Dzings
Premium
- Член од
- 31 март 2007
- Мислења
- 1.804
- Поени од реакции
- 53
1* Овде никого не вреѓам нити напаѓам
2* Препорачливо е да ми одговорат луѓе што веќе завршиле со училиштето т.е. темава е kids don't do this at home!
3* Ај кажете ми:
Што сте научиле во училиште?
Што од тоа ви користи во животот?
Колку сте имале таму вредни нешта а колку надвор?
Колку сте имале во школо непотребни глупости а колку надвор од школото?
Мислите дека е вредно да се поминат 12 а сега и 13 најбитни години од животот таму, кога си дете кога мозокот ти е чист и незатруен од ништо, тоа да биде примарна окупација?
Какви се наставнициве/професориве денес?
Нели сте приметиле дека луѓето што не се фокусирале на учењето и домашните сега се поуспешни во животот, зошто ако сето она што ни го кажувале е така? Зошто тие со намалено поведение се најпримерни?
Значи прашањава не ги поставувам против системов нити сум револтиран од нешто, нити пак го мразам школото.... М?:nesum:
2* Препорачливо е да ми одговорат луѓе што веќе завршиле со училиштето т.е. темава е kids don't do this at home!
3* Ај кажете ми:
Што сте научиле во училиште?
Што од тоа ви користи во животот?
Колку сте имале таму вредни нешта а колку надвор?
Колку сте имале во школо непотребни глупости а колку надвор од школото?
Мислите дека е вредно да се поминат 12 а сега и 13 најбитни години од животот таму, кога си дете кога мозокот ти е чист и незатруен од ништо, тоа да биде примарна окупација?
Какви се наставнициве/професориве денес?
Нели сте приметиле дека луѓето што не се фокусирале на учењето и домашните сега се поуспешни во животот, зошто ако сето она што ни го кажувале е така? Зошто тие со намалено поведение се најпримерни?
Значи прашањава не ги поставувам против системов нити сум револтиран од нешто, нити пак го мразам школото.... М?:nesum: