И која е поентата на твоето одење во црква?The`bItCh напиша:Одам во црква, ама не верувам дека Господ постои..
Тоа што не верувам дека Господ постои, не значи дека не треба да одам во црква нели? Самото одење таму ме смирува.. душевно. Си ја почитувам мојата религија и традицијата ( пред се ) на мојот народ.Acid напиша:И која е поентата на твоето одење во црква?
Во мојов живот имал мноооогу шанси да ми помогни, па не го сторил тоа.Eko1 напиша:Мое мото: Верувај, што имаш да изгубиш? Можеш само да си трошка посталожен знаејќи дека Господ ќе ти се најде барем еднаш во животот. :wink:
ftopic:VirtualA напиша:и уште нешто, религијата е одлика на слабите луѓе,оние кој многу малку можат да постигнат, па му треба “супериорна моќ“:lud:
Ке ти реплицирам само на тие две болдирани работи.VirtualA напиша:Во мојов живот имал мноооогу шанси да ми помогни, па не го сторил тоа.
+ ако бев верник, ќе требаше да живеам според библијата, а таа како книга е многу глупа и ќе треба да живеев според нејзините правила, а докажано е дека не сум некој што се придржува многу до правила.
и уште нешто, религијата е одлика на слабите луѓе,оние кој многу малку можат да постигнат, па му треба ”супериорна моќ”:lud:
Црквата е божји храм-би требало тоа да го знаеш ако веќе одиш во црква...ти викаш дека секој си има своја замисла за господ нели?па значи ако ти имаш своја замисла за тоа што е господ значи пак веруваш. Библијата не е книга што е напишана за да се чита онака како што е напишано. Тоа е книга слободна за толкување,полна со симболика и остава луѓето самите да дојдат до својот пат ,преку својата сопствена верба во господ-па тој нека биде енергија,бог или било што...The`bItCh напиша:Одам во црква, ама не верувам дека Господ постои..
А ја имаш прочитано, оти јас ја имам,па ме интересира дали треба да изнесувам работи кои според мене се доста нелогични и глупиEko1 напиша:Ке ти реплицирам само на тие две болдирани работи.
Како прво, библијата да ја нарече човек глупа книга не знам до кој степен на психичка нарушеност треба да дојде за да даде таков коментар.... искрено ми е жал што такви свајќања имаш.... јас не можам да ти помогнам но Господ сигурно ќе ти помогне....
Твојј проблем, иначе немам ништо ни против исламот, немој да ме сватиш погрешно, али пак....ај ќе се воздржамјас сум верник на Исламот.... но сепак страшно ме изиритира овој твој коментар за библијата.... во иднина би те замолил вакви коментари во јавност да не даваш....:icon_mad:
не е такаКако второ, извини но морам да кажам дека не се сложувам со тебе.... верување во нешто што никогаш не си го видел, осетил или допрел е особина на личност со јак, стабилен и пред се широкоумен карактер....:lud:
Многу си конфузна...The`bItCh напиша:Тоа што не верувам дека Господ постои, не значи дека не треба да одам во црква нели? Самото одење таму ме смирува.. душевно. Си ја почитувам мојата религија и традицијата ( пред се ) на мојот народ.
Сите имаме свое мислење за тоа што всушност е Господ.