Дали хомосексуалноста е пат кон педофилија

Член од
14 август 2006
Мислења
45.263
Поени од реакции
84.361
Интересно е како некои членови судат за интелектуалниот капацитет на други членови. Да предпоставиме дека темата ја отворило некое медицинско лице и академски граѓанин а истата којзнае какви ти не се обидуваат да ја омаловажат, каде е логиката на овој форум? .
Во Македонија многумина станаа медицински лица и академски граѓани преку лични и партиски врски. Воопшто не ми е никакво мерило за нечија интелектуална, а уште помалку духовна вредност, тоа дали е медицинско лице или академски граѓанин. Познавам медицински лица и академски граѓани кои се поутепани дури и од каталина, кои се поголеми гниди дури и од тебе.
Така да, тоа баш и нема некој релевантност.
(во Македонија)

chef_cook

._perlous
Член од
25 октомври 2011
Мислења
4.298
Поени од реакции
13.184
Се знае која е наркоманска музика,по диско клубовите што ја пуштат, оние што тресат со главите со тоа косите немиени. Не се знае кој е машко, а кој женско. Не е ни чудо што хомосексуализмот и педофилизмот земаат замав.
Еве на пример јас слушам Слипкнот,Пантера,Соуфлај,пред 10 години и јас тресев со мрсна немиена коса,па не станав но педер,ни педофил ни наркоман.Нема логика.Исто како што нема логика да ги ставаш у ист кош педерот и педофилите.Има случаеви,Али ме треба да се генерализира мислам!

Член од
14 август 2006
Мислења
45.263
Поени од реакции
84.361
Еве на пример јас слушам Слипкнот,Пантера,Соуфлај,пред 10 години и јас тресев со мрсна немиена коса,па не станав но педер,ни педофил ни наркоман.
Ти не си слушал наркоманска музика, ти си слушал шабанска музика. Нема везе тоа што си тресел со мрсна коса.

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
не се однесува ништо на тебе, никаква критика.
само малку wordplay на темата. хомосексуализам итн
темава е само за сеир, за ништо друго не ја бива
тоа е кога нестабилни личности сакаат некоја пропаганда да тераат, од глава им се обива
Океј, погрешен заклучок тогаш од моја страна.[DOUBLEPOST=1470926323][/DOUBLEPOST]
LATEST EXAMPLES OF THE UNDENIABLE LINK BETWEEN HOMOSEXUALITY AND PEDOPHILIA
This article is not meant to indict all homosexuals as pedophiles or even to imply that most homosexuals actually support such a horrendous thing. Nevertheless, the dangerous link between homosexuality and pedophilia is one that must not be ignored.

Despite the vociferous LGBT protestations to the contrary, homosexual males actually do commit a disproportionate number of the child-sex abuse cases. A study in the Journal of Sex Research found that “although heterosexuals outnumber homosexuals by a ratio of at least 20 to 1, homosexual pedophiles commit about one-third of the total number of child sex offenses.”
Не можеше поголем фонт, така?

Не постои хомосексуален педофил. Стај педофил во реон каде има повеќе мали девојчиња (училиште за балет, пример), жртвите ќе му се грото девојчиња. Стај го во реон каде има повеќе мали момчиња (пример, некој детски фудбалски клуб/терен), и грото жртви ќе му бидат момчиња. Се адаптираат кон околината и најчесто немаат преференци, освен возраста на жртвите. Ако сакате дискусија за педофилија, барем да не се пафтаме со урбани митови и лов на вештерки, ако може.

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.841
Поени од реакции
11.491
Како може фегет да стане педофил? Башка што денес е у тренд да станеш геј (немам ништо против геј заедницата, ми сметаат овие најновиве икс пол што од нигде никаде изникнаа пошто им е досадно).
Т.е. ако е болен во умот тогаш постои можност. А и според која основа, анализа и статистика го поставува ова тој/таа што ја поставил темава? Голем процент од педофилите се пореметени случаи, јас искрено не познавам човек кој е геј и кој има нагон кон мали деца. Едно е да сакаш да се цепаш у гз, или да се шлапаш со девојки пошто нејќеш напалени рамбовци, ама да сакаш да ебеш деца треба да си тотално одлепен и болен во умот. И јас генерализирам, да, ама педер со педофил не можам да ставам у ист кош. Глупа тема, т.е. прашање.

Член од
23 август 2013
Мислења
296
Поени од реакции
640
Злосторства врз човештво повеќе поврзувам со луѓе кои имаат проблем со омраза, отколку со љубов. Ме плашат мизогини, хомофоби, ксенофоби, биготи.
Гееви и лезбејки не гледам како потенцијални злосторници САМО поради нивната рамнодушност кон припадници од спротивен пол.

Член од
16 декември 2012
Мислења
2.744
Поени од реакции
7.259
Океј, погрешен заклучок тогаш од моја страна.[DOUBLEPOST=1470926323][/DOUBLEPOST]

Не можеше поголем фонт, така?

