако префрлиш помала сума на пари нема да ти направат ништо и нема да треба да платиш данок, ама за повеќе пари можеш да сонуваш дека ќе ти ги простат. Баш пред некоја недела имаше случај на граница кога Македонец се обидел да скрие 100.000 евра непријавени пари и кога го фатија на граница му ги земаа сите и плус кривична изеде. Така да гледај си, ако мислиш дека си појак од институциите тогаш цепај и не му се сеќирај.
MarkoIvanov кажа дека од ВБ сака да си ги префрле у МК. Тука не гледам никаква причина да има проблеми со закон (ако воопшто постои). Ако е така ајде сега прати ми пари на трансакциона, па јас да платам данок оти ти си ми пратил пари ... бесмислено. Инаку треба да бидат среќни што ги трошиме парите во државата, а не дури 10% данок да им плаќаме - и така тие пари не завршуваат каде што треба.

ShakaZulu

" Тој Сум Бре "
Член од
29 јули 2008
Мислења
3.323
Поени од реакции
3.715
Mи личи дека некој ќе си ја чеша главата некој ден овде... ама ајде големи сте си и си знаете сами, чим имате пари тогаш почнете и да размислувате какви обврски тие предизвикуваат...

Член од
5 август 2009
Мислења
1.295
Поени од реакции
484
Mи личи дека некој ќе си ја чеша главата некој ден овде... ама ајде големи сте си и си знаете сами, чим имате пари тогаш почнете и да размислувате какви обврски тие предизвикуваат...
Коректно кажано, но не само обврските туку и правата треба да си ги познаваат. Со кои земји имаме договори за избегнување на двојно оданочување, кои трансакции не се оданочуваат ако се префрлени од физичко лице кои од правно и сл. Секој кој мисли озбилно да заработува на интернет мора да ја проучи проблематиката на трансфер на пари и да разбере дека со огин не е убаво да си игра, освен ако не е пироман нели.

ShakaZulu

" Тој Сум Бре "
Член од
29 јули 2008
Мислења
3.323
Поени од реакции
3.715
Не сум знаел дека форумов е приватен, на владата да не е ?
Одлогирај се и отвори го истиот линк од темава/форумов... ќе видиш дека се е јавно по закон на РМ. А и тоа што е скриено со налог од мвр/суд админите/сервер операторите мораат да го дадат да биде јавно на институциите кои тоа го бараат ако го побараат. Меил регистрации, ИП логови... се е приватно додека некој не побара со основано сомневање дека треба да стане јавно за нив... Исто како и што твојот интернет провајдер мора истото да го стори ако за тоа има потреба... можеби можеш да заебеш некој сајт како поеднинец но држава подобро и да не пробуваш да заебеш, така ќе си само уште посимнителен ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom