Дали треба да се оди во училиште?

Dzings

Premium
Член од
31 март 2007
Мислења
1.804
Поени од реакции
53
1* Овде никого не вреѓам нити напаѓам
2* Препорачливо е да ми одговорат луѓе што веќе завршиле со училиштето т.е. темава е kids don't do this at home!
3* Ај кажете ми:
Што сте научиле во училиште?
Што од тоа ви користи во животот?
Колку сте имале таму вредни нешта а колку надвор?
Колку сте имале во школо непотребни глупости а колку надвор од школото?
Мислите дека е вредно да се поминат 12 а сега и 13 најбитни години од животот таму, кога си дете кога мозокот ти е чист и незатруен од ништо, тоа да биде примарна окупација?
Какви се наставнициве/професориве денес?
Нели сте приметиле дека луѓето што не се фокусирале на учењето и домашните сега се поуспешни во животот, зошто ако сето она што ни го кажувале е така? Зошто тие со намалено поведение се најпримерни?
Значи прашањава не ги поставувам против системов нити сум револтиран од нешто, нити пак го мразам школото.... М?:nesum:

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.030
Ме заебаваш?!
Да не одеше у шоло немаше да знаеш да седнеш на компјутер и да напишеш една реченица зашо ќе беше неписмен.
Немаше да знаеш дека постои нешо наречено море зашо немаше да го видиш.
За други планети муабет ич не праам..
НИКОЈ да не одеше у школо-ќе бевме у камено доба.Техника немаше да постои..
Тоа шо не чинат наставниците е зашо не ги плаќаат.
Тоа шо не мрзи да станеме у 6 и да ијаме 7 часа од кои 2 не ни требаат,е друг проблем.

Dzings

Premium
Член од
31 март 2007
Мислења
1.804
Поени од реакции
53
Ме заебаваш?!
Да не одеше у шоло немаше да знаеш да седнеш на компјутер и да напишеш една реченица зашо ќе беше неписмен.
Немаше да знаеш дека постои нешо наречено море зашо немаше да го видиш.
За други планети муабет ич не праам..
НИКОЈ да не одеше у школо-ќе бевме у камено доба.Техника немаше да постои..
Тоа шо не чинат наставниците е зашо не ги плаќаат.
Тоа шо не мрзи да станеме у 6 и да ијаме 7 часа од кои 2 не ни требаат,е друг проблем.
Чекај малце, олади! Стој! Значи јас не прашав дали треба да седиме затворени дома? Сакав малце муабет да си напрајме.... Си го сакам школото , живот сум дал таму бе еј, али ништо не сум добил ама тоа е!
Да ти одговорам на прашањава:
компјутер на училиште не сум видел, прв пат видов кај братучед ми кога му го донесе тетка му од америка, па срека многу бевме блиски и си одев скоро секој втор ден кај него по неколку сати да играме, а во школо не учеа ’дос’ и од кај знам тој другио како се викаше, ни едното ни другото сум ги сртенал во животов.
Писмен сум бил и без школото, знаев да читам и пишувам пред да бидам забаваче, во средно пак од предметите што ме интересираа знаев минимум двојно од професорите, така да и од нив ништо не сум добил.... само време губење, среќа што во четврта ми дојде малце паметот па пола година и повеќе не се појавив на училиште, ова беше пред 10 години не лани!
Еве јас ти одговорив на твојте, а ти ме нападна без да ми одговориш на моите прашања? и уште нешто да додадам
Знаеш дека пола од светскиве генијалци и научници паднале или добиле кец по предметите по кои станале најдобри во светот? За тоа сигурно немал заслуга нивниот професор. Ова ти го пишувам чисто за да не помислиш дека само за нашаиве ебани професори зборувам.! Ај сега те молам одговори ми на моите прашања ама смирено....:smir:

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.030
компјутер на училиште не сум видел,
---------------------------------------------
Писмен сум бил и без школото, знаев да читам и пишувам пред да бидам забаваче,
------------------------------------------
одговори ми на моите прашања ама смирено....:smir:
За првото:
Поентата не ми беше каде си видел ти компјутер,туку дека да не беа училиштата немаше никој да знае како да склопи компјутер.Т.е. може ќе знаеше еден човек ама со него ќе умреше и неговото знаење за компјутери.
Во школо ни го пренесуваат стекнатото знаење,искуство итн.
Така да мн. е битно да постојат тие школи каде што ќе научиме што е важно во одредена струка.
Пример,каков козметичар ќе биде некој,ако не ги знае основните работи за кожата на лицето!?

За второто: А кој те научил да читаш и да пишуваш?
Претпоставувам твоите родители кои оделе во школо за да ја научат азбуката.
Значи сепак ти пренеле нешто што го научиле.

Во денеѓно време многу се цени образоването,мене ми е многу битно не знам зашто има вакви размислувања.
Сигурно ако не биле потребни училиштата како институции-оддамна ќе биле тргнати од употреба:)

И за третото:Смирено ги кажувам работиве иако не делува така:smir:

M

Mario Gómez

Гостин
Училиштето е најважната работа но сепак да се разбереме дека програмата кај нас е катастрофална, дај не заебавај како сакате јас на школо да седа од еден часот до осум,кога ќе дојдам скапан уморен малце на форумов и си легнувам.Станувам во 10 и имам малце време да поучам и малце на форумов и кога ќе видиш денов ми е форум и училиште=значи цел ден учење:pos::pos:

Член од
2 септември 2007
Мислења
2.155
Поени од реакции
176
Господе Боже! :nesvest:
Па постојат еден куп луѓе, што завршиле основно и средно школо (еве да го исклучиме факултетот) и пак се прости и немаат познавања од општа култура, а тек па и тоа да не го завршеле.
Не секој, како тебе, знаел да чита пред да тргне во школо. На многу деца им е потешко да научат да читаат и да пишуваат и им треба многу внимание и работа за да успеат. И замисли сега така од неодење во школо децата да останат полуписмени, да не знаат читање и пишување, литературен јазик, таблица множење, што е желудник, на пример, Прва и Втора Светска војна, седумте континенти... Не сакам ни да замислам каков простотилак ќе владееше ако не одевме во школо.

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Леле ми се ГАДИ од вакви малограѓански муабети. Па знаеш колку ме боли цеф дали мислиш/те дека нешо ќе ти треба или не? Шо сме ние? Коњи? Само напред гледаме и не се вртиме ни лево ни десно?!
Иам другарки шо мислат дека математика нема никад у живот да им затреба, други истото го мислат за физика, трети за биологија, четврти за музичко..
Седни и учи! Школо е! И треба да е тешко! Затоа е направено, да ти биде предизвик, да се образуваш како личност.
А тоа шо мислиш дека си го поминал школото, за џабе, и ништо од тоа не ти треба, значи дека си трошил 6 саати секој ден залудно. А најголем греф шо може да го направиме е да си го трошиме времето заедно, време кое никад нема да го вратиме.

[Зборам у 2ро лице, али не се обраќам кон никој директно..]

Напишано од Dzings
компјутер на училиште не сум видел,
---------------------------------------------
Писмен сум бил и без школото, знаев да читам и пишувам пред да бидам забаваче,
------------------------------------------
одговори ми на моите прашања ама смирено....:smir:

Иии, од кога знаењето да пишуваш го сметаш за писменост?

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Ако не ти идело во школо порано не барај истомисленици сеа тука.

Школо владее. Без школо ке бевме мивки иако имаше работи кои не ни требаат сепак е подобро да се знае отколку да не се знае.

