Дали си "муфте" / "гагаџија"? :)

Член од
19 март 2007
Мислења
372
Поени од реакции
1
Уф, за мастики,за 5 денари, за 10 денари ако ми требаат за да не растрошувам моја стотка обавезно се гребам али за други ствари не баш...:)
А мене па некој ми се гребе за материјали за факс, домашни,и коекакви други потребштини и тоа знае да ме курчи пошо ја сум се трудел да го напраам,а некој си го ладел цело време па сака така да се се изгага...
Не е дека сум себичен, само си го ценам својот труд...
и драги не е гагатор
 
Член од
2 септември 2007
Мислења
2.155
Поени од реакции
176
Муфте бе :icon_lol:
По малце, најчесто за цигари, упаљач, мастика, или некое шминче кога излегувам со другарките. Ама овие ги рачунам во нормални гагања, пошто и мене ми се гагаат за истиве работи и не ми смета кога ќе ми побараат, а кога немам не се срамам да побарам. Нормално, не од било кој.

Уште не ми излегува од глава што ми се случи еднаш летоска... Си седам така во тревичката со пријателчиња, си пиеме пивце (една флаша имавме само) и одеднаш ни се ставаат едни дечко и девојка, не знам дали беа пијани или издрогирани, и само ни викаат “Дечки, ај ако сакате две чаши пиво да ни дадете!“ Не една, него две бе! Марш бре таму, сиктер ајде! :)
 
Член од
15 мај 2008
Мислења
83
Поени од реакции
2
Не сум муфте! That's not ethical! На туѓа мака ти да добиеш. So not ethical!
 
Член од
6 ноември 2007
Мислења
848
Поени од реакции
44
Не баш,т.е можеби некогаш за цигара,затоа што не пушам цигари,ама понекогаш за викенд бидува и да запалам,ако немам купено,ќе се згребам од некого,но потоа му враќам со цела кутија,па не се сметам ондак за гагаџија ако е така:D ..За друго не ми текнува..Значи не сум,и ги мразам таквите луѓе...
 
Член од
16 февруари 2007
Мислења
1.196
Поени од реакции
10
па не се сметам ја за гагаџија или како што викате муфте. ја кога имам си трошам и си купувам се а кога немам не зимам од другите. може некогаш да земам од некој нешто ама строго на заем. и цигари не се гребам (освен од татко ми да си ги зачувам моите :twisted:). ама имам еден другар во животот не искочил со повеќе од 100 ден кога е со нас и пие и јаде повеќе од мене за тие пари. само се гага. и самиот е горд на тоа. мотото му е КОГА Е ГАГА И СОЛТА Е БЛАГА :pos2:
 

Esobar

Македонија над СЕ !
Член од
12 февруари 2008
Мислења
4.895
Поени од реакции
453
Не сум гагаџија ок сега ако немам нешто ќе земам па ќе вратам и од мене така земаат па враќаат:wink: ме нервираат таквите луѓе гагаџии:tapp:
 

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.615
никогаш :) мене едно време глупо ми беше да се задолжувам а камо ли да гагам :)
 

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.494
Само се гребем од блиски другари кога ми треба мастика или 10 ден. иначе не. Незгодно ми е да барам нешто од луѓе што не ги знам барем некое време
 

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Незнам. Тоа можат да го кажат само тие што ме познаваат. А и никој неверувам дека некој за себеси би рекол дека е муфтеџија.
 

BlaCk FiRe

`Going NoWhere`
Член од
21 март 2008
Мислења
637
Поени од реакции
18
Не сум многу за муфте појче давам отколку што земам незгодно мие што знам ...:toe:
 

Lanna

Taller, Stronger, Better
Член од
30 септември 2008
Мислења
550
Поени од реакции
165
Хм... Се гагам често за мастики, и тоа најчесто кога ќе понуди некој во друштво. Кога ептен ми е зорт, а нема продавница во близина и сама си прашувам дали има некој мастика и тоа најчесто се случува со блиски луѓе. Со ова си ја подразбирам и обврската во првата наредна трафика да си купам ново пакетче мастики и да бидам следната која ќе понуди на друштвото. Значи повеќе станува збор за взаемно поддржување отколку за гагање. Барем мене ми е полесно кога си го толкувам така:icon_lol::icon_lol: Во оваа категорија нема да го спомнувам како одговарачки фактот што добивам загарантирани влезници за одредени настани кои ми припаѓаат по природата на нештата, а не зашто би скршила нозе да ги добијам. :wink:

Сите други екстремни видови на гагање ниту ги применувам ниту ги поддржувам. Смешни ми се т.з. "лојални" пушачи кои редовно ( а не повремено што би се сметало нормално во пушачките кругови) пушат на туѓа сметка. Особено смешни ми се луѓе кои излегуваат со намера и цврста убеденост дека притоа ќе јадат или пијат на туѓа сметка. Секоја чест на оние на кои им успева последново:icon_lol:
 

oBi_VaN

Is the man!
Член од
11 ноември 2007
Мислења
756
Поени од реакции
21
Дур имам јас имаат и тие околу мене, коа немам, а они имаат, не се срамам да побарам зошто кога сум имал, сум давал. Е сеа ова ако е муфте, тогаш муфте сум бил :)
 

*pumpkin*

addicted to blue
Член од
28 август 2008
Мислења
716
Поени од реакции
23
не сум и не ни сакам ништо на гага, дури и мислам дека е срамота( барем мене ми е)ако во случај нема пари или ми треба нешто секогаш враќам дури и цело време ми е на ум дур не вратам, не сакам гагаџии но не ги ни одбивам!!!!!
 

Kajgana Shop

На врв Bottom