Не постои хомосексуален педофил. Стај педофил во реон каде има повеќе мали девојчиња (училиште за балет, пример), жртвите ќе му се грото девојчиња. Стај го во реон каде има повеќе мали момчиња (пример, некој детски фудбалски клуб/терен), и грото жртви ќе му бидат момчиња. Се адаптираат кон околината и најчесто немаат преференци, освен возраста на жртвите. Ако сакате дискусија за педофилија, барем да не се пафтаме со урбани митови и лов на вештерки, ако може.
Добро е што само фонтот ти пречи, не содржината. Отиди на страницата, копирај, пастирај, толкав ќе испадне, не сум го зголемуел. Ниту сум ја менуел содржината.
Да те прашам, од каде па ти толку знаеш за педофилите?

D

Daedalus

Гостин
Добро е што само фонтот ти пречи, не содржината. Отиди на страницата, копирај, пастирај, толкав ќе испадне, не сум го зголемуел. Ниту сум ја менуел содржината.
Знае пошто е и он педофил. Сите што знаат нешто повеќе за педофилите и педофилијата се и самите педофили. Еден од условите да не бидеш педофил е да си комплетно неписмен околу тоа и да фрлаш со камења по секој којшто решил прво да се едуцира околу таа тема пред да носи судови за луѓе. И кога некој ќе излезе со издржани аргументи, обвини го дека го знае сето тоа пошто е педофил.
Ти на пример, како знаеш дека постои поврзаност помеѓу хомосексуалноста и педофилијата? Хомосексуалец и педофил си?
Ова не ти се сосема точно. Според поголемиот дел од истражувањата, повеќето од педофилите не преферираат одреден пол, ама мал процент од истите имаат преференца кон одреден пол на дете, машко или женско.
Тоа што катина не може да го сфати поради нејзините лимитирани интелектуални способности е дека повеќето од педофилите кои тврдат дека преферираат деца од сопствениот пол, не преферираат возрасни лица од истиот пол бидејќи природата на поривот кон деца е различна отколку таа кон возрасни единки и не може да се прави паралела.
А колку што знам, луѓе кои се декларираат како хомосексуалци и бисексуалци, а воедно имаат и атракција кон деца освен кон возрасни, не се повеќе застапени отколку кај хетеросексуалната популација.

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
За малиот процент немам читано. Материјалите на кои сум наишол исклучиво говорат дека нема присуство на такви индивидуи, можеби истите се фокусирале на тој мнозински процент, не знам, ама немаат потенцирано. Некои несмасно ја пикаат тука и daddy-son фетиш културата која е популарна во наши редови а благе везе нема со педофилија.

Од истата причина поради која знам доста и за астрономија и планетарните науки споредено со некој лаик, а не сум астроном или планетолог, или толку многу што знам за диносаурусите на пример, а не сум палеонтолог. I read shit.

D

Daedalus

Гостин
За малиот процент немам читано. Материјалите на кои сум наишол исклучиво говорат дека нема присуство на такви индивидуи, можеби истите се фокусирале на тој мнозински процент, не знам, ама немаат потенцирано. Некои несмасно ја пикаат тука и daddy-son фетиш културата која е популарна во наши редови а благе везе нема со педофилија.
Да, иако различни истражувачи кажуваат различна процентуална застапеност помеѓу педофили кои преферираат одреден пол и тие што не преферираат одреден пол.
Доста други студии, се користени како референци од луѓе кои не се разбираат од овие проблематики и имаат лични мотиви за оцрнување на одредена група како хомосексуалците и бисексуалците, иако појаснето е дека преферирањето на деца со одреден пол, на покажува и преферирање на возрасни со истиот пол.
Студииве (2, 3) се извршени за да се види поврзаноста помеѓу преферирањето на возрасни со одреден пол и деца со одреден пол кај неексклузивни педофили, со цел да се воспостави поврзаност помеѓу сексуалната ориентација и сексуалната преференца за деца.

Има и некои студии кои ја поддржуваат тезата за поврзаност помеѓу хомосексуализмот и педофилизмот. :D

Според оваа студија:
„Тhis suggests that the resulting proportion of true pedophiles among persons with a homosexual erotic development is greater than that in persons who develop heterosexually. This, of course, would not indicate that androphilic males have a greater propensity to offend against children.“

Член од
16 декември 2012
Мислења
2.744
Поени од реакции
7.259

Од истата причина поради која знам доста и за астрономија и планетарните науки споредено со некој лаик, а не сум астроном или планетолог, или толку многу што знам за диносаурусите на пример, а не сум палеонтолог. I read shit.
Ti blagodaram sto mi odgovori, bidejki ne mi se pravese muabet so tvojot advokat. Moeto prasanje mozebi ti zvuci navredlivo, ama nemav namera da te navredam. Velis, ne postoi homoseksualen pedofil. So seta pocit, kolku i da si se zainteresiral, ne mozes da go tvrdis toa. Toa e isto pogresno kako jas da kazam deka site homoseksualci se pedofili. Zatoa bese prasanjeto.

Sent from my SM-G7102 using Tapatalk

Kajgana Shop

На врв Bottom