Дали си спасен?!

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.023
Поени од реакции
83.446
Da, Botko ima dobri nameri, toa me elevirashe iskreno, svativ deka on e vitez vo odbrana na poslabite od volkot... koj ispadnav jas....

A se tripuvav deka tokmu toa jas go pravam... gi branam krotkite mirni lugje od maliciozni volci koi gi omalovazuvaat.

No dovolno sum vozrasen da si ja priznaam greshkata i da probam da ja popravam.

@Molokai dali go prifakjash moeto izvinuvanje i ponuda da pieme pivo so @DaedaIus .. i Bjons?

Lj.
Moжеш ти што сакаш да напишеш. Денес едно, утре друго. Можеш да се доживуваш како волк, овца, покварен, добар, да се нервираш, да се каеш... Мене сега ништо суштински тоа не ми значи, ниту ќе ми смени нешто. Ниту пред тоа.

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.931
@ПрофаундлиСтупид солидно пердашење ти прават
Vo pravo si... i vo duhot na temava, a i procesot koj zapocna vo mene....

@Ron Burgundy ti se izvinuvam i pokanuvam na pivo.

Priznavam deka cekav moment malku pojako da te istrolam, da sozdadam narativ i drugite da ti se nafrlat za da si go nahranam egoto.

Vo red e shto se vakcinirashe pred babickata, i jas bi igral taka... i site nie.

Sekoj shto tvrdi poinaku samo prodava lazen moral, site nosime sebicen gen i toa e najnormalno, taka i mora da bide za da bi preziveele.

Mozebi na toa mislele starcite koga zborele " site sme greshni".... ?

I toa e interesen muabet shto e metaforicki satanata... satanistite vsushnost ne veruvaat vo nishto, ja prifatile svojata sebicnost i voopshto ne se lazat sebesi...svesni se i si go teraat programot za prezivuvanje, hedonizam i potrebite na teloto.

Oni gi trolaat hristijanite koi vsushnost ziveat vo kognitivna disidencija deka se moralni sushtevstva i podobri od niv. Hristijanite se plashlivi lugje pa zatoa ovie drugite im praat majndfakovi so simboli, zverovi, tetovazi i bla bla... gi trolaat next level.

I se toa zaradi dvolicnosta na risjanite, ne prifatile porazlicni pa vistinskiot satanist e proizvod na risjanot, otfrlen od sredinata bez ljubov od tie shto lazat deka ljubat, palat svekji i bacuvaat ikona na Isus.

Vidish porano ne postoele filmovi pa dedovcite ni napishale prikazni od koi treba da svatime kade lezi problemot... a denes koga go "umrevme gospod" kako shto ni kaza Niche, prikaznite vekje ne gi citame pa ova go implementirame vo pop kulturata.

Bidejkji si pocituvach na filmot, kako i jas, ova e mozebi genijalno razraboteno od Nolan so Dzoker i socioloshkiot eksperiment so dvata traekta.... veruvam se sekjavash... vo edniot zatvorenici, vo drugiot obicni lugje, primernite gragjani... nareci gi i risjani za podobra paralela... na sekoj traekt bomba, detonatorot od edniot e vo racete na drugiot... uslov od Dzoker ako ednite ne gi ubijat drugite onkje gi eksplodira dvete. Zatvorenicite ( greshnite ) go frlaat detonatorot vo reka i se zrtvuvaat, a primernite hristijani bez mislenje posegaat po detonatorot da go aktiviraat, za da si go spasat sopstvenoto gaze....

So ova Dzoker saka da mu dokaze na Betmen deka ne postoi vistinski altruist, deka Brus Vejn zivee vo iluzija deka e dobar a vsushnost e ist ko nego, sociopat... deka site sme sebicni... samo Dzoker znae a ovoj se filma i prodava prkaski za altruizam.

Se e sebicnost Ron i toa e OK, program od prirodata e.... neka ne te laze nekoj... deka altruizam postoi....

Shto bi rekol Dokins... ju skrech maj bek, aj skrech jors.... nating mor... nating les.

I empatijata e sebicnost, evidentno se razvila za da pouspeshno preziveeme.

Sakam da veruvam deka slednovo ne e sebicnost na najvisok level...

Ljuboffffff

No mozebi i jas ko betmen... samo se filmam... neshto shto Govinda go prepozna kaj mene ushte na prvoto pishuvanje.

Sepak mi treba da veruvam deka tuka ima neshto... vilful ignorens.... ljuboffffff

Moжеш ти што сакаш да напишеш. Денес едно, утре друго. Можеш да се доживуваш како волк, овца, покварен, добар, да се нервираш, да се каеш... Мене сега ништо суштински тоа не ми значи, ниту ќе ми смени нешто. Ниту пред тоа.
Se nadevam eden den kje mi prostish, ne e ubavo da se zivee so lutina... moze da te izede... no veruvam toa go znaesh.

