Дали цигарите се луксуз?

M

M del Mar

Гостин
за кого како(ако немаш пари за леб а пушиш ондак најверојатно ке ти бидат луксуз)...сепак мислам дека никој не пуши за да се луксузира тука за да ужива...т.е гледа некое задоволство во истото...јес да ја не се пронаоѓам у сето тоа...

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Јас пушам од 7 одделение а сега сум трета година средно и пушам по 2 кутии на ден некогаш и две ипол, и сега сметај на мене по 150 денари секој ден...Тоа ти е вака, 4 години =1460 дена, 1460 множено со 150 ден. на ден тоа ти е 219.000 илјади денари за овие четири години. И иако знам дека се штетни цигарите сеуште пушам и мислам дека никогаш нема да ги откажам...:toe::toe:

M

Mr.InF3ction

Гостин
па луксуз се....исто како многуте работи што ги користиме секој ден а ништо не ни помагаат ...навика е.. јбг добро е да не се пуши..и за здравјето и за паричникот..

S

Sheldon Cooper

Гостин
Цигарите се најлошо нешто зашто ти ги трошат парите, ти го уништуваат здравјето - те убиваат а ти не правиш ништо за тоа да го спречиш...

Член од
18 ноември 2008
Мислења
85
Поени од реакции
6
Јас пушам од 7 одделение а сега сум трета година средно и пушам по 2 кутии на ден некогаш и две ипол, и сега сметај на мене по 150 денари секој ден...Тоа ти е вака, 4 години =1460 дена, 1460 множено со 150 ден. на ден тоа ти е 219.000 илјади денари за овие четири години. И иако знам дека се штетни цигарите сеуште пушам и мислам дека никогаш нема да ги откажам...:toe::toe:
Помалце се рачунај ја и престапната година:vozbud::vozbud:

Според мене некој пушат не од што имаат пари туку од што немаат од нервози и сл., а од помалите пушачи од фраеризам демек пушењето ги прави по фраери во друштво или по возрасни. Сепак подобро со тие пари за кутија цигари купи Milka и посреќен ќе бидеш, позадоволен и во подобра здраствена состојба:wink:

aleksandarreal

Sport fanatic
Член од
15 мај 2009
Мислења
905
Поени од реакции
276
цигарите биле луксуз ама сеа тешко коа секој 2 е со цигара као може да бидат луксуз бе ????:tapp:

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Порано коа меко Родео беше 27 ден. не беа луксуз, нормално. Е сеа, коа се 45, веќе скусуваат 20 ден. што би ги дал за јадење у некоја пекара , ама што да правам, ги сакам, и не можам на искачање да не запалам, особено коа сум со повеќе луѓе околу мене чурам нон-стоп :)

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Помалце се рачунај ја и престапната година:vozbud::vozbud:

Според мене некој пушат не од што имаат пари туку од што немаат од нервози и сл., а од помалите пушачи од фраеризам демек пушењето ги прави по фраери во друштво или по возрасни. Сепак подобро со тие пари за кутија цигари купи Milka и посреќен ќе бидеш, позадоволен и во подобра здраствена состојба:wink:
Види, јас кога почнав да пушам во 7 одделение точно дека тогаш мислев демек ако пушам по фраер ќе бидам женски ќе вртам, ама после ми стана јасно дека со тоа на "жените" им стануваш одвратен бидејќи не секоја може да поднесе дечко и по 24/7 да мириса на тутун...Ама јеби га што да се прави кога веќе си почнал да пушиш многу тешко се откажуваат и треба да те прифатат како пушач...И јас сакам да ги откажам ама неможам бидејќи уште кога почнав да пушам се навикнав по секое јадење цигара, со секое кафе цигара...Ако не запалам цигара со кафето мислам дека кафето не ми е кафе....:toe::pos2::pos2:

Член од
2 април 2009
Мислења
1.405
Поени од реакции
177
Ако една сиромашна фамилија,секојдневно пуши по 2 кутии цигари нормално дека се луксуз.
50 + 50 = 100 денари,кои што би можеле да се искористат на многу подобар и поздрав начин.Пред се за нив,па потоа и за луѓето кои што ги опкружуваат.
Ама пуста навика,глупава зависност..:toe:

SrRulz

Siempre Real Madrid
Член од
8 декември 2007
Мислења
4.845
Поени од реакции
221
Нема бизнис нема пари нема ни за две цигари :)
Нормално дека се луксуз и тоа голем луксуз :pos2:

Член од
25 септември 2009
Мислења
91
Поени од реакции
10
Не знам зошто но никако не можам да си објаснам зошто луѓето воопшто и пушат.
За мене цигарите претставуваат луксуз со кој директно си наштетуваш на самиот себе.:uvo:

Член од
6 октомври 2009
Мислења
28
Поени од реакции
8
При економска криза, во земја каде што просечна плата е 200 евра, цигарите, да, се луксуз.

Но менталитетот ни е таков што некој би одбрал да пуши по две кутии дневно додека неговите боси и голи настинати деца немаат што да јадат. Не е до нас. До колективната свест е.

Член од
4 октомври 2009
Мислења
257
Поени од реакции
13
Jas i ustvari neznam kako da se deklariram pusam cigari samo koa ke si pivnam alkoholce taka da ne mi se zavist i ne mi se luksuz :baeh:

Kajgana Shop

На врв Bottom