Дали си спасен?!

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.783
Поени од реакции
5.056
Сатаната не бил лош на почетокот, бил ангел кој исто имал слободна воља.
Значи кој е изворот на злото, слободната воља! А кој ја создал таа и чиј план е тоа? Сигурно не на добар бог.
Автоматски споено мислење:

Каде го вели тоа?
Библија, побарај на гугл во Евангелијата.

Ne-misli

Жив ѓавол
Член од
2 август 2016
Мислења
353
Поени од реакции
641
@ПрофаундлиСтупид sine, stario kauboj da ne ti e na tebe slucajno ucitelj prakticne filozofije? :cautious:
burazer...zar ne primetuesh deka tvojte drugarcinja derikof i dudeadesot ne smejat da vlezat vo konflikt so mene?...
Gresnici na koi im nema spas...nivnata filozofija ja znam do pislednata zapiirka....ali koga ke porasnat sigurno ke se vratat na praviot pat...i taka ke bidat spaseni..
Zatoa ne greshi dusha ni ti....nikat nije kasno....spasot e pred tebe....

Член од
1 мај 2021
Мислења
25
Поени од реакции
7
Значи кој е изворот на злото, слободната воља! А кој ја создал таа и чиј план е тоа? Сигурно не на добар бог.
Каков би бил тој морален Бог кој ти ја ограничува слободната воља да избереш? Контрадикторен би бил спрема својата совршена праведност.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.783
Поени од реакции
5.056
Каков би бил тој морален Бог кој ти ја ограничува слободната воља да избереш? Контрадикторен би бил спрема својата совршена праведност.
Ако има зло, нема правда. Злото е неправедно само по себе значи бог е креатор на неправдата. Си размислил има излез од оваа заврзлама. Нема Бог!

Член од
20 април 2014
Мислења
5.239
Поени од реакции
5.820
burazer...zar ne primetuesh deka tvojte drugarcinja derikof i dudeadesot ne smejat da vlezat vo konflikt so mene?...
Gresnici na koi im nema spas...nivnata filozofija ja znam do pislednata zapiirka....ali koga ke porasnat sigurno ke se vratat na praviot pat...i taka ke bidat spaseni..
Zatoa ne greshi dusha ni ti....nikat nije kasno....spasot e pred tebe....
Spaso e u mene. Jas sum spasot. Tuku ajmo da razgulimo odavde, da ne kvarimo zabavu iskusnog kaubojca. Odjav.

Член од
1 мај 2021
Мислења
25
Поени од реакции
7
Ако има зло, нема правда. Злото е неправедно само по себе значи бог е креатор на неправдата.
Секој е одговорен за своите постапки и се соочува со одредени последици за истите.
Ако те разбрав ти веруваш дека постои Бог но кој е морално несовршен?

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.783
Поени од реакции
5.056
Секој е одговорен за своите постапки и се соочува со одредени последици за истите.
Ако те разбрав ти веруваш дека постои Бог но кој е морално несовршен?
Ако секој сам е одговорен за своите постапки значи дека немаме создател. Имам милион вакви проблеми...
Јас верувам во луѓето.

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.931
Декстер, Берик не ти мава подмукли удари пошо е пристоен и некако му е испод ниво. Како шо ти ме викаш на пиво сеа откако те навредив, зошто не си така добар и со другите, о, Декстере?

Патем, стварно прекини со хемисферите, се брукаш. Не функционираат така човечки емоции и мисли. Невронауката троа има напреднато задњиве десетици години.
Izvini, sega gledam deka ste bliski, so Dexter sakav da gi isplasham malku, ne znaev deka i tebe kje te... inaku se zamishljam Brus Vejn.

Tuku mora da se vidime za da me apdejtuvash za neurosajnsot shto da koristam za da mu kazam nekomu deka ne koristi del od mozak.

No ne vekje na Berik i Stavre bidejkji gledam deka ste bliski, tvojata empatija za niv probudi neshto vo mene....

Berik, Stavre vi se izvinuvam, malku preterav, bev maliciozen i podmuklo operirav.

Na pivo so Botko ve pokanuvam i vas, forumski onlajn vpecatok laze, siguren sum deka super kje se bondame.

Na pivo kje ja vikneme i Bjons...

Vot sej ju... zakopuvame sekiri.. da se spasime?

Ljubofffff

Последно уредено:

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.023
Поени од реакции
83.446
Izvini, sega gledam deka ste bliski, so Dexter sakav da gi isplasham malku, ne znaev deka i tebe kje te... inaku se zamishljam Brus Vejn.