Lj.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.783
Поени од реакции
5.056
Од тролање на свингерство се пребацивте. Што била финтата...Глупости.

Член од
15 мај 2021
Мислења
125
Поени од реакции
302
И продолжуваат со мачкање пролив по форумот.

Кои ликови, страшна работа. Земаш се што е досадно, бесмислено, досадно и досадно, и ги добиваш нивните постови.

Пролив на пролив.

Член од
15 мај 2021
Мислења
125
Поени од реакции
302
Напраете сите една оргија, можда ќе ви пројде нагонот за вакви крволочни оштетувања на секоја тема.
Ова само на клоци треба да се собере, нема друг спас.

Отров.

Член од
6 мај 2018
Мислења
1.140
Поени од реакции
2.734
Ова само на клоци треба да се собере, нема друг спас.

Отров.
Stavre ti ne afakjas deka ova e uste eden simbol za tvojot spas. Eve @Govinda rece deka saka da se zapoznae so kama sutra principot i on kje se spasi zosto znae deka toa sto e perverzen pali kaj @Agda Beata i tie kje go najdat spasot.
Koj e tvojot spas, Stavro? Ti sakas filozofija ama... sedni vo tisinata... i bidi.
Jas sega vidov edna pticka sto mi se posra na ramo i gomnoto lici na fibonaci...

I dosta me fidate, ke porasnam vo trol so shes race kako Shiva...

Lj. :love:

Член од
20 април 2014
Мислења
5.239
Поени од реакции
5.820
Mozebi ispovesta e spasot.... na red si ti....

Ti se izvinuvam za site navredi, mozebi vpecatokot ovde e deka sme zdruzeni vo pohod na "trolanje" na forumot, no koj vnimatelno prati uvidel deka vsushnost "si gi merime".

Ushte prviot pat koga razgovaravme ti proba da opipash do kaj sum jas so egoto i ja spomna zena mi, vidish forata ja znam i jas i se aktivirav da ti pokazam deka ti uopshte ne si prosvetlen tuku deka imash pervezen um a celoto ova kumba ja hare krishna ti e da legnesh nekoja.

Fintata e govi shto i jas imam pervezen um i zatoa mozev vednash da ti go prepoznaam.

Mi go zagolica egoto i namerno odbivav so tebe da pijam kafe bidejkji Govi... ne ja svati poentata so svingerajstvoto.

Imeno ako sakash da i vlezesh na zenata koja ja sakam, treba i ti da ja donesesh zenata koja ja sakash... i da gledash kako i vleguvam.

Ti zena nemash, a ja so svingerajstvo - kako shto zakluci vednash i sam - voopshto ne se bavam, sebicno si ja cuvam ljubenata i pravam filmovi.

No vo celiot ovoj nash proces nekako te zasakav, razviv razbiranje za tebe i zatoa popushtiv.... pa se zezavme zaedno. Svativ i deka ti si nad perverzniot um.... deka povekje jas pravev proekcii namesto da vidam shto sakash da postignesh.

Imam seushte problem da pijam kafe so tebe od sebicni pricini, ne sum siguren deka si se otkazal od ideata za mojata zena, nemozam da ti gi vidam cekorite, a mojata lajka tipovi kako tebe... ima golema lotus tetovaza.... i ti priznavam deka si pozavodliv od mene.

Moram isto da ti priznaam deka tvoite soveti za tantricniot seks ni pomognaa mnogu, sega sme pobliski od bilo koga, vekje nemam problem so nejzinata biseksualnost.... ja prifativ i duri ja zapoznav so @Agda Beata , iako virtuelno sepak za nea e probivanje na led.... kliknaa dvete dobro i sega e spremna za sledniot cekor......

Se filmam deka se toa e vsushnost... hristijanski... nikoj nikogo ne laze....

Ljubofffff
Sine moj ljuben. Iako ova celo vreme strplivo go ocekuvav i znaev deka ke se dese koga togas, ke ti se rastopi egoto i gordosta. Trognat sum dlaboko poradi toa sto mi prosti od nekna i resi pak da mi pisuvas.
Ocekuvav podolgo da mi se lutes. Tolku sum srekjen sto konecno dozivea epifanija vo srcevata cakra.
A za tvojata zena, znaes deka jas iniciram samo vegetki. Ti mi kaza deka ne ja pritiskas da pocne da jade vegeta. Taka i treba sine. Koga ke dojde vremeto taa ke pusti solza pred sodzrzinata vo cinijata.
Tek togas moze da se prijavi za vo kampot.
I tolku mi e drago em milo sto te pobliski. Ke dojde den koga ke stanete edno. Ke se cuctvuvate.
Koga taa ke se so Agda isto kako i ti da si se.
Naseto kafe sine seusute ne e isprzeno i someleno. Koga ke go sfarat ke znaeme.
A do togas sine, we go with the flowww, and fly in the skyyy like the whiiiite cloooouds.
Ke bideme spaseni site. Hari Om Tat Sat. Amen, Amin, Alahu Akbar. :angel:

