Дали ќе учествувате во оваа хуманитарна акција со дарување на крв?

Дали ќе учествувате во оваа хуманитарна акција со дарување на крв?

• Вкупно гласачи
    81

Шмекерот

Еден и единствен
Член од
24 мај 2008
Мислења
1.767
Поени од реакции
384
Mило ми е што поминало ок. Заушки сеа заебаа ама вољата на форумџии за крв давање е голема и за поздрав!...Јас бев со обврски...башка имам и фобија од игли...но размислував дома...ќе и кажам на фобијата фак ју у лице и другпат ќе дадам од мојата шмекерска крв :helou:

Член од
22 февруари 2007
Мислења
1.852
Поени од реакции
1.382
Вакцинацијата против заушки заеба работа малку, ама без разлика, акцијата беше повеќе од успешна.
На крај беа собрани околу 25-30 единици од нови крводарители, и 5-6 од регуларни крводарители. Акцијата и тоа како има голем придонес, токму поради перидот на вакцинација, кој ќе ги остави резервите на крв на минимум... Ви благодарам на сите за учеството во акцијата.

Вие што дававте првпат, не беше страшно, нели? :)

Точкест, ти бар јави се дека не планираш да даваш. Нема да те караме... :)
Тачно 37 ! до крај останавме . Ништо страшно бтв. Секоја чест за привезокот закон е .. :smir:

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.232
Поени од реакции
34.533
Тачно 37 ! до крај останавме . Ништо страшно бтв. Секоја чест за привезокот закон е .. :smir:
Вие бевте тие дечките на крај, што се мислевте дали да давате крв? :)

Член од
22 февруари 2007
Мислења
1.852
Поени од реакции
1.382
Вакцинацијата против заушки заеба работа малку, ама без разлика, акцијата беше повеќе од успешна.
На крај беа собрани околу 25-30 единици од нови крводарители, и 5-6 од регуларни крводарители. Акцијата и тоа како има голем придонес, токму поради перидот на вакцинација, кој ќе ги остави резервите на крв на минимум... Ви благодарам на сите за учеството во акцијата.

Вие што дававте првпат, не беше страшно, нели? :)

Точкест, ти бар јави се дека не планираш да даваш. Нема да те караме... :)
Вие бевте тие дечките на крај, што се мислевте дали да давате крв? :)
Хах , не се мислефме , туку мислефме дека има ред , т.е. 2ца имаше пред нас , вие бефте од страна , доле уште една двојка таму си седеа се шмекаа ... на столчето 2ца старци , и чекавме да не викнат , сеа глупо ке беше да се праам паметен и да се убацам неедуцирано ... иначе не бефме последни дојде уште еден дечко накај 4 и 10 .. :helou:

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.232
Поени од реакции
34.533
Хах , не се мислефме , туку мислефме дека има ред , т.е. 2ца имаше пред нас , вие бефте од страна , доле уште една двојка таму си седеа се шмекаа ... на столчето 2ца старци , и чекавме да не викнат , сеа глупо ке беше да се праам паметен и да се убацам неедуцирано ... иначе не бефме последни дојде уште еден дечко накај 4 и 10 .. :helou:
Јас морав да ве окуражам да отидете, иначе ќе дојдеше 4 дур ви текнеше да се симнете :pos2:

Тој докторот подјебаваше некој од вас да ја симне обетката, или ми се причинуваше? :pos2:

Иначе, сестрата што боцкаше беше оригинал Ред Хот. Точкест, не знаеш што си пропуштил : )))

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Убава девојка, ме боцна двапати. :vozbud:

I guess she really liked me.

Член од
22 февруари 2007
Мислења
1.852
Поени од реакции
1.382
Јас морав да ве окуражам да отидете, иначе ќе дојдеше 4 дур ви текнеше да се симнете :pos2:

Тој докторот подјебаваше некој од вас да ја симне обетката, или ми се причинуваше? :pos2:

Иначе, сестрата што боцкаше беше оригинал Ред Хот. Точкест, не знаеш што си пропуштил : )))

Лол , мене ми викаше да менѓушата вика дали сеа сум ја ставал , викам пред 5 години ми е , да не треба да ја извадам ??? и онака почна да се подбива со олдскул финти и таќе. :wink:

Убава девојка, ме боцна двапати. :vozbud:

I guess she really liked me.

Не ми збори за таа , единствен разлог што останаф до крај !! ама имаше и други покомпетентни хиени па така да немаше шанси. :smir:

Член од
22 јануари 2008
Мислења
41
Поени од реакции
0
жал ми е што не можев да дарувам крв бидејќи примав инекција за тетанус у школо сега брзо па ќе морам да почекам 1 месец па тогаш ке дарувам.позз:helou:

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.232
Поени од реакции
34.533
Поминаа повеќе од 6 месеци откако ја реализиравме акцијата за донирање крв. Треба повторно да воспоставиме контакт со Црвен крст и Заводот за трансфузиологија за организирање на уште едно масовно донирање. Имајте на ум дека акцијата би требало да се одржи при крајот на септември, затоа што сакаме што поголем одзив, односно - да ги почекаме да се вратат од одмор сите Кајганџии.

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.787
Поени од реакции
4.039
Е време беше.
А добро би било да се расшири веста и да не биде акцијата само од кајганџии, а и да се направи асална организација, а не ко минатиот пат шо се пријавија 160 а дојдоа 40 :/

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
Поминаа повеќе од 6 месеци откако ја реализиравме акцијата за донирање крв. Треба повторно да воспоставиме контакт со Црвен крст и Заводот за трансфузиологија за организирање на уште едно масовно донирање. Имајте на ум дека акцијата би требало да се одржи при крајот на септември, затоа што сакаме што поголем одзив, односно - да ги почекаме да се вратат од одмор сите Кајганџии.
I'm in . Обавезно.
Ме пука мерак одамна да дарувам крв а од сега и официјално смеам.
Башка ретка крвна група сум се надевам дека ќе помогнам на некој, нулта позитив.
Што е потребно всушност за дарување на крв , само здравствена книшка?

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.787
Поени од реакции
4.039
Воља.
Книшка не бараат.
Прават преглед на крвна група, ти проверуваат притисок и спремен си да даруваш.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.232
Поени од реакции
34.533
Само желба, никакви документи.
Крводарителска книшка (доколку имаш), ама апсолутно не е задолжителна.

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Супер, таман накај Септември ќе поминат 3 месеци од последниот пат кога дадов. Таму ќе бидам, ако сум жив и здрав до тогаш. :)

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.787
Поени од реакции
4.039
Еве ја и фејсбук групата.
Админот(^) може да смени дата и да пише дека во септември ќе има нова акција, па да почнеме да разгласуваме.

Kajgana Shop

На врв Bottom