DonJas

Married and Happy
Член од
22 јуни 2008
Мислења
2.651
Поени од реакции
586
1* Овде никого не вреѓам нити напаѓам
2* Препорачливо е да ми одговорат луѓе што веќе завршиле со училиштето т.е. темава е kids don't do this at home!
3* Ај кажете ми:
Што сте научиле во училиште?
Што од тоа ви користи во животот?
Колку сте имале таму вредни нешта а колку надвор?
Колку сте имале во школо непотребни глупости а колку надвор од школото?
Мислите дека е вредно да се поминат 12 а сега и 13 најбитни години од животот таму, кога си дете кога мозокот ти е чист и незатруен од ништо, тоа да биде примарна окупација?
Какви се наставнициве/професориве денес?
Нели сте приметиле дека луѓето што не се фокусирале на учењето и домашните сега се поуспешни во животот, зошто ако сето она што ни го кажувале е така? Зошто тие со намалено поведение се најпримерни?
Значи прашањава не ги поставувам против системов нити сум револтиран од нешто, нити пак го мразам школото.... М?:nesum:
--- епа ај бе реши равенка со две непознати без да идеш у школо... да те видам....

--- врвни хирурзи да не иделе у школо шо ке применат коа ке треба да праат операција??? гугл ?

--- најбинти.. точно пошо тогаш најлесно се учи... за да биде чоек од тебе понатаму... а ако не идеш у школо.. по цел ден ке џаболебариш... браос..

--- наставниците се тапа..чисто поради тоа шо не се платени добро и се назначено по партиски ред од “ШКОЛУВАНИ“ луѓе

--- поуспешни пошо татко му е владика а мајка му со длабоко деколте.... или пак се поуспешни во одење од врата до врата и бришење шофершајбни....

Zemzela

носител на титулата ултимативен клабер
Член од
19 јули 2006
Мислења
5.045
Поени од реакции
152
Ха ха добра тема...:pos2: вака факт е дека на школо се учи се и сешто и што треба и што не треба...ама тоа е системот ако сакаш ако неќеш ќе мораш :toe: и мене не ми е битно колку памук има во Гватемала ама сепак сум морал и тоа да го учам :tapp: но најголемиот дел се добри работи,а за тоа какви се професорите и наставниците е друг муабет,за тие пари што ги заработуваат добро е и што не отвориле пиљари у маало туак уште предаваат

Dzings

Premium
Член од
31 март 2007
Мислења
1.804
Поени од реакции
53
едитирано од администратор

Темава отворена ради недостаток на креативност или вишок на нешо друго?
:nesvest:
Не бе, од немајкаде, си седев си седев и оп ми текна си викам чекај малце да отворам една луда тема...
Ме чита некој шо имам напишано или да пишувам со големи букви да прочитате? Одговориве ви се во недостаток на креативност или вишок на нешто друго, што би рекол овај погоре?
И ме мерзи да сите поедничено да реплицирам, страшна работа сте еј.... ама еден не прочитав да кажи, што толку има вредно од школото што во други услови не би можел да го добие.... еве вака, ај замислете да имате дома професор и да ве учи на тоа што сакате да го учите и да го работите во животот, ко шо даваат приватни часови за сите неспособни по сите предмети зошто да нема приватни часови за способни и паметни деца... а пошто општествово бара, диплома јас би му купил на детето многу лесно, се купува од факултет па за основно или средно, ехееее..... колку е лудо а? Кажи?
Цел ден ќе биде слободно да си игра со другари, ќе учи само тоа што сака, нема да се нервира зашто некој немал појма, и пак добил 5ка или на совети му ги поправиле сите отценки и пак ќе знае повеќе од другите, и тогаш професорот нема да може да дојде пијан и да му држи предавање по домаќинство! И ова не би коштало повеќе одколку да оди редовно на школо кога ќе направите математика
Значи еве пак да пробам да бидам озбилен мада незнам колку е во ред ама нејсе убаво ми е!:toe:

Кралот Марко

Не прилепчанецот, ами Јас
Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
Дали треба да се оди во училиште?