P.S. Srceto mi se raduva deka konecno i @DaedaIus dobi prasinka epifanija vo srceto i mu potece solza.
Se razbira i toj ke bide spasen kako i site. Samo sto nekoi kako Stavre maaaalce ke pocekaat. :angel:

Последно уредено:

volare_g

Nediplomiran i nedokvakan
Член од
28 февруари 2014
Мислења
755
Поени од реакции
1.913
Го создал пеколот за сатаната.
Moram da te koregiram, prikaskata veli deka posle padot od rajot ,najsvetliot angel go sozdal svoeto kralstvo.
Ova go velat i site svedocite koi sto gi kaza pred nekoj post koi se neli dokaz deka isus postoel,sto znaci ako i za ova tie svedocat mora da vistina neli ?
P.s ovoj zbor "prikaskata" e moe mislenje ne mi e celta da te navredam vo tvoite veryvanja.

Член од
6 мај 2018
Мислења
1.140
Поени од реакции
2.734
Botko.... sakam da ti se izvinam shto navedov na trolanje na forumot... za gejmingot.

Realnosta e sosema obratna, jas Botko ziveam od gejming.

Mojata prva ljubov beshe Baldurs Gate, pa Icewind Dale... nishto ne mozeshe da mi gi nadmine pa se prebaciv na Need For Speed... seushte go cuvam prviot volan...

No Botko ja vo gejming nemozam da uzivam ko vas, preku k mi e od dali triangulacijata na modelot e dobra, displacement mapite, alfite na trefkite, fps-to... koga i da uklucam jas nemozam da se vnesam, katarza nemam bidejkji refleksiite vo Unreal Engine seushte se fejkerski, furot ne raboti kako treba a verzijata 5 koja site ja cekame ne go reshi toj problem... no sepak kje imame ogromen polikaunt i odlicen nov lajt sistem... a blagodarenie na kolegite od Trilateral sega kje imame i dobar metahuman endzin.
No mene uncanny valley-to uzasno mi smeta... mikroekspresiite se... seushte nevozmozni.

Vidish Botko ja nesakam vie da prestanete da gejmate, jas sum game designer.. i kapitalist... i se shto sum istrazuval za coveckata psihologija bilo vo funkcija na gejm dizajnot...

No lugje kako mene gejmaat na drug nacin... a imav i mentor.... koj kje te zainteresira.

Kje se napiesh li i so mene pivo kako so Hyperion?

Eve nema da ja vikneme Bjons, gledam deka ne si spremen da go ziveesh toa shto go zboruvash..... seushte.

Ljubofffff

P.S. Serek e tatko mu na Spok, ne gi spomnuvaj vekje vulkancite... sho bi rekol ti... ne se glupiraj.
Декстер, троа сум поискусен на интернето одошто мислиш. Нејќеш да се тролаш со мене. :)

Пишујте фино на теми, дискутирајте за нешто онтопик, допридонесете кон развој на квалитетни дискусии.

Нели така е поарно? Другата опција е да јадеш бан мн. наскоро и да станеш ликот што праи нови акаунти и јаде банови. Тролање не е уба работа, бејташ луѓе, ама карма ис а бич...

Љ.

Член од
20 април 2014
Мислења
5.239
Поени од реакции
5.820
Декстер, троа сум поискусен на интернето одошто мислиш. Нејќеш да се тролаш со мене. :)

Пишујте фино на теми, дискутирајте за нешто онтопик, допридонесете кон развој на квалитетни дискусии.

Нели така е поарно? Другата опција е да јадеш бан мн. наскоро и да станеш ликот што праи нови акаунти и јаде банови. Тролање не е уба работа, бејташ луѓе, ама карма ис а бич...

Љ.
Sine te. Taman nekoj kje te pofale ti odma go duvas egoto i stanuvas gord na iskustvoto interenetsko.
Spasenie so so ego ne e vozmozno. Nie za toa zboruvame za pure topic. Ti nesi tolku gord kako so se prestavuvas. Ima nadez za tebe, samo treba potpolno da go izdises balonceto.
Amen.

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.931

Љ.
Liv jor shit botko... se nadevam svati neshto za tvoite drugarcinja.... i za sebe.

A ja sum mnogu ontopik tuka edinstveniot sum koj e ... iskren... so ispoved.... kako patot za spasot.

Probaj go toa namesto da se pravish.... fraer.

I prouci go Dexter... ideata podlaboko... i kodot... ne diskutiraj nespremen.... pocni da citash metafori.

Smali toa egoto.... imash potencijal.

Ljuboffffffff.

Kajgana Shop

На врв Bottom