Дали треба да се бориме за она што го сакаме вистински ?

Член од
25 октомври 2010
Мислења
736
Поени од реакции
704
Сите кои тргнале на патот да успеат никогаш не погледнале назад.никој не вели дека ке биде лесно, има многу луге кои им тек така тргнало од рака али помислив тоа не сум јас, јас морам да се борам едноставно морам порано или покасно ке успеам , и кога ке се разбуди во вас таа горечка жед нема назад се гледаме на врвот. Зато вреди да се бориме за она што вистински го сакаме

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
Треба да се бориме, но само ако сме спремни да потрошиме многу сили, многу нерви и во исто време да претрпиме многу разочарувања и многу болка.
Треба да се бориме до одредена точка, зошто сепак не треба да се трошиме целосно за да на некој му ги докажеме/ покажеме нашите чуства. А се стигнува до таа точка, кога ќе сфатиш дека било залудно се, и дека љубовта не е обострана.Зошто кога не би било така, ти не би морал да стигнеш до таму, одејќи притоа во крајности.
Штета што мораш најпрво да дадеш се што имаш од себе, па потоа да увидиш дали вредело борењето и трошењето време или не.Но сепак, ништо нема да напраиш ако не пробаш.

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Секогаш, и кога ќе го добиеме, да владее разбирањето, меѓусебната потреба и разумот.

Член од
23 јануари 2012
Мислења
7
Поени од реакции
1
Edna moja deshavka ... imav zhenska idevme pa 1 godina .. raskinavme pricina X faknot ... si fati drug decko :) Arno ama ja sum malce inat kopile i nejkam neso so bilo moe da mi dira nekoj u blizina i mua ja zemav :) i peev balada pod prozor :) (pokoshaj pali 100%provereno) samo so posle 3 meseca isti kurac pa raskinavme taka da :) ako si meraklia da mu ja soberesh na nekoj probaj :) a inache niso od taa Bivsha neka si ostane tamu kaj so i e mesto :)pozz

^amfibija^

vodozemec
Член од
31 јануари 2012
Мислења
38
Поени од реакции
14
ако се бориш да ја вратиш, а си ја изгубил по твоја грешка, никогаш нема да го добиеш тоа што го сакаш. затоа што таа сега има адут со кој ти ке бидиш класа пониско од неа во врската. као јас ти простив и ти ке ми исполнуваш и каприци за да сме ок. ретко која личност вистински простува и се труди да заборај... само ке се надева на тоа, но сепак тоа е над човековата природа, белким не е склерозна па пуф со прстите и ете би помина. кога некој ке нанесе болка не се заборава така лесно и да се сака. секоа чест на упорните и исклучоците, кои навистина премногу сакаат, па решиле по секоја цена да го голтнат и простат проблемот и никогас да не го спомнат веќе а камо ли да го злоупотребат

Член од
5 февруари 2012
Мислења
3
Поени од реакции
0
Љубовта доаѓа кога најмалку се надеваме, кога не ја бараме. Ловењето љубов никогаш не носи среќа, ниту пак вистинскиот партнер. Само создава неподнослива желба и несреќа. Според мое мислење ако веќе си сигурна дека си во тие води оди до крај и бори се. А инаку најдобро е да се бориме да не се заљубиме.

Kajgana Shop

На врв Bottom