Не! Во училиште не треба да се оди, туку да се седи и внимателно да се слуша што се предава на часови. Ако се оди им се одзема вниманието и на другите ученици па заради твоето бесцелно одење во училиштето на часовите во училница им го загрозуваш елементарното право на образование на сите желни да научат нешто повеќе, меѓу другото и дека во училиште не треба да се оди, туку да се седи и да се учи. За одење користи ги улиците, парковите и планините, но тоа веќе спаѓа во спорт и рекреација.:kesa::pos2::kesa:

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.680
Поени од реакции
34.166
ама еден не прочитав да кажи, што толку има вредно од школото што во други услови не би можел да го добие.... еве вака, ај замислете да имате дома професор и да ве учи на тоа што сакате да го учите и да го работите во животот, ко шо даваат приватни часови за сите неспособни по сите предмети зошто да нема приватни часови за способни и паметни деца... а пошто општествово бара, диплома јас би му купил на детето многу лесно, се купува од факултет па за основно или средно, ехееее..... колку е лудо а? Кажи?
Цел ден ќе биде слободно да си игра со другари, ќе учи само тоа што сака, нема да се нервира зашто некој немал појма, и пак добил 5ка или на совети му ги поправиле сите отценки и пак ќе знае повеќе од другите, и тогаш професорот нема да може да дојде пијан и да му држи предавање по домаќинство! И ова не би коштало повеќе одколку да оди редовно на школо кога ќе направите математика
Значи еве пак да пробам да бидам озбилен мада незнам колку е во ред ама нејсе убаво ми е!:toe:
Другар лош пристап постави, нормални се реакцииве.
Штосот е што за ваква бедно развиената економски па и од сите погледи држава, домашно школување е луксуз. Детето ќе ги научи истите ствари и дома и на школо, но не е само едукацијата. Оправдано е ако раснеш калуѓерка..
Училиштето ти е најголемиот друштвен живот за едно просечно дете.
Плус, стај се родител. Ако веќе не си, ќе видиш дека тие 5-6 часа што нема да ти е дома, ќе ти бидат Р-А-Ј.

Да прокоментирам за професорите, нормално без цензура. Гледајќи какви мислења останаа на темава.
Би вжештил до висок степен шипка, анално би ги силувал со неа но од ладната страна.
И ќе ја остаам внатре и нема да можат да ја извадат, нормално оти ќе е жешка.

Ахх.. :pipi:

[zEUs]

Go England!! GO!!
Член од
1 јули 2008
Мислења
4.398
Поени од реакции
535
Мислам дека е не толку потребно школото отколку што е потребен талентот, најбогатите луѓе(преприемачите, бизнисмените) во светот немат завршено факс, виша школа и сл.
А и школото мн ги отупуе љуѓето бидејќи тие само знаат од животот што е напишано во книгите, не прошетале т.е немале доволно време да го видат светот и да видат како е во реалниот свет и што се дешава во него.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.680
Поени од реакции
34.166
[zEUs];2386514 напиша:
Мислам дека е не толку потребно школото отколку што е потребен талентот, најбогатите луѓе(преприемачите, бизнисмените) во светот немат завршено факс, виша школа и сл.
А и школото мн ги отупуе љуѓето бидејќи тие само знаат од животот што е напишано во книгите, не прошетале т.е немале доволно време да го видат светот и да видат како е во реалниот свет и што се дешава во него.
FAIL.

Дај бе не пишете глупости. Потребно е, или општо.. локалното или домашно.
Најбогатите погодиле само правата дупка и шприцело нафта.
Биди бизнисмен ако незнаеш таблица.
Талентот е нешто посебно, и вон контексот на темава.
Нормално и талентот се негува со книгата, сепак треба најобична основа.
А сега, дали некој е економски способен да си ги шири знаењата и практично или спрема тебе кажано да шета.. ќе игра повеќе бинго.

Kajgana Shop

На врв Bottom