Tuku mora da se vidime za da me apdejtuvash za neurosajnsot shto da koristam za da mu kazam nekomu deka ne koristi del od mozak.

No ne vekje na Berik i Stavre bidejkji gledam deka ste bliski, tvojata empatija za niv probudi neshto vo mene....

Berik, Stavre vi se izvinuvam, malku preterav, bev maliciozen i podmuklo operirav.

Na pivo so Botko ve pokanuvam i vas, forumski onlajn vpecatok laze, siguren sum deka super kje se bondame.

Na pivo kje ja vikneme i Bjons...

Vot sej ju... zakopuvame sekiri.. da se spasime?

Ljubofffff
Батали го ти Ботко. Лаже све што напишал за мене. Нит сум помагал некому, нит ништо.
Не ми е он мене адвокат.

Односите помеѓу мене и други луѓе, се трудам да не влијаат на односите помеѓу мене и трети луѓе.

Нема потреба од закопување секири кои никад не сум ни ги откопал. Океј ми е вака, оваа состојба - ти и Говинда да се појавувате у сред теми и у трето лице да си зборите, меѓу вас, за мене, или за кој и да мислите дека нешто го заебавате, притоа бесмислено антагонизирајќи се со куп луѓе, додека чекате да се тригерне.... и после не знам, ваљда профит (како џуџињата од Саут Парк со гаќите).

Само не го праќајте Не-мисли. Со него не сакам да си имам работа. Он е опасен. Не се ли гледа дека намерно не се конфронтирам со него?

Последно уредено:
Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.931
Батали го ти Ботко. Лаже све што напишал за мене. Нит сум помагал некому, нит ништо.
Не ми е он мене адвокат.

Односите помеѓу мене и други луѓе, се трудам да не влијаат на односите помеѓу мене и трети луѓе.

Нема потреба од закопување секири кои никад не сум ни ги откопал. Океј ми е вака, оваа состојба - ти и Говинда да се појавувате у сред теми и у трето лице да си зборите, меѓу вас, за мене, или за кој и да мислите дека нешто го заебавате, притоа бесмислено антагонизирајќи се со куп луѓе, додека чекате да се тригерне.... и после не знам, ваљда профит (како џуџињата од Саут Парк со гаќите).

Само не го праќајте Не-мисли. Со него не сакам да си имам работа. Он е опасен. Не се ли гледа дека намерно не се конфронтирам со него?
Abe sepak Botko e vo pravo, jas iskreno malku povekje egoistripuvav poshto ne mi ja sakash umetnosta pa nasekade plaza plaza mi vikash.

Sepak svakjam deka preterav, mislev deka ti si maliciozen, podmuklo spushtash i imash netrpenie no na kraj toa ispadnav jas.

Se nadevam eden den kje se predomislish i ispieme pivo, denes pravev lulasha od paleti ko klupa... shiroka.... kje se raduvaat i malishanite, a nema da zemam skopsko, kje zirnam koe ti e omileno.

Navistina sum vedar i dobar chovek, kje se uverish.

Ti vetuvam nema da idam vo temata za vtora svetska....

Lj.

P.S. @Ne-misli e sepak postar chovek, znam deka go poshteduvash, sepak neli e vo rizicna grupa za udar ovo ono...

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.023
Поени од реакции
83.446
Ботко си има некој свој морално-етички курс и се труди да го применува. Во случајов, со најдобри намери.

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.931
Da, Botko ima dobri nameri, toa me elevirashe iskreno, svativ deka on e vitez vo odbrana na poslabite od volkot... koj ispadnav jas....

A se tripuvav deka tokmu toa jas go pravam... gi branam krotkite mirni lugje od maliciozni volci koi gi omalovazuvaat.

No dovolno sum vozrasen da si ja priznaam greshkata i da probam da ja popravam.

@Molokai dali go prifakjash moeto izvinuvanje i ponuda da pieme pivo so @DaedaIus .. i Bjons?

Lj.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.783
Поени од реакции
5.056
Јас мислам дека вели оти е син Божји. Колку што знам јас од моето скромно познавање.
2 Peter 1:1
To those who have obtained a faith of equal standing with outs by the righteousness of our God and Savior Jesus Christ.
Официјално учење на МПЦ е дека е Исус е бог дел од Светото Тројство. Бил и син и човек и спасител и Бог.

Последно уредено:
Член од
7 декември 2019
Мислења
4.633
Поени од реакции
8.205
Да, станал три во едно после Никејскиот собор! И за потребите троа и на Константин Први. Пред тоа бил син божји.

Kajgana Shop

На врв